Skorodvojčátka 2010-2012

• Otevřená skupina

Skupina pro ty, které chtějí mít/budou mít/mají děti narozené velmi brzy po sobě.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

155
4.5.12 18:53

Skorodvojčátka 2010-2012

Ahojky maminy, najde se nějaká, která má dvě mimča narozené velmi brzy za sebou, nebo očekává, že se takto letos urodí druhé, a chtěla by se podělit o různé triky a tipy- nebo se seznámit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Iveta89
5.5.12 18:16

Ahojky já mám dvě decka za sebou jednomu je 16 měsíců jmenuje se Michal a druhému jsou dva měsíce jmenuje se Hyneček.Taky už jsem zkoušela něco podobného zakládat ale pak už tam nikdo nepřišel,chtěla bych si takhle o tom sněkým povídat a zjištovat jak to zvládají ostatní protože já mám pocit že moc nezvládám,a jak si na to ty?Už máš dvě nebo teprve čekáš?

• Citovat
  • Upravit
32
7.5.12 21:49

skorodvojčátka

Ahojky v lednu se mi narodila po 12-ti letech druhá dcerka Vikinka a teď čekáme s manželem ještě jedno miminko, které se má narodit na Silvestra :-) Nebudou ani rok od sebe ;) Jsem zvědavá, jak to zvládneme, ale už se moc těšíme. Je tu někdo, kdo má taky děti ve stejném roce?? Podotýkám, že nejsem žádná ,,přírodní,, matka, co musí mít kopu dětí, jen jsme nechtěli, aby bylo i druhé dítko zase jedináček :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.5.12 23:29

Ahoj :)
Nám se v loni v červnu narodil syn a teď jsem zjistila že opět čekáme…jsem v 8tt :) Ale pocity abych řekla pravdu tak se těšíme ale já se zároveň bojm abych to zvládla :( termín mám na Štědrý den :) Ondrovi bude rok a půl… No asi to bude honička :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.5.12 12:25

Skorodvojčátka

Ahoj holky,
paráda, že jste se ozvaly! Já jsem na tom podobně - loni v červenci se mi narodila slečna a letos v srpnu čekáme další přírůstek! Rozdil bude tedy 13 měsíců, samozřejmě zhruba, teď jsem ve 26tt.

Iveta89 - Na tebe bych měla mraky otázek!!! Jaký byl druhý porod, proč máš pocit, že nezvládáte, kojíš, jak spíte, co na bráchu ten starší říká, chodíte ven a jak? Jsi šťastná?

Já teda teď ano, to budou ty hormony :)

A vapet - ve stejném roce dvě děti to jsem opravdu ještě neslyšela, gratuluji a moc se těším co ještě dalšího napíšeš!

a na xBaru mám taky spoustu otázek - jak se na všechno těšíš, připravuješ, co na to okolí, necháš si říci pohlaví (my mmáme teď překvapení) a - máte vlastně s vapet podobný termín!!!

Holky, odkud jste, nechtěly byste někdy časem udělat sraz?
Zdravím, Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
9.5.12 12:50

Ahoj no druhý porod rychlovka ale bolestivý,porod byl překotný do dvou hodin bylo po všem ovšem nastaly komplikace,nechtěla se odloučit placenta,takže do narkozy a vyndavali my ji ručně.Po porodu nastaly další komplikace,malinkýmu se cestou ven dostala do pusinky bakterie nevím kde se vzala stěry jsem měla v pořádku přišli my jen vzít malého řekli vezeme ho na jipku vypadá to špatně pak si přijdte,docela šok.Nakonec to vše dopadlo dobře malinkej dostal ATB a za týden šel domů.Mám pocit že nezvladám je toho nějak moc pozornost potřebuje i mladší a prostě nějak nechápe že když kojim nemůže se chovat a pak je z toho mrzutý a plačtivý do toho mimi taky stále na rukou jinak prostě neusne pak když do toho přijde kolika no je to masakr mám ještě na hlídaní 4letou neteř a je toho moc.Tím nechci nějak plašit u jiných to tak být nemusí.Mimi spí v noci pěkně jen se nakojí a spinká dál vstává tak jednou až dvakrát za noc takže se spaním pohodička.A procházky?? :zed: :zed: Mimi v hlubokém mladší za ruku a neteř se drží kočárku.Ale taky pohoda dá se říct.Jediné vím jistě tenhle byl poslední :mrgreen: :lol: Jinak jsem štastná že je mám a nelituji toho jsem ráda že jsou zdravý a nejlepší okamžik dne je když je jdu skontrolovat do pokojíku a oba spokojeně spinkají :srdce:

• Citovat
  • Upravit
155
9.5.12 13:00

Ivet, děkuji za vzkazek! Teda, jsem zvedava jak to zvladnem my! Ja do toho jeste obcas pracuji, ale to mi naopak dodava financi i sebeduvery. Je super, ze spinkaji, spinkaji ve stejnem pokoji oba s vami? Odkud jste? Narkoza byla celkova, jake bylo probuzeni? Zni to docela jako komplikace! Neter mas jak casto? Mam dotazu tolik, jen ted casu mene, tak treba napisu opet koncem tydne. Pozdravuj svoje chlapy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.5.12 13:01

PS. A uzivej si je :) Ja u zse nemohu dockat, az druheho uvidim!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
9.5.12 13:08

Jojo spinkají s námy mladší je u nás v postely a mimi v postýlce.Probuzení nic moc narkoza byla celková.Neteř mám skoro celodenně.Sestra bydlí snámi a chodí pracovat někdy až do večera na dvě směny.To já si je užívám protože vím jak rychle to snimy utíká :lol: Já jsem od Plzně

• Citovat
  • Upravit
32
9.5.12 18:40

Caterinito, my se s manželem na třetí miminko moc těšíme. Je to zvláštní, ale já jsem už druhé nechtěla, ta 12-ti letá puberťačka mi docela stačila, ale nakonec mě přemluvil :hug: . Když se pak malá narodila věděla jsem snad okamžitě, že chci ještě jedno. Že se to podařilo tak brzy jsem nečekala. Njn, budeme muset koupit sourozenecký kočárek, protože předpokládám, že malá v 11-ti měsících toho moc nenachodí. Mám to trochu snažší než vy ostatní. Starší dcera moc pomáhá a manžel taky. Oba krmí, přebalují a jsou prostě svělí. Snad nějak přežijeme první dva roky a pak už to bude pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.5.12 20:49

Vapet, já mám taky chlapa, který pokud je doma krmí a přebaluje :) ale dvanáctiletou pomocnici zatím nemám, to je fakt. Co se týče kočárku vyčkávám, jak se vyvine situace - mám pár tipů - ale ne všechny modely by se nám vešly do výtahu, velmi se mi osvědčilo nošení v šátku, moje princezna není kočárkovej typ, pořád mi v korbičce brečela a chtěla se chovat, nyní už ale chodí podél nábytku, takže počkáme, jak se do příchodu sourozence vše vyvine a jestli nebude capat po svých. Má ještě tři měsíce! Vám se snad otěhotnění podařilo už po šestinedělí? Nám po dvou měsících, ale věděli jsme také okamžitě. I třetí bych chtěla, ale raději s mírným odstupem, i když čas kvapí..

Ivet, to je škoda, že jsi relativně daleko, já z Prahy, ale ráda bych dala nějaký srazík a vyměnila si víc tipů, hlavně ohledně denního rozvrhu takových skorodvojčátek - manažerských tipů :) Jak skloubit péči o dva zadky a dva hladové krky :) jak je zabavit, aby starší neublížilo mladšímu a na oba se dostalo hodně lásky, jak efektivně doma po nich uklidit, pokud to jde - a tak podobně…
Ty máš taky čtyřletou pomocnici :)
Budu se těšit na zprávy, jak pokračuje těhotenství…Mně na konci druhého trimestru zalila vlna energie, dneska jsme byly dvě hodinky v parku, tak uvidíme, jak vydrží…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.5.12 20:52

PS. A jak často vůbec uklízíte a jak máte doma uklizeno? Protože my když je slečna po obědě tak mě drásá pohled na podlahu i na malou, ale zase kvůli břichu nechci pořád drhnout v předklonu to přilepené jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.5.12 22:19

Malá se narodila koncem ledna a otěhotněla jsem na velikonoce. Teď mám spíš stavy útlumu. Do všeho se musím nutit, tak doufám, že to brzy přejde. Ohledně toho uklízení se mi osvědčil nápad jedné staré známé. Každý den v týdnu dělá něco a to dodržuje. Např v pondělí kytky v úterý podlahy, ve středu prach … No a samo, když je potřeba, tak se vytře znova. Měla jsem to tak i u první dcerky a dobře to fungovalo - a hlavně jsem nemusela na nic myslet a věděla, že sice nebudu mít dům jak ze škatulky, ale taky se nebudu muset stydět pozvat někoho na návštěvu :palec:
V šátku malou nenosím, moje záda na to nejsou a malá je v kočárku zlatá. Usne už když se dává do kočárku a vzbudí ji až hlad. Teď už jen doufáme, že to další bude taky holčička - máme všechno v růžové :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
11.5.12 07:33

Ahoj holky, doma mám 14timesicni slečnu a v září čekáme další. Rozdíl bude 18 měsíců. Asi to bude mazec, ale i tak se těšíme :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
11.5.12 09:06
@Caterinita píše:
PS. A jak často vůbec uklízíte a jak máte doma uklizeno? Protože my když je slečna po obědě tak mě drásá pohled na podlahu i na malou, ale zase kvůli břichu nechci pořád drhnout v předklonu to přilepené jídlo…

Uklizeno?? :lol: :lol: Spíš jak po výbuchu :mrgreen: Ne,tak já vždycky byla taková vzorná na ten uklid chodila jsem po bytě se zubním kartáčkem a drhla a drhla ale stim malým už to nějak nezvládám člověk je unavenej a tak jsem ráda že vytřu,vyluxuju,uvařím,vyžehlím a poklidím :think: už jsem polevila ptz jsem zjistila že takhle bych se zničila :) A zase ve volných chvilkách se chci co nejvíce věnovat mladšímu a ne uklidu,doufám že chápete :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny