Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,pokud nemáš nějak výrazně oteklý krk,a je to jen škrábání tak bych nikam nešla,dál cucej pastilky,hodně pij a pokud se to nebude zhoršovat tak dobrý.Já měla v těhu chřipku a ani jsem s tim nikam nešla,stejně smíš max.paralen takže by mi dr asi neřekla nic co nevim.Ale pokud se to zhorší tak určitě běž.
Nešla bych. Spíš bych se bála toho, že vlezu k MUDr. a odnesu si odtud něco horšího
Jinak v těhotenství se může Septisan, mně celkem pomáhá
Neříkám, pokud bys měla horečky, tak bych o návštěvě MUDr. uvažovala, ale takhle ne.
V těhotenství jsem byla nachlazení x-krát, to bych mohla u MUDr. skoro bydlet ![]()
Taky jsem nešla a normálně i chodila do práce. Horečky nebyly, jen prostě silnější nachlazení. Cucala jsem Vincentkový pastilky, pila Vincentku, cákala do nosu Vincentku, užívala jitrocelovej sirup (dá se koupit i z Vincentky). To zní jak reklama, co?.-)
hofka píše:
Taky jsem nešla a normálně i chodila do práce. Horečky nebyly, jen prostě silnější nachlazení. Cucala jsem Vincentkový pastilky, pila Vincentku, cákala do nosu Vincentku, užívala jitrocelovej sirup (dá se koupit i z Vincentky). To zní jak reklama, co?.-)
Jo jo není nad Vincentku to je všelék
![]()
U mě zabrala silná česnečka…dala jsem si ji vždycky na večer a ráno bylo po bolesti v krku. To je taky všelék! ![]()
Taky jsem brala septisan a vždycky pomohl,na doktora to určo není ![]()
Holky, co jsem tehotna, tak si pripadam jak hypochondr, ale clovek se boji, ze neco podceni a uz jsem bohuzel jednou potratila… Ale pridala se mi ted mirna zimnice, podle kolegyne jsem bila jak stena, mota se mi hlava… Ach jo, uz abych byla ve 2. trimestru, ted mam takovej strach o to mimco, aby mu to neublizilo…
Zrovna včera mě to taky chytlo, škrábání v krku ale bez teplot - pomohla jeden den v posteli - poctivě ležet a nějaké cucací tabletky co mám doma. Dnes už je to dobrý, ale preventivně si ještě poležím. Jestli chodíš do práce, zalez do postele alespoň o víkendu. Myslím že rodina to bez tebe jeden víkend zvládne a odpočinek je nad všechny léky (teda v těchto méně závažných případech :,)
Já bych raději zašla pokud máš zimnici tak třeba je tam teplota.Pokud máš rozumného mudr. tak ti zbytečně nic nedá,ale jít raději zbytečně než něco zanedbat a nejhorší je že o mimi se dá přijít kdykoliv viz.www.anjeliky.sk ![]()
Spousta cucavých tablet na zklidnění krku není vhodná pro těhotné (a kojící), tak pozor na to - číst obaly a ptát se:-)
Příspěvek upraven 09.06.11 v 15:55
jj, to ja cucam jen Vincentku a Propolki - to je sama priroda:))
Taky bych k lékaři nešla. Pokud je to běžné nachlazení, tak ti na něj ani nic nedá. A pokud není měla bys horečky. Být tebou tak si hlavně pořádně odpočinu a prospím se, hodně pij různé čaje a tak. Dobré jsou i zábaly na krk. A cucavé pastilky, jak už psaly holky. Brzo se uzdrav ![]()
Tak jsem nakonec sla, okamzite me nechal doma, abych se vylezela a bohuzel teda na dotaz, zda to muze ovlivnit mimi rekl, ze uz jsem sice 9tt, takze snad ok, ale ze muze… Ze hlavne nejaky viry s oparama atd, ze pak zpusobuji vady… No tak to me teda moc neuklidnil…:( HOlky, kdyby nedejboze k necemu doslo, tak to se taky zjisti asi na tom UTZ a triple testech, ne?
Od včera mě skrábe v krku, nejvíc ráno a večer, přes den to jde. Jsem v 9 tt., do práce chodím. Snažím se cucat Propolki, pít čaj atd. Bojím se, že by příp. viry nebo bacily mohly ohrozit mimi? Myslíte, že mám běžet k dr. na výtěr? Nebo počkat? Mám doma 5 - letou holčičku, tak možná něco přinesla ze školky, ikdyž ona sama má jen rýmu…