Předčasná puberta v 7,5 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.11.22 05:41

Ahoj, čeká nas s dcerou to samé, za 3 týdny je objednaná na endokrinologii. V 7,5 letech ji začaly růst prsa a chloupky a nohou. Celkove je i vysoká. Jak to dopadlo u vás? Musel někdo ditku nechat dávat vyloženě hormony? Díky za odpověď i za anonymitu, K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.22 07:15
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká nas s dcerou to samé, za 3 týdny je objednaná na endokrinologii. V 7,5 letech ji začaly růst prsa a chloupky a nohou. Celkove je i vysoká. Jak to dopadlo u vás? Musel někdo ditku nechat dávat vyloženě hormony? Díky za odpověď i za anonymitu, K.

Ahoj, my chodíme pravidelně už dva roky na endokrinologii. Dcera v 7 letech to samé. Prsa, chloupky a vyšší výška. Doktorka ji prohmatala prsa, podpaží, břicho, poté zkontrolovala genitál pohledem a udělala sono krku (štítné žlázy). Poté jsme musely na krev. Ta dopadla dobře, hladina hormonů byla normální a v pořádku. Takže se to sleduje, chodíme na kontroly, každý půl rok na krev ale zatím je vše v normě :nevim: upozornila nás že může dostat dříve menstruaci. Věřím že to h vás dopwdne dobře, jen se to bude muset sledovat :kytka: není se ale čeho bát

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.22 21:36
@Anonymní píše:
Ahoj, my chodíme pravidelně už dva roky na endokrinologii. Dcera v 7 letech to samé. Prsa, chloupky a vyšší výška. Doktorka ji prohmatala prsa, podpaží, břicho, poté zkontrolovala genitál pohledem a udělala sono krku (štítné žlázy). Poté jsme musely na krev. Ta dopadla dobře, hladina hormonů byla normální a v pořádku. Takže se to sleduje, chodíme na kontroly, každý půl rok na krev ale zatím je vše v normě :nevim: upozornila nás že může dostat dříve menstruaci. Věřím že to h vás dopwdne dobře, jen se to bude muset sledovat :kytka: není se ale čeho bát

Moc děkuji za odpověď. Mám právě strach, co ji čeká, jestli jsme vlastně udělala dobře, že to řeším atd. No snad dopadneme jako vy a budeme jen ve sledování. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
66
16.12.22 10:03

Ahoj vsem. Pridavam se k Vam do “klubu”. Dceri minuly rok zacali rust prsa v te dobe mela 7,5. Vsechny odbery hormony nadledvinky atd dopadli Dobre stejne tak gyn. Vysetreni i kostni vek. Prsa pak zmizely a objevily se pred 3 mesici. Ted ma za sebou kontrolni odbery a uz tam je videt nastup puberty. Doktorka po nas chce i magnetickou resonanci mozku. Duvod ani radsi nepisu protoze mi je z toho na nic. Budu rada kdyz napiste jak se to u Vas vyvíjí. Drzim Vam i Vasim holcickam moc palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
16.12.22 15:45

@Pihulinka
Moje dcera zatím vše v normě, prsa zase trochu povyrostla ale jinak veškeré vyšetření, krev a gynekologie dopadly v pořádku. Takže je jen sledována a já budu doufat že to nějak zvládneme.
Moc v držím palce aby bylo vše ok…o nutnosti magnetické rezonance mozku slyším v této souvislosti poprvé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.22 15:50

Hormonální nerovnováha.
V extrémních případech může být z masa, z hormonálních krémů, nebo jestli ti nezobla nějaké léky s hormony…

Samozřejmě i v tomto věku se může jednat o počínající pubertu. S tím je ale ve většině případů společná menstruace. Já poprvé menstruovala v čerstvých 9 letech, tak nevidím důvod, proč by skoro 8 nebylo možné taky :nevim:.

Znám případ holčičky, co měla první menstruaci již v 6 letech. Ale jen z doslechu a neznám podrobnosti.

• Citovat
  • Upravit
66
16.12.22 18:36

@kruel Tak to je skvele ze je u Vas vse v norme🙏Dezim palce dal. No magneticka resinance se pry dela protoze muze byt nadorr na mozku ktery toto zpusobuje ale doktorka mi rikala ze je to male procento. Nebo muze byt na mozku cysta, nador na ledvine. Ale budu verit ze bude vse ok a je zrovna jen jedna z tech co to maji driv???? v Lednu jdem na kontrolu na endokrinologii a v Unoru nas ceka neurologie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.12.22 18:38
@Anonymní píše:
Hormonální nerovnováha.
V extrémních případech může být z masa, z hormonálních krémů, nebo jestli ti nezobla nějaké léky s hormony…

Samozřejmě i v tomto věku se může jednat o počínající pubertu. S tím je ale ve většině případů společná menstruace. Já poprvé menstruovala v čerstvých 9 letech, tak nevidím důvod, proč by skoro 8 nebylo možné taky :nevim:.

Znám případ holčičky, co měla první menstruaci již v 6 letech. Ale jen z doslechu a neznám podrobnosti.

Zadne hormony nemam takze je nezobla. Z jidla to byt muze no. Clovek nevi co vsude je 8o
Společná menstruace a o to prave jde. Doktorka mi rikala ze jakmile dostane menstruaci zastavi se ji růst a je to nevratny stav. Proto se to hlida :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.1.23 23:26

Ahoj všem, ráda bych se zeptala, zdali máte zkušenost s předčasnou pubertou z důvodu problému nadledvinek, prosím? Dceru 8 let čeká sono, lékařka ho požaduje z důvodu výsledků krve. Termín za šest týdnů, kontrola na endokrinologii za dva měsíce. Máte někdo zkušenost s tímto problémem, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
26.1.23 08:54
Ahoj Eli. Vám tedy vyšly výsledky krve nějak zvýšené? U nás na nadledvinky vše v normě takže neporadím. Jen vím ze říkala doktorka ze kdyby byly zvýšené poslala by ji na sono aby se podívali na ledviny zda je vše OK. U nás zas řeší magnetickou rezonanci jdeme 27.2 jestli je mozek OK ze to muže také způsobovat predcasnou pubertu. Jsem zvědavá jestli tam vydrží ležet 40minut bez hnuti :think: drzim Vám palce a dej vědět jak jste dopadly
@Eli3005 píše:
Ahoj všem, ráda bych se zeptala, zdali máte zkušenost s předčasnou pubertou z důvodu problému nadledvinek, prosím? Dceru 8 let čeká sono, lékařka ho požaduje z důvodu výsledků krve. Termín za šest týdnů, kontrola na endokrinologii za dva měsíce. Máte někdo zkušenost s tímto problémem, prosím?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.1.23 09:58

@Pihulinka ahoj, ano, dcera má vyšší hodnoty v krevních testech. Je třeba vyloučit cysty a nádory zhoubné či nezhoubné. Přiznám se, že mám strach, sono až v půlce února, kontrola zač března :(
Držím palce, ať MR dopadne dobře 🙂 test na centrální produkci hormonů byl v pořádku, tak dceru MR minulo. Většinou trvá 20 min, ale dcera by taky neležela v klidu, kámošky dcera byla v CA na magnetu.. (Celkové anestezii). To vám nenabídli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.1.23 21:10

@Eli3005 Eli nabídli ale ja proste nevím. Řekli nám ze musí mít Aro, predoperacni, ze bude muset být intubovana to mi přijde fakt mazec. Narkoza je přeci jen zátěž. A tak to zkusíme bez. Kdyby to neslo no tak se domluvíme v CA ale budu moc rada když to zvládne.
Také se bojím aby tam něco nenašli a tak chápu Tvoje obavy ale věrné ze bude vše v pořádku. Budu na Vás myslet a pokud budeš mít chuť dej mi vědět🙏
Tvoji dcerce rostou už prsa? Nebo jaké mate projevy predcasne puberty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.1.23 22:07

@Pihulinka to naprosto chápu, taky bych se do CA nehrnula 🙈
Díky moc, dám vědět, a taky budu držet palce!
Dceři prsa ještě ne, má chloupky v podpaží i pubicke už od 7 let, příliš rychle roste :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.2.23 21:11

@Eli3005 aha. Tak to my ochlupení zatím nic. Jen ty prsa. Krevní testy na pohlavní hormony má mírně zvýšené. Doktorka říkala ze je ti známka ze to začíná no. Za dva roky vyrostla o 15cm což je prý hodně ale zároveň na svůj věk nemá moc. V Červnu bude mít 9 a má teď 126cm🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.2.23 22:38

@Pihulinka tak to není tak vysoká, i když ten rychlý růst dobrý není. Dceři bude v květnu 9, a měří 142 cm 😀 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí