Předčasná puberta v 7,5 letech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.6.21 11:08

Předčasná puberta v 7,5 letech?

Ahoj, moc prosím o radu, u dcery (7,5 let) jsem si dnes všimla, ze ji začínají růst chloupky v podpaží a dole. Má i trosku natekle bradavky a prsní dvorce. Zítra budu samozřejmě volat lékaři a domluvim se s nim, ale zajímalo by mě zda s tím takto brzy u vašich holčiček mate také zkušenosti a případně jak to vasi lékaři řešili? Moc děkuji, jsem z toho docela vydesena. Prosím o zachování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva.asdfghjkl
27.6.21 11:59

A co tě na tom děsí? hoď se do klidu.

• Citovat
  • Upravit
15408
27.6.21 12:13
@Anonymní píše:

No asi zakladatelku děsí právě ta předčasná puberta, ne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.6.21 12:16
@Anonymní píše:

Jak jako co tě děsí? :zed: jako určitě je to brzo a není to normální. Do klidu se hod ty a nepiš kraviny když neumíš poradit tvl :roll:
Zakladatelko doktorka vás pošle na endokrinologii, kde ji vezmou krev a zjistí hladinu hormonů v těle, udělají sono štítné žlázy. Držím palce ať je vše ok :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
27.6.21 12:16
@Anonymní píše:
Ahoj, moc prosím o radu, u dcery (7,5 let) jsem si dnes všimla, ze ji začínají růst chloupky v podpaží a dole. Má i trosku natekle bradavky a prsní dvorce. Zítra budu samozřejmě volat lékaři a domluvim se s nim, ale zajímalo by mě zda s tím takto brzy u vašich holčiček mate také zkušenosti a případně jak to vasi lékaři řešili? Moc děkuji, jsem z toho docela vydesena. Prosím o zachování anonymu.

Předpokládám, že vám dá doktorka doporučení k vyšetření na endokrinologii. https://www.fnmotol.cz/…e-dospivani/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.6.21 12:27

To už je třetí diskuze o „předčasné pubertě“ třetí den po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 12:32

Vždyť se nic neděje. tak jak to je to může zůstat další 3 roky. prostě se tělo pomalu připravuje, není na tom co k řešení.

• Citovat
  • Upravit
15408
27.6.21 12:36
@Anonymní píše:
Vždyť se nic neděje. tak jak to je to může zůstat další 3 roky. prostě se tělo pomalu připravuje, není na tom co k řešení.

Tak to jestli je nebo není na tom co k řešení, posoudí nejlíp endokrinolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 12:45
@ivašot. píše:
Tak to jestli je nebo není na tom co k řešení, posoudí nejlíp endokrinolog.

no, bude mít radost. jako ano, posoudí. ale musí to být hned při prvním chloupku a náznaku zvětšení dvorce? zbytečně plašíte. počkala bych pár měsíců. a vsadím se s váma, že to bude v pořádku. schválně napište, když si vzpomenete, až budou výsledky.

• Citovat
  • Upravit
5930
27.6.21 13:17
@Anonymní píše:
no, bude mít radost. jako ano, posoudí. ale musí to být hned při prvním chloupku a náznaku zvětšení dvorce? zbytečně plašíte. počkala bych pár měsíců. a vsadím se s váma, že to bude v pořádku. schválně napište, když si vzpomenete, až budou výsledky.

Pokud je nástup puberty takto brzy, může to značit vážný zdravotní problém. A rada, ať je v klidu je hloupá, protože může právě ten zdravotní problém zanedbat. Samozřejmě, když by pak lékařka odhalila, že to matka neřeší a ze zdravotního problému je neřešitelný problém, mohlo by to vypadat jako zanedbání péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9634
27.6.21 13:18
@Anonymní píše:

Ano, lepší hned při prvních náznacích než pozdě, třeba až začne hočička v 8-9 letech menstruovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.6.21 13:20
@Bábrdl píše:
To už je třetí diskuze o „předčasné pubertě“ třetí den po sobě.

Snad to není zase troll, protože poslední dobou se to tu trolly jen hemží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.6.21 13:48

Někde jsem četla, že od růstu pubického ochlupení je rok do menstruace. U nás to bylo přesně tak. Dcera to dostala poprvé v čerstvých 11 letech. U vás je zo strašně brzy. a určitě bych to co nejrychleji řešila s odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.6.21 14:04
@topazio píše:
Snad to není zase troll, protože poslední dobou se to tu trolly jen hemží.

Kdo ví. Ale těch malých holčiček, kterým rostou prsa, je to nějak moc. Stát se to může, ale třetí den za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 14:11

Asi tomu nebudete věřit, ale v pátek jsem si všimla u dcery, že ji taky roste ochlupení. 8o Je ji 9. Dost mě to zarazilo. Zatím jsou to jen takové kraťoučke chloupky - světle. Nevím, co je nebo není normální a jak rychle to postupuje. Žádnou diskuzi jsem nehledala. Průběžne tady čtu a na žádnou diskuzi, až na tuhle, jsem nenarazila. Takže věřím tomu, že zrovna za sebou mohou být 3 diskuze na stejné téma, ale s jiným názvem. Možná to není tak ojedinělý problém v dnešní době. :nevim: :( Takže mě osobně zajímají všechny zkušenosti zde napsané. S lékařkou to samozřejmě řešit budu, ale hned v pondělí tam nepobezim - a pak odjíždíme pryč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA