Holky chodí s holkami :-)

Anonymní
5.10.26 16:53

Holky chodí s holkama:-)

Ahoj, mám 13 letou dceru. Pohybuje se ve společnosti svých vrstevníků či mírně starších teenagerů. Čím dál častěji chodí s tím, že ta nebo ta kamarádka chodí s holkou. Jde o věk tak cca 13 - 16 let. Nechápejte mě špatně, samozřejmě mi do toho nic není, jen mě překvapuje to množství, to je snad skoro každá druhá holka. Jako jo, asi je to částečně póza, je to asi moderní a in, když chodí holky a holkama… Máte podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.10.26 17:13

Asi také záleží, odkud jsi. U nás na malém městě na Moravě toto není moc časté.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.26 17:31
@Anonymní píše: Více

Větší procento ve velkém městě, kam dojíždíme, ale my bydlíme na vsi, kde to teď taky docela frčí… Ale ne tolik, to je fakt. Ale i tak… Já jsem vyrostla a žila ve velkém městě a ačkoliv sem tam nějaký náznak byl, v podstatě za celé dospívání jsem nepoznala nikoho, kdo by to tak měl. Vím, že je doba jiná atd…

• Citovat
  • Upravit
2386
5.10.26 17:33

U většiny slečen to bude jenom móda. Každá generace teenagerů si najde něco, čím má pocit, že se bude odlišovat od hrozných dospělých a od malých dětí a čím bude zároveň ideálně i šokovat. Kdysi to byli hippies, punk, emo, teď jsou to různé lgbtq+ záležitosti… Neznepokojovalo by mě to. Ženy celkově jsou do mnohem větší míry bisexuální, než muži. Takže některým to určitě zůstane a lež to u nich nebude. Spousta si ve třinácti dá pusu s holkou, bude se s ní chvíli vodit za ruku a budou si u toho připadat hrozně cool a skandální a za rok nebo dva bude klid a už se k tomu tématu nikdy nevrátí… Myslím, že tyhle věci nejrychleji přechází, když se vůči nim rodiče nestaví na zadní. Protože puberťáci mají často tu nepříjemnou vlastnost, že když se jejich rodičům něco příčí, tak oni to chtějí dělat o to víc. Protože rebelie. Kdežto, když tomu rodiče nevěnují pozornost, tak je to často přejde dost brzy samo. Nemají prostě tu odezvu, která by je vystřelovala z bot… Jinak kolem sebe mám dost lidí kolem 20 a ano, u holek je tam trochu větší procento těch, co chodí s holkama (oproti třeba třicetiletým), ale obvykle se to týká přesně toho typu slečen (silnější, ne moc hezké, šedé myšky), které kluci nechtějí. Tak nevím, do jaké míry tam skutečně je jiná sexuální orientace a do jaké jenom zhrzenost, že o ně kluci neprojevují zájem. Mě osobně by třeba zajímalo, kdyby někdo udělal psychologickou studii na to, u kolika lidí jde o skutečnou bisexualitu, homosexualitu atd. a u kolika lidí to je o tom, že se heterosexuál pouze chová homosexuálně či bisexuálně - třeba v důsledku neúspěchu u druhého pohlaví, nebo nějakého traumatu ze vztahu s opačným pohlavím… Každopádně bych se pro teď nebála. Asi bych se začala víc soustředit na psychiku toho dítěte, pokud by ztloustlo, obarvilo si vlasy na modro, chtělo si nechat propíchnout nos, začalo bojovat za lgbtq+ práva atd. Ne protože něco z toho je špatně. Ale protože k tomuhle obvykle tíhnou mladí lidé, kteří v sobě mají hodně bolesti, pocitu nepřijetí atd. Tak bych měla strach, co ho k tomu vede… Ale možná jsem jen docela brzo zestárla a už tomu nerozumím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.26 17:37
@andiedvorakova píše: Více

Díky, to je perfektní názor. V podstatě je to podobné, co si myslím já, přesto mě zarazilo to, jak je to nyní časté.

• Citovat
  • Upravit
10106
5.10.26 17:44

Pohybuji se v různé věkové kategorii mládeže. Ano. Všimla jsem si téhle módy. Nekomentuji. Jsou to i holky, které třeba chodí s klukem, pak zas mají holku. Pravděpodobně experimentují. Hledají se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25563
5.10.26 18:58

Jojo, dcera tančí v tanečních s fajn klukem, co byl holka, dnešní mladí pohlaví neřeší, valí se to na ně všude a prostě je jim s někým dobře a neřeší, že je to holka nebo kluk, hledají se, experimentují, mladičkým holkám je kámoška a dívčí svět logicky bližší, tak tam proběhne nějaké držení za ruku, zalíbení, třeba i líbání i něco víc, ale vůbec to neznamená, že v dospělosti budou homosexuální a utvoří lesbický pár, to budou pořád výjimky… prostě dnes je vše hodně ohledně sexuality otevřené, moje holky jsou teda na kluky, i jejich okolí, ale ve třídě taky jedna chodí s holkou a nikdo to neřeší… mne to nepohoršuje, valí se jim do hlav tolik věcí a informací, že si to prostě musí samy protřídit, zkusit, vyjasnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33277
5.10.26 19:08

Tohle jde zatím mimo moje děti, takže jsem nic takového nezaznamenala a nemám pocit, že bych potkávala nekde nějak více lesbických páru.

Možná děvčata v tomto věku mají potřebu „s někým být/chodit“ a v současné době je možná pro ne pohodlnější/bezpečnější začít „chodit“ s kámoškou, než s nějakým klukem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
5.10.26 20:20

Myslím že tuhle zkušenost má spousta z nás. Jen to málokdo přizná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22243
5.10.26 20:30

Syn měl ve třídě holčinu, která nevěděla, hodně se kamarádila jak s holkama, tak i klukama, ale víc jí to táhlo k holkám, moje kamarádka od dětství také nevěděla, zkoušela oboje a na konec má syna, má moc pěkný vztah s otcem syna, ale je vdaná již za ženu, v rodině máme seniora, který je cca od 25 l v Kanadě a žije s mužem, pak kluka 32 l také žije s mužem, já sem se většinou v práci-zdravotnictví-setkávala spíše s gayema, ale také sem si všimla, že holčiny k sobě hodně přilnou, u mladšího syna je chlapeček co jeho maminka žije se ženou a každá má své dítě, v tom věku 13-18 se hledají, ti co to nemaj již jasné, u ex partnera v práci je žena co je přeoperovaná z muže, je mi těch "dětí " líto když nevědí, pokud vědí a je to stejné pohlaví, tak snad se v životě nesetkají se zlýma lidma, jiný můj spolužák je rom a gay a maj adoptované dva mentálně handicapované kluky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17457
5.10.26 20:40

Tak o tom teda fakt nevím a ani jsem z našeho okolí, nic podobného neslyšela.
Mám spíš úplně opačnou informaci, že tak mladé holčiny, si už „něco” začaly s klukama. Vím to samozřejmě od syna, protože se mu s tím svěřili jeho kamarádi…
A to pak člověk kolikrát kouká, jak na to ti mladí umějí rychle skočit. :P
Vím teda ještě o tom, že jeho spolužačka, má intimní vztah s učitelem SŠ, ale přímo jejich třídu neučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
5.10.26 21:37

Doba jiná není. Homosexuálové byli vždycky. Jen se to špitalo a nesmělo se o tom mluvit. Často si muž vzal ženu jen proto, že se to patřilo.

U nás mi nepřijde, že by se to párovalo holka s holkou. Ale určitě nějaké takové páry jsou. Nic s tím asi nenaděláme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
5.10.26 21:42
@andiedvorakova píše: Více

A ty podle tebe ošklivky si vybírají zase jen ošklivky? Ošklivý člověk nemá nárok na vztah? A co je vlastně ošklivé? Není to pro každého něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí