Opalování v prvním trimestru těhotenství

809
8.6.11 10:27

opalování v těhotenství

Jsem v 1. trimestru a nevím, zda se mohu přes léto normálně opalovat. Nejsem „smažící“ typ, takže leže na slunci celý den stejně neplánuji, ale zda je možné třeba ty dvě hodinky u vody. Břicho asi raději zakrýt, že? A co opalovací krémy, nemůžou příp. nějak škodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
8.6.11 10:33

Jé to mě taky zajímá.já odletá příští neděli a jsem ve 20.týdnu,tak mě taky zajímá jak dlouho můžu být na sluníčku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.6.11 10:36

Tak ja se v tehu vylozene nikde nesmazila na slunci,ale pokud jsme byli u vody,tak jsem si hlavne zakryvala brisko,ale to uz jsem na zacatku leta byla 25tt.
ja jdu vzdy hned do hneda,tak to bylo celkem divny,ze jsem mela cele telo hnede,jen bricho bílé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
8.6.11 10:39

Se sluníčkem se to v těhu nemá přehánět. Mazat krémy určitě a hodně, těhu mají více pigmentu a mohou vznikat tmavé skvrny, takže naopak se mají mazat více. Bříško by mělo být skované. A né být na slunci ve velkých vedrech, organismus by se neměl přehřívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.6.11 10:44

ahojky já byla loni na dovče v Egyptě a byla jsem v 11. týdnu a pohoda. Já teda jsem takový ten typický samžící typ :mrgreen: ale to těhotenství bylo znát. Většinu času jsem byla pod slunečníkem. Vadit by to určitě nemělo, pokud nebudeš věčně jen na slunci a budeš dodržovat pitný režim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.6.11 10:48

Určitě bříško chránit, může dojít k přehřátí plodu, v tu chvíli je to pro mimčo jak mikrovlnka.. takže opalovat se můžeš, ale hlídat pupek, aby se nespálil, přehodit třeba vlhkou plínou nebo nějakým hadrem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
8.6.11 10:52

Moje mamka mi vyprávěla, jak byl její doktor alergický na opálenou těhotnou … prý na ně řval jak blázen - a to není pruďas. Bříško je pro miminko na sluníčku jako papiňák.
Já se budu za 5 týdnů vdávat a jak jsme seděli venku, tak jsem opálila rukávy, takže plánuju vystrčit zpod slunečníku jen dekolt + ruce.
Takže rozhodně schovávat bříško, jinak můžete miminko i uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.6.11 10:53

Já myslím, že s opalováním je to v těhotenství stejně jako netěhotná. Nic zdravého na tom není. Ale konkrétně miminu to nemůže ublížit, ani když si nezakryješ břich - paprsky se přes bříšní stěnu, dělohu, plodovku k miminu nedostanou. Spíš pozor na přehřátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.6.11 11:02
Alpaka píše:
Já myslím, že s opalováním je to v těhotenství stejně jako netěhotná. Nic zdravého na tom není. Ale konkrétně miminu to nemůže ublížit, ani když si nezakryješ břich - paprsky se přes bříšní stěnu, dělohu, plodovku k miminu nedostanou. Spíš pozor na přehřátí.
:palec: přesně tak, mě loni doktor tu dovolenou nezakázal, naopak mi jí spíš doporučil. Miminku se nic nestane, rozdhodně se v tom břiše neuvaří :roll: na přehřátí si stejně musíš dávat pozor tak jako tak, ať jsi těhotná nebo ne. Samozřejmě, že si musíš dávat větší pozor. Já jsem si třeba bříško opalovala na lehátku ve vodě a polévala si ho vodou, když jsem byla na pláži, tak pod slunečníkem :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
8.6.11 11:05

taky si myslím že uvaření mimča je kravina, protože jinak bysme si takhle mohly uvařit třeba i srdíčko, nebo žaludek že jo.. spíš jde o pokožku, pigmentové skvrny v obličeji, tzv. těhotenská maska, to vypadá dost blbě.. a musí se víc pít!! já se opaluju pořád a teď v těhu stačí chvilka a jsem hnědoučká 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21598
8.6.11 11:14

loni jsem byla v těhu na dovolené u moře a přijela jsem skoro bílá. mazala jsem se vysokým faktorem a většinu času se válela v bazénu, moři nebo na lehátku pod slunečníkem. důležité je hlídat si přehřívání organismu. ale já poslední dobou nemám celkově ráda cílené opalování se. vyskakují mi pihy, o těch dvou těhotenstvích výrazně víc… a fakt pozor. já jsem loni v létě měla nádherný pigmentový flek přímo na čele - reakce těhotného těla na sluníčko. takže osobně bych sebou na deku u vody na sluníčko plácnout nešla. a nepůjdu ani letos ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
8.6.11 11:31

no ja jsem nekde cetla ze je zdrava slunecni lazen tak na 5 minut a to postupne prodluzovat kazdej den o pet minut az na 20 minut..ja osobne bych e ale neopalovala vubec..asi hlavne proto ze se na brise dela ta pigmentova caraa cim vic budes opalena tim tmavsi bude a po porodu bude dlouho mizet..ja jsem ted ve 31.tt a jsem dost opalena na na rkou, nohou, ksichtiku:)) ale bricho mam bily a ta cara je svetlejsi..a to jsem jen ve stinu a na slinicko nejak nelezu..kdyz zaclo byt prvne hezky tak jsem byla v nemocnicia mela jsem infuzi a pak se mi na tom miste udelala ta pigmentova skvrna jak tu holky pisou ale uz to zmizlo…

jen si davej hlavne pozor na prehrivani aby jsi nebyla dlouhodobe prehrata a hodne pij…
ja loni v lete videla u nas na koupaku tehuli s obrim pupkem jak sedi na kraji bazenu a ma to bricho uplne rudy spaleny..tak to teda si musim klepat na celo..je lepsi to nepokouset..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
8.6.11 12:31

No když myslíte … srdíčko a žaludek nám neplave ve vodě a je mnohem odolnější než křehké miminko v bříšku. Ten dokror, co to mamce říkal, má letité zkušenosti a říkal, že už několikrát vytahoval napolo uvařené dítě a měli hoňku ho zachránit …

Gabrielaaa píše:
taky si myslím že uvaření mimča je kravina, protože jinak bysme si takhle mohly uvařit třeba i srdíčko, nebo žaludek že jo.. spíš jde o pokožku, pigmentové skvrny v obličeji, tzv. těhotenská maska, to vypadá dost blbě.. a musí se víc pít!! já se opaluju pořád a teď v těhu stačí chvilka a jsem hnědoučká 8-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
8.6.11 12:36

Mojí mamce její doktor říkal, že už několikrát vytahovat napolo „uvařené“ miminko a měli co dělat, aby ho zachránily. Je to primář porodnického oddělení a má hodně zkušeností. KDyž už opalovat, tak bříško schovávat. Plodová voda se chová podobně jako voda v papiňáku - zahřívá se a protože je v uzavřeném prostoru, děje se to mnohem rychleji. Nedá se to srovnávat s tím, že ostatní orgány to vydrží, tak proč by nemělo miminko. Je to něco úplně jiného.

Alpaka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
8.6.11 12:38
Také sdílím názor, že vyvynuté orgány dospěláka se nemohou srovnávat s těmi miminka.
avm3 píše:
Mojí mamce její doktor říkal, že už několikrát vytahovat napolo „uvařené“ miminko a měli co dělat, aby ho zachránily. Je to primář porodnického oddělení a má hodně zkušeností. KDyž už opalovat, tak bříško schovávat. Plodová voda se chová podobně jako voda v papiňáku - zahřívá se a protože je v uzavřeném prostoru, děje se to mnohem rychleji. Nedá se to srovnávat s tím, že ostatní orgány to vydrží, tak proč by nemělo miminko. Je to něco úplně jiného.
Alpaka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí