Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No jo, ale když jim to řekl jednou, že se nemají opalovat a pak jim vytahoval z břicha napolo uvařené dítě a byl rád, že ho záchranily … taky bych asi nebyla milá …
Kris-týna píše:
Ještě mně napadlo jak jsem četla příspěvěk od avm3 - jak doktor opálené těhotné „seřval jak blázen“ - to mi teda taky nepřijde moc normální. Doktor by měl pomoct a poradit. Na mě by teda zařval jednou a rovnou bych se šla nahlásit jinamtenhle přístup mi nepřijde v pořádku
ale to jsem odbočila od tématu
hezky zbytek dne dámy
avm3 píše:
No jo, ale když jim to řekl jednou, že se nemají opalovat a pak jim vytahoval z břicha napolo uvařené dítě a byl rád, že ho záchranily … taky bych asi nebyla milá …Kris-týna píše:
Ještě mně napadlo jak jsem četla příspěvěk od avm3 - jak doktor opálené těhotné „seřval jak blázen“ - to mi teda taky nepřijde moc normální. Doktor by měl pomoct a poradit. Na mě by teda zařval jednou a rovnou bych se šla nahlásit jinamtenhle přístup mi nepřijde v pořádku
ale to jsem odbočila od tématu
hezky zbytek dne dámy
Mě by zajímalo, co je myšleno pojmem napolo uvařené dítě.
Však já nikomu nic nenutím, pisatelka se ptala, tak jí odpovídám a zapojuji se do diskuze. Jsou věci, ve kterých lékařům věřím a navíc mi tato přijde dost logická. Já nepotřebuji být snědá, je mi jedno, jestli mi vyskočí pigmentová skvrna adt … ale teď mi jde o zdraví tvorečka, kterého nosím v břiše a pokud mi lékař s výbornými zkušenostmi zakáže opalování, tak se opalovat nebudu.
Pokud někdo ví, že se v těhotenství opaloval a nic to neudělalo, tak ať se ostatní řídí jeho radami …
Alpaka píše:BaraF píše:Taky mi to tak přijde. Zajímalo by mě, jak vypadá vařené mimino.
Zkušený lékař si zu tebe nejspíš dělal srandu!
Pojem napůl uvařené dítě mi přijde jako napůl uvařená brambora. Moc odborným dojmem na mě nepůsobí, chtělo by to trochu přiblížit.
Já s tebou naprosto souhlasím, že opalování nikomu neprospěje, dlouhodobý pobyt na sluníčku není vhodný - může dojít k přehřátí mimina. Jen nesouhlasím s tím, že přehřátí lze předejít zakrytím břicha. Stejně tak ho odkrytí břicha nemůže zhoršit. Teplota dělohy a plodové vody je přímo úměrná celkové tělesné teplotě jádra matky.
Opalování se v těhotenství nedoporučuje. Dochází k přehřátí nejen maminky,ale hlavně i miminka.Dospělý organizmus si nějak poradí,ale co ten chudák v břiše.Ten na tom asi bude hůř,vždyť termoregulace není vyvynuta a i malá miminka špatně snášejí přehřátí.Myslím,že zakrytí břicha na tom nic nezmění,možna naopak se teplota v břiše ještě zvýší.Nevím určitě bych se neopalovala, v sezení na zahradě pod stromem třeba problém nevidím.
To bude asi naměko nebo nahniličko. Prostě tuhé po okrajích a měkoučké uprostřed.
BaraF píše:Mě by zajímalo, co je myšleno pojmem napolo uvařené dítě. To bude asi naměko nebo nahniličko. Prostě tuhé po okrajích a měkoučké uprostřed.
Jdi na medicínu, probírá se to na pediatrii v páťáku. Jsou 3 stupně. Neuvařená, napůl uvařené a úplně uvařené. ![]()
no hlavně aby to dítě už nezačalo vonět že…
podle měmáte pravdu svým způsobem všechzny, prostě nic se nemá přehánět ale vyhýbat se sluníčku a tak hodně mimču prospěšnýmu vitaminu D je taky blbost.. kjaždá poznáte sama na slunci jak vám bude..
Je „fajn“, jak si tady děláte z „uvaření“ miminka srandu. Ale někdo, kdo si na miminko musel „chvíli“ počkat a ještě ho to stálo pak spoustu slz, nervů, času a peněz, se na to bude dívat jinak. Ať už uvaření věří či ne, každopádně se bude případným rizikům vyhýbat, aby si pak nemusel něco vyčitat a nebude tvorečka/y v bříšku vystavovat nebezpečí.
Sluníčko28 píše:
Je „fajn“, jak si tady děláte z „uvaření“ miminka srandu. Ale někdo, kdo si na miminko musel „chvíli“ počkat a ještě ho to stálo pak spoustu slz, nervů, času a peněz, se na to bude dívat jinak. Ať už uvaření věří či ne, každopádně se bude případným rizikům vyhýbat, aby si pak nemusel něco vyčitat a nebude tvorečka/y v bříšku vystavovat nebezpečí.
JO, ale pak se bude sluníčku vyhýbat celý, nebude sedět na slunci s parapletem nad pupkem, které to všechno zachrání.
sluníčko: to je jasný, já třeba nerozlišuju radost z těhotenství přirozenýho nebo vymodlenýho, taky bych své dítě nikdy nevystavyla zbytečným rizikům, ale to přiměřený opalování, nebo slunění není…
to by pak ta ženská nesměla vykročit z baráku aby se jí náhodou někde něco nestalo, třeba neskočil na ní pes, nešťouchl jí kolemjdoucí do pupku, nebo aby náhodou nenachladlA NĚKDE, NESMĚLA BY POMALU NOC JÍST A PROSTĚ NIC…
v novinkách byl článek o tom jak jsou děti narozené na podzim zdravější díky tomu že jejich matky byly v těhotenství vystaveny slunečnímu záření, díky němuž měly spůoustu vitamínu D a dalších prospěšných látek!!
Já nevím proč se tady hádáte! Stejně každému v těhotenství vyhovuje něco jiného, to co jednomu dělá dobře, druhému vůbec ne a naopak! Mě je pořád zima a než abych seděla ve stínu a měla zase (jako každé léto a několikrát do roka) nastydlý močák, tak se budu průběžně nahřívat!Tak když se budu opalovat jen třeba odpoledne (prostě ne přes poledne) a ne 2 hodiny v kuse (což stejně nevydržím), budu hodně pít a dávat pozor abych se nepřehřála, tak to zakladatelce napíšu a nevnucuju někomu že na sluníčko nesmí nebo musí!!!!!!!
Já plně souhlasím Gabčou , má pravdu! TO BYSME NEMOHLI ABSOLUTNĚ NIC! Těhotenství není nemoc!
Příspěvek upraven 09.06.11 v 11:18
Gabrielaaa píše:
nicky
Jsem to musela opravit,..
Jsem napsala s Gačou, místo s Gabčou
![]()
nevadí, víme o co je ![]()
přesně jak si psala každýmu vyhovuje něco jinýho, taky se ráda i teď v těhu opaluju a poznám kdy mám dost.. a tím jak je zvýšená pigmentace jsem hnědá jako keště nikdy, naštěstí beze skvrn ![]()