Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mám silnější menzes bolesti a lehce mě tvrdne břicho, trvá to deset minut v kuse bez přestávky a pak je třeba hodinu klid, jsou to poslíčci nebo se rozjíždí porod?
myslela jsem si, že kontrakce bolí tak půl minuty a za pár minut se zase vrací, tohle trvá dlouho v kuse bez přestávky ![]()
jsem 36+6 a CS mám 6.v pondělí doktor říkal, že se to chystá, ale tak nějak normálně
tak nevím co mě čeká ![]()
Jestli krvácíš,tak bych jela do nemocnice a žádnou sprchu bych si nedávala ![]()
je to zvláštní, já rodila v 35tt, ale měla jsem kontrakce celej den krátký a v intervalech který se zkracovaly.
Jestli to jsou poslíčci, tak to bude nepravidelné a vymizí, jestli to jsou kontrakce k porodu, tak se interval bude zkracovat.
Ale mně na kurzu PA řekla, že do porodnice mám jet hned jak si nebudu doma připadat bezpečně, takže jestli se bojíš, tak jeď ![]()
Já u druhé holky měla poslíčky velmi výživné - taky bolest delší dobu a pak nic.
nekrvácím ani nešpiním, no a bezpečně se necítím skoro celý těhu
takže těžko soudit, kdyby to byli klasický kontrakce, ale takhle dlouhý ![]()
No ja nevím, ale kontrakce by jsi fakt poznala bolí opravdu hodně, pokud si nejsi jistá, tak to asi tak moc nebolí a budou to jen poslíčky.
Laskecka píše:
No ja nevím, ale kontrakce by jsi fakt poznala bolí opravdu hodně, pokud si nejsi jistá, tak to asi tak moc nebolí a budou to jen poslíčky.
Nebolí tolik , já měla kontrakce po 7mi minutách a doma jsem zapisovala časy, a když se nic nedělo, nezkracovali se ani neprodlužovali, tak jsem jela do porodky.. a verdikt - rodím
![]()
Zakladatelko, dej si vanu a uvidíš… Piš si časy, pokud to je pravidelné, tak si to hlídej, a až se zkrátí intervaly tak jeď ![]()
goldenka píše:
nekrvácím ani nešpiním, no a bezpečně se necítím skoro celý těhutakže těžko soudit, kdyby to byli klasický kontrakce, ale takhle dlouhý
jj,pardon,já čerla silnější menzes,a neviděla bolesti ![]()
Já kdybych byla na vážkách,tak bych šla buď k dr. jestli je blízko, nebo zajela do porodky,taky ti může vyletět tlak ze stresu a bude zle.
Já bych rovnou jela jak se znám. Lepší dvakrát panikařit než jet pozdě.. Maximálně tě pošlou domů nooooo
Držím pěstičky
už 40minut je po bolestech a zatím dobrý, tak to porod nebude s takovýma intervalama.
goldenka píše:
nekrvácím ani nešpiním, no a bezpečně se necítím skoro celý těhutakže těžko soudit, kdyby to byli klasický kontrakce, ale takhle dlouhý
To celkem chápu
taky jsem to tak měla ![]()
Záleží na tom, jak daleko to máš do porodnice, ale kontrakce po hodině k překotnému porodu fakt nespějí ![]()
Já měla taky dlouhý a bolavý poslíčky taky po delší době, tak jsem několikrát čekala, až se to bude zkracovat a ono to vymizelo, ale já mám porodnici kousek od baráku, tak jsem si to mohla dovolit ![]()