Předčasná puberta v 7,5 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
9.3.23 08:07

@Eli3005 dam vědět dekuju moc a držte se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.3.23 08:08
@Anonymní píše:
Aaa, pardon, v zápalu jsem si nevšimla, že je diskuse z roku 21 🤦🏻‍♀️

Diskutujeme i teď. Takže nevadí. Docela jste mi dodala naději ze ty její mírný pravičáka můžou takto několik let zůstat a nedostane ms brzo. Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76612
9.3.23 08:37
@Anonymní píše:
To nevadí, tohle téma je aktuální pořád :kytka:Holky prosím nemáte zkušenost že by vašim holčičkám začala trochu téct bílá tekutina z bradavek?
Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma… Děkuji

tak snad to řešíš u lékaře, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 14:20
@stinga píše:
tak snad to řešíš u lékaře, ne?

Tak snad samozřejmě ano ježiš. :roll: Chodíme na endokrinologii už tři roky. Ptám se na zkušenosti! Jak je nemáš tak…? :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.24 14:46

Dnes jsme byly a dcerou na endokrinologii..od 8 let prsa a chlupy. Teď ma 9 let, podle kostního stáří má 11 let a trpí tedy předčasnou pubertou. Vzali ji krev a čekáme na výsledky, ale prý pokud to nebudeme řešit injekci na oddálení/ zpomalení, tak by do pul roku až roku měla přijít ms… řešili jste někdo toto těmi injekcemi? Jak to děti snášeli? Měli i jiné vedlejší účinky? Jak moc se pak i zpomalil růst děti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.24 15:11

.

• Citovat
  • Upravit
15225
2.2.24 15:15
@Anonymní píše:
Dnes jsme byly a dcerou na endokrinologii..od 8 let prsa a chlupy. Teď ma 9 let, podle kostního stáří má 11 let a trpí tedy předčasnou pubertou. Vzali ji krev a čekáme na výsledky, ale prý pokud to nebudeme řešit injekci na oddálení/ zpomalení, tak by do pul roku až roku měla přijít ms… řešili jste někdo toto těmi injekcemi? Jak to děti snášeli? Měli i jiné vedlejší účinky? Jak moc se pak i zpomalil růst děti?
Řešila kdysi moje kamarádka s dcerou, dcera tehdy dostávala injekce na oddálení menstruace. Tuším, ze byly 4 x po čtvrt roce. Žádné vedlejší účinky neměla, dnes je to již dosplá 26 let, má dite.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 15:55
@Alušáček píše: Řešila kdysi moje kamarádka s dcerou, dcera tehdy dostávala injekce na oddálení menstruace. Tuším, ze byly 4 x po čtvrt roce. Žádné vedlejší účinky neměla, dnes je to již dosplá 26 let, má dite.

A jak moc vyrostla? Tedy necekame basketbalistku ( s tim jak jsme vysocí mi jako rodiče), ale dr. říkala, ze ty injekce zpomali růst, tak aby se nakonec nezastavila moc brzo ( ted ma 143 cm)

• Citovat
  • Upravit
15225
2.2.24 16:51
@Anonymní píše:
A jak moc vyrostla? Tedy necekame basketbalistku ( s tim jak jsme vysocí mi jako rodiče), ale dr. říkala, ze ty injekce zpomali růst, tak aby se nakonec nezastavila moc brzo ( ted ma 143 cm)

Měří kolem 165cm a brala je pravé proto aby déle rostla, protože s příchodem menstruace se růst zastavuje. Ji bylo tehdy 9 a byla na svůj věk malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 16:57
@Anonymní píše:
Dnes jsme byly a dcerou na endokrinologii..od 8 let prsa a chlupy. Teď ma 9 let, podle kostního stáří má 11 let a trpí tedy předčasnou pubertou. Vzali ji krev a čekáme na výsledky, ale prý pokud to nebudeme řešit injekci na oddálení/ zpomalení, tak by do pul roku až roku měla přijít ms… řešili jste někdo toto těmi injekcemi? Jak to děti snášeli? Měli i jiné vedlejší účinky? Jak moc se pak i zpomalil růst děti?

Jak je vysoká? Moje dcera 9 let má 153 cm, kostní věk je jen o rok starší. Ochlupení, prsa jsou. Doktorka radila vyčkat, nedoporučuje injekce. Kdyby to dostala někdy během roku už ji bude víc jak deset let, možná už 11 a to by zbytečně pubertu nezastavovala. V dnešní době dívky dospívají rychleji a na MS v tomto věku už nevidí nic zlého, není ji 7 let. Zvážila bych jestli opravdu je to tak šílené, že se u vás musí puberta oddálit. Osobně bych pokud by to šlo, se injekcím vyhla.

• Citovat
  • Upravit
36966
2.2.24 17:37
@kruel píše:
@Pihulinka
Moje dcera zatím vše v normě, prsa zase trochu povyrostla ale jinak veškeré vyšetření, krev a gynekologie dopadly v pořádku. Takže je jen sledována a já budu doufat že to nějak zvládneme.
Moc v držím palce aby bylo vše ok…o nutnosti magnetické rezonance mozku slyším v této souvislosti poprvé :think:
@Pihulinka píše:
@kruel Tak to je skvele ze je u Vas vse v norme🙏Dezim palce dal. No magneticka resinance se pry dela protoze muze byt nadorr na mozku ktery toto zpusobuje ale doktorka mi rikala ze je to male procento. Nebo muze byt na mozku cysta, nador na ledvine. Ale budu verit ze bude vse ok a je zrovna jen jedna z tech co to maji driv???? v Lednu jdem na kontrolu na endokrinologii a v Unoru nas ceka neurologie
… Může být problém s hypofýzou (podvěsek mozkový) :think:
Jinými vyšetřeními je těžko dostupná.
Měl jsem spolužačku, přišli na to pozdě. Tenkrát takové vyšetření neexistovalo a už vůbec ne v ČSSR. Měla tak 130 cm a už nevyrostla. :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 17:39
@Alušáček píše:
Měří kolem 165cm a brala je pravé proto aby déle rostla, protože s příchodem menstruace se růst zastavuje. Ji bylo tehdy 9 a byla na svůj věk malá.

Jj vim ze ms růst zastaví, ale dr říkala ze i ty injekce zpomali růst, takže uz moc vyrůst i tak nemusí. A zatím má " jen" 143 cm

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.24 17:42
@Anonymní píše:
Jak je vysoká? Moje dcera 9 let má 153 cm, kostní věk je jen o rok starší. Ochlupení, prsa jsou. Doktorka radila vyčkat, nedoporučuje injekce. Kdyby to dostala někdy během roku už ji bude víc jak deset let, možná už 11 a to by zbytečně pubertu nezastavovala. V dnešní době dívky dospívají rychleji a na MS v tomto věku už nevidí nic zlého, není ji 7 let. Zvážila bych jestli opravdu je to tak šílené, že se u vás musí puberta oddálit. Osobně bych pokud by to šlo, se injekcím vyhla.

Dcera ma 9 let a 143 cm. ( Kostní vek 11). Dr rikala, ze kdyby nedostala injekce tak ms vidí do pul roku az roku…vim ze dnes se dospívá driv, ale porad si nemyslím ze je normální a dobré mit ms v 10ti letech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.24 23:12
@Anonymní píše:
Dcera ma 9 let a 143 cm. ( Kostní vek 11). Dr rikala, ze kdyby nedostala injekce tak ms vidí do pul roku az roku…vim ze dnes se dospívá driv, ale porad si nemyslím ze je normální a dobré mit ms v 10ti letech.

No tak to jeste není tak vysoká :think: Tam by hrozilo že s příchodem MS přestane růst. A jak vám vychází krev a hormony?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.24 07:34
@Anonymní píše:
No tak to jeste není tak vysoká :think: Tam by hrozilo že s příchodem MS přestane růst. A jak vám vychází krev a hormony?

Byly jsme ted v pátek poprvé na endokr. a zatim jen prohlídka a rtg zápěstí. Brala krev ale výsledky bude volat v pondělí až. Právě si myslím, ze když to necháme tak a dle dr dostane ms do roka, ze za ten rok nestihne vyrůst vic jak 10cm a to by byla i tak hodně malá :think: :,( :,( ale i těch injekci se bojím, zas nějake sracky do malého těla. Ja osobně jsem dostala ms az v 16ti a i tak jsem zacala nesnášet své tělo, nechci aby tohle prožila dcera v 10ti letech. I tak, pokud to oddálí, tak to bude jen na rok ( injekce se můžou dávat jen do 12ti let kostního věku a pokud uz ted ma kostni vek 11, tak to nemá moc casu) takže kdyby ji dávali injekce do jejich skutečných 10ti let ( kostních 12ti), tak i tak pak dostane ms celkem brzo, jestli to přijde hned po tom co ji přestanou dávat injekce :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA