Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím,že je to uplně normální..a jestli tě to uklidní…u žaludeční virozy..jako hodně hnusné a u hodně hnusného
,se mi to taky přihodilo a to jsem těhu nebyla
![]()
Já to měla chvilku taky .Nevím už v kolikátém týdnu to bylo,ale i jsem četla,že je to normální,je to tlakem miminka.Jak je asi mimi větší,tlačí na močák.Mě se to občas stalo když jsem pšikla.Jak se zatnuly břišní svaly,tak mi to ukáplo
.Ale trvalo to jen pár dní,potom mi to samo přestalo. ![]()
PetaP píše:
Myslím, že je to normální, bohužel i po porodu
Tak tak… Naštěstí to postupně přešlo, během šestinedělí. Ale někomu to už zůstane.
Pak se to řeší zákrokem.
Ale v těhu jsem to neřešila, těhu je jiný stav = tělo je prostě „jiné“. ![]()
Děkuji za příspěvky, právě že se mi to občas stane i u kýchnutí, no nic příjemného
Přeji všem pohodové těhu..
Je to normální a možná to bude ještě horší. Muj Dr říkal, že se s tím v těhu nic nedá dělat, že prostě to miminko tam tlaší a všechno je překrvené. Taže chodit častěji na Wc, ať v močáku nemáš moc plno a hold intimky, nebo vložky na moč
po porodu to přejde, nebo trochu zaposiluješ svalstvo a bude to dobrý
Já četla, že po porodu miminka přes 4kg tím trpí 60% žen a po porodu druhého takového 90%.
Ale dá se na to cvičit a fakt to zabírá!
Ahoj, je mi 47, mám po třech vaginálních porodech. Poslední dobou mě trápí únik moči, např. při kýchnutí, zvednutí něčeho těžkého. Úplná hrůza byla, když jsem kvůli zlepšení fyzičky začala běhat. Bylo to sice v lese, takže měkký podklad, mech, ale stejně tam ty otřesy byly, a já se vrátila počuraná
. Máte někdo zkušenost, jak situaci zlepšit? Pomohly vám třeba Kegelovy cviky, Venušiny kuličky…? S lékařem prozatím řešit nechci.
Řešt to alespoň s fyzioterapeutem, jinak nebudeš cvičit správně. Kromě kegelových cviků to pro efektivu chce i pracovat s ostatními svaly pánevní oblast. To může jen pomoci.
Ale tak jako tak chceš gynekologické vyšetření, jestli změny nejsou příliš závažné na to, aby to šlo jen rozcvičit - čím déle budeš případný zákrok odkládat, tím horší to bude.
Stud je něco, co se prostě dá překonat vůlí a rozhodnutím. Doktoři jsou na takové problémy sktuečně zvyklí a nikomu se na zě neposmívají, až sama sebe překonáš, zjistíš že zajít na fyzioterapii a na gyndu je v reálu daleko méně strašlivé, než ve tvých představách.
Urcite je dulezite cvicit. Pomohly mi bylinkove vlozky a l arginin. Jesti chces vic infa, napis mi zpravu. Ja s timto mela problem po porodu zvonem…
Proboha- hlavně si do pochvy nestrkej žádnou směs bylin tajmené chuti od „přírodních“ či „tradičních čínských“ léčitelů.
@Ou tohle ale nema s tim, co jsem myslela nic spolecneho. Ja bych si do sebe zadne byliny fakt necpala. S vlozkami mam osobni zkusenost. Mela jsem hodne velke problemy. Ale chapu, syty hladovemu neveri..
Prosím o radu,jsem v 17.tt, před pár dny mě přepadla naprosto ukrutná migréna včetně zvracení, a jak jsem tak dřepěla u záchodové mísy tak při každém zvracení jsem zkrátka neudržela moč, bylo to opravdu neudržitelné, a dost mě to vyděsilo. Je to normální? Předem díky a omlouvám se za tak naturalistický příspěvek.