Opalování v prvním trimestru těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21631
8.6.11 12:42

já s tím souhlasím. nic se nemá přehánět. mě doktor loni před odjezdem na dovolenou výslovně varoval, abych nebyla moc na sluníčku, hodně pila a chladila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.6.11 12:44
avm3 píše:
Mojí mamce její doktor říkal, že už několikrát vytahovat napolo „uvařené“ miminko a měli co dělat, aby ho zachránily. Je to primář porodnického oddělení a má hodně zkušeností. KDyž už opalovat, tak bříško schovávat. Plodová voda se chová podobně jako voda v papiňáku - zahřívá se a protože je v uzavřeném prostoru, děje se to mnohem rychleji. Nedá se to srovnávat s tím, že ostatní orgány to vydrží, tak proč by nemělo miminko. Je to něco úplně jiného.
Alpaka píše:
Já myslím, že s opalováním je to v těhotenství stejně jako netěhotná. Nic zdravého na tom není. Ale konkrétně miminu to nemůže ublížit, ani když si nezakryješ břich - paprsky se přes bříšní stěnu, dělohu, plodovku k miminu nedostanou. Spíš pozor na přehřátí.

Vždyť já píšu pozor na přehřátí. Jasně, že bude mimčo náchylnější k přehřátí více, než orgány dospěláka. Ale tím myslím na přehřátí celého organismu. To přehřátí nefunguje tak, že se mi zahrřeje slunečními paprsky břicho a když si na pupek dám paraple, bude to OK. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
8.6.11 13:05

Ahoj,
já se teda opalovala a ráda a často, k vodě jsem taky jezdila a dětem se nic nestalo. 4-5m těhotenství bylo léto a šílená vedra, tak jsem si užívala vodu a sluníčko. Jsem ten opalovací válecí typ, a taky jsem se měla vdávat, tak jsem nechtěla vypadat jako kostka tvarohu, stačí, že jsem byla tlustá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka2
376
8.6.11 13:30

já se opalovala denně,několik hodin.Žádné zakrývání.Pokud mi bylo už nesnesitelně, pryč ze slunka.A malý se narodil jak černoch :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
8.6.11 13:50

Když myslíte - přehřátí organismu dospělého člověka je jedna věc - na to samozřejmě taky pozor, ale zahřívání těhotného bříška tím, že na něj praží slunce je věc druhá.
Já nikomu nic nevnucuju, očividně je tady hodně těch, kterého to neřeší … jen cituji, co říkal jeden zkušený lékař.
Myslím, že „paraple“ popř. jiné zakrytí bříška je zásadní …
No já to rozhodně riskovat nebudu.

Alpaka píše:
avm3 píše:
Mojí mamce její doktor říkal, že už několikrát vytahovat napolo „uvařené“ miminko a měli co dělat, aby ho zachránily. Je to primář porodnického oddělení a má hodně zkušeností. KDyž už opalovat, tak bříško schovávat. Plodová voda se chová podobně jako voda v papiňáku - zahřívá se a protože je v uzavřeném prostoru, děje se to mnohem rychleji. Nedá se to srovnávat s tím, že ostatní orgány to vydrží, tak proč by nemělo miminko. Je to něco úplně jiného.
Alpaka píše:
Já myslím, že s opalováním je to v těhotenství stejně jako netěhotná. Nic zdravého na tom není. Ale konkrétně miminu to nemůže ublížit, ani když si nezakryješ břich - paprsky se přes bříšní stěnu, dělohu, plodovku k miminu nedostanou. Spíš pozor na přehřátí.
Vždyť já píšu pozor na přehřátí. Jasně, že bude mimčo náchylnější k přehřátí více, než orgány dospěláka. Ale tím myslím na přehřátí celého organismu. To přehřátí nefunguje tak, že se mi zahrřeje slunečními paprsky břicho a když si na pupek dám paraple, bude to OK. :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka2
376
8.6.11 14:05

já se řídím a řídila tím co mi je přijemné,co mé tělo chce a potřebuje.Řídím se vnitřními pocity.Kdyby mi tělo říkalo,že to není dobré,tak to dělat nebudu.Já sama vím co je pro mě a mé dítě nejlepší. Nejsem úzkostlivá matka,která se striktně drží pravidel lékařů,lékař Ti vždy řekne nedělejte to,nevezme si nikoho na krk,neležím v knížkách o mateřství a nesrovnávám své dítě s tabulkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka2
376
8.6.11 14:08

Alpaka,konečně rozumné slovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.6.11 15:27
avm3 píše:
Když myslíte - přehřátí organismu dospělého člověka je jedna věc - na to samozřejmě taky pozor, ale zahřívání těhotného bříška tím, že na něj praží slunce je věc druhá.
Já nikomu nic nevnucuju, očividně je tady hodně těch, kterého to neřeší … jen cituji, co říkal jeden zkušený lékař.
Myslím, že „paraple“ popř. jiné zakrytí bříška je zásadní …
No já to rozhodně riskovat nebudu.

Zkušený lékař si zu tebe nejspíš dělal srandu!
O termoregulaci plodu vím tolik, že je zcela „napojena“ na termoregulační systém matky tj. k přehřátí plodu může dojít až po přehřátí matky nikoli „přímým ohřevem“ břicha. A ze znalostí fyziky (tepelná kapacita vody je 4,2 kJ/kg atd.) zas vyvozuju, že zahřát nějak signifikantně plod v děloze a plodových obalech není nic čeho by se dalo docílit sluněním.
Pokud se matka cítí na sluníčku dobře ať si to užije. Ale měla bych strach o kůži, hlavně tu napínající se na rostoucím břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.6.11 15:30

Jo a „ochlazování“ břicha např. mokrým hadrem bude mít za následek jedině to, že matka bude chodit čůrat ne každých 20, ale 10 min. Na tuhle lahůdku pokročilého těhotenství si pamatuju a klidně bych si ji nechala ujít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
8.6.11 16:15

Ahojky toto téma mne také zajímalo když jsem zjistila že jsem těhotná. Četla jsem si o tom články a jeden posílám
http://www.babyweb.cz/…tenstvi.aspx
je fakt že já toto vlastně řešit nemusím, mám nízký tlak, takže delší pobyt na sluníčku mi nedělá dobře, jinak osobně, nic se nemá přehánět, v tom článku je to celkem hezky vysvětleno :-)

• Citovat
  • Upravit
1721
8.6.11 16:29

Tak jsem si přečetla ten článek a jsem na vážkách… - v sobotu jdu kamarádce na svatbu. Jelikož nehlásí počasí nic moc, mám připraveny tříčtvrťáky a topík. Myslela jsem si, jak si pěkně namažu lýtka samoopalovákem ( hořejšek mám krásně snědý a to jsem se ani neopalovala - stačilo pár procházek v podvečerním sluníčku ) ale nožky jak ředitelka Madety. Tak nevím, mám si je máznout? V tom článku to docela odsuzují…Ještě dodávám, že jsem v 7 týdnu. Máte někdo v tomto období se samoopalovákem zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
8.6.11 16:54

Ještě mně napadlo jak jsem četla příspěvěk od avm3 - jak doktor opálené těhotné „seřval jak blázen“ - to mi teda taky nepřijde moc normální. Doktor by měl pomoct a poradit. Na mě by teda zařval jednou a rovnou bych se šla nahlásit jinam :-)tenhle přístup mi nepřijde v pořádku :-) ale to jsem odbočila od tématu ;-) hezky zbytek dne dámy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
8.6.11 16:55

Holky,prostě všeho s mírou a mazat se mazat se..zahradě,slunci jsem se nevyhýbala..pupik jsem přikrývala,jak mi bylo vedro,tak jsem šla do stínu,hodně jsem pila…jenže jsem si nemazala moc poctivě obličej a udělala se mi teda pěkná těhotenská maska :zed: Jinak samoopalováky raděj teď v těhu nepoužívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
8.6.11 17:13

taky bych řekla že samoopalovací v těhu asi nee, ale jestli máš možnost tak vystrč nožky na sluníčko, přece jen slunce je přírodní záležitost která dodává vitamíny, hlavně tam nebuď dlouho, však trošku zhnědnou 8-)

• Citovat
  • Upravit
81481
8.6.11 17:16
BaraF píše:
Zkušený lékař si zu tebe nejspíš dělal srandu!

Taky mi to tak přijde. Zajímalo by mě, jak vypadá vařené mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí