Předčasná puberta v 7,5 letech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.6.21 14:12
@píďalka0484 píše:
Někde jsem četla, že od růstu pubického ochlupení je rok do menstruace. U nás to bylo přesně tak. Dcera to dostala poprvé v čerstvých 11 letech. U vás je zo strašně brzy. a určitě bych to co nejrychleji řešila s odborníkem.

Takhle brzo??? :,( Nedalo se s tím nic dělat?

• Citovat
  • Upravit
56505
27.6.21 15:58
@Bábrdl píše:
Kdo ví. Ale těch malých holčiček, kterým rostou prsa, je to nějak moc. Stát se to může, ale třetí den za sebou?

Toto téma je tu často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76247
27.6.21 18:59
@topazio píše:
Toto téma je tu často.

jo podezřele často, každý den jedna diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20801
27.6.21 19:04

Dobrý den milé uživatelky,

Děkuji za upozornění a hlášení ale nejedná se o trolla. Zakladatelce držím palce!

Přeji krásný večer,

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.6.21 19:23
@Anonymní píše:

no…mohlo to být sice později, ale 11 mi nepříjde jako taková tragédie…spousta mých kamarádek to má od tohoto věku, takže žádná rarita…dcera to přijala dobře, rozhodně z toho nemá žádné trauma, dnes je jí 13 a je v pohodě…holt už máme doma velkou slečnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 19:37

Prosim anonymne, ja jsem take mela prepubertu a vazne neni o co stat. V dobe, kdy jsou holky hole, vy mate bobra, chlupate podpazi i nohy, me treba rodice vse tajili, takze jsem tomu vubec roky nerozumela a vsechny se mi ve tride smaly, ze jsem opice (videly to pri prevlikani na plavani).

Pro zakladatelku, ja byla sledovana na endokrinologii, jedla jodid na stitnou zlazu, ale menstruovat jsem zacala asi ve 13. letech, takze v norme.

Hlavne o tom s dcerou mluvte.

• Citovat
  • Upravit
56505
27.6.21 19:56
@stinga píše:
jo podezřele často, každý den jedna diskuse

Divné, že se ptají jen na holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
28.6.21 08:07
@topazio píše:
Divné, že se ptají jen na holky.

Nepřijde mi to tak divné…upřímně měla jsem tendenci sem taky napsat, protože jsem před měsícem řešila s dcerkou podobný problém. Nakonec jsem si ale informace našla jinde. Teď si říkám ještě že tak, tady by mě hned podezíraly kdoví jaký úchyl nejsem. A navíc paní doktorka na endokrinologii mi sama říkala, že nárůst jejích dětských pacientek je oproti předchozím létům až trojnásobný! :roll: Takže se není čemu divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 08:18

Ahoj, děkuji všem co psali pozitivně rady, jste hodné. :kytka: Dnes jsem volala MUDr a už jsem i objednaná na dětskou endokrinologii. Za 14 dní tam máme termín, potom dám vědět jaký bude další postup, třeba to někomu v budoucnu pomůže. Řešit to budu na maximum, pokud by dcera dostala takto brzy i ms, zastaví se jí růst. Navíc mít v první třídě ochlupení atd. Víme co dokáží děcka a hnusný kolektiv že… I když toto už je vedlejší, to bychom nějak zvládly, důležité je zdraví. Mudr mně dnes říkal, že je dobře, že jsem hned zavolala. Takže si dáme kolečko po vyšetřeních a snad to bude ok.

Jinak já hledala téma „předčasná puberta“ jako název diskuze tady na emiminu, nic jsem nenašla, tak jsem tu diskuzi založila. Pokud se tu téma opakuje, tak pod jiným názvem. :nevim: Nebývám tu často a diskuze nesleduji.

• Citovat
  • Upravit
28.6.21 11:16
@Anonymní píše:

Taky jsem první MS dostala v 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.6.21 17:15
@píďalka0484 píše:
no…mohlo to být sice později, ale 11 mi nepříjde jako taková tragédie…spousta mých kamarádek to má od tohoto věku, takže žádná rarita…dcera to přijala dobře, rozhodně z toho nemá žádné trauma, dnes je jí 13 a je v pohodě…holt už máme doma velkou slečnu :lol:

Taky jsem to poprvé dostala v 11. Prsa mi začala růst od devíti a trvalo fakt dlouho, než jsem se s tím srovnala. Byla jsem ve třídě první a každý si chtěl šáhnout 8o Už jsem taky moc nevyrostla, ale o poruchu se nejednalo, prostě geny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.21 08:11

Zakladatelko, dej mi pak vědět, jak jste dopadli. Já byla s dcerou u detske lékařky. Vzala ji krev na štítnou zlazu a vše má v pořádku. Prý je to v 9 letech normální. :nevim: Nikam dál nás neposlala, tak nevím, jestli se nekde děla víc vyšetření a jaká. Budu hlídat, jestli se to nezhoršuje. Má chlupaté i nohy - má sice hnědé vlasy, ale světlejší, není tmavý typ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.21 21:37

Předčasná puberta

Dobrý den, mé dceři (7 let) teď diagnostikovali předčasnou pubertu a říkali, že by jí píchali injekce, aby se to zastavilo a ona mohla ještě normálně růst. Máte s tím někdo zkušenosti? Opravdu léčba funguje? Pokud jste měli děti, které měly v podobném věku stejný problém a teď jsou už velké (je jim třeba 20 let), mohla bych se zeptat kolik měří? Děkuji všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
1615
9.9.21 08:23
@Anonymní píše:
Zakladatelko, dej mi pak vědět, jak jste dopadli. Já byla s dcerou u detske lékařky. Vzala ji krev na štítnou zlazu a vše má v pořádku. Prý je to v 9 letech normální. :nevim: Nikam dál nás neposlala, tak nevím, jestli se nekde děla víc vyšetření a jaká. Budu hlídat, jestli se to nezhoršuje. Má chlupaté i nohy - má sice hnědé vlasy, ale světlejší, není tmavý typ.
Úplně jako u nás. Dcera má taky hodně chlupaté nohy a udělali všemožná vyšetření a prý je všechno v normě. Brali krev kvůli hormonům, to dopadlo dobře. Pak nás poslali na endokrinologii a tam se dělalo sono štítné žlázy, prohmatání uzlin. Hlídaná bude už asi až do puberty, zda se to nebude zhoršovat :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 09:00
@Anonymní píše:
Zakladatelko, dej mi pak vědět, jak jste dopadli. Já byla s dcerou u detske lékařky. Vzala ji krev na štítnou zlazu a vše má v pořádku. Prý je to v 9 letech normální. :nevim: Nikam dál nás neposlala, tak nevím, jestli se nekde děla víc vyšetření a jaká. Budu hlídat, jestli se to nezhoršuje. Má chlupaté i nohy - má sice hnědé vlasy, ale světlejší, není tmavý typ.

Ahoj, tady zakladatelka. :) Dceru sledují na endokrinologii, vzali ji v létě krev (vše v normě). Tak mě to hodne uklidnilo. Na prosinec ji ale lékařka objednala na podrobné vyšetření opět na endokrinologii kde zjisti i kostní vek atd. Vzhledem k tomu, ze ji v te době bude 8 prý to bude již více vypovídající. Hlavně tam bude nějaký lékař který se tomu věnuje. Jeho teda trochu znám a nemam ho vůbec rada, je arogantní, pacienty ponizuje a člověk který nemá medicínu je u nej automaticky podčlověk. :zed: :mrgreen: Tak si asi před tím vyšetřením dam Lexaurin abych tomu nácíčkovi něco neřekla. :mrgreen: Malé chloupky jsou prý u dítěte 7,5 let už vcelku normální, bradavky měla nastesti během par dnu ok (možná podrazdeni z bazénu atd). Každopádně je lepší to řešit a sledovat než si později něco vyčítat. V prosinci dam vědět jak vše dopadlo, snad to pomůže ostatním. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA