Opalování v prvním trimestru těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25194
8.6.11 18:58

No jo, ale když jim to řekl jednou, že se nemají opalovat a pak jim vytahoval z břicha napolo uvařené dítě a byl rád, že ho záchranily … taky bych asi nebyla milá …

Kris-týna píše:
Ještě mně napadlo jak jsem četla příspěvěk od avm3 - jak doktor opálené těhotné „seřval jak blázen“ - to mi teda taky nepřijde moc normální. Doktor by měl pomoct a poradit. Na mě by teda zařval jednou a rovnou bych se šla nahlásit jinam :-)tenhle přístup mi nepřijde v pořádku :-) ale to jsem odbočila od tématu ;-) hezky zbytek dne dámy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.6.11 19:01
avm3 píše:
No jo, ale když jim to řekl jednou, že se nemají opalovat a pak jim vytahoval z břicha napolo uvařené dítě a byl rád, že ho záchranily … taky bych asi nebyla milá …
Kris-týna píše:
Ještě mně napadlo jak jsem četla příspěvěk od avm3 - jak doktor opálené těhotné „seřval jak blázen“ - to mi teda taky nepřijde moc normální. Doktor by měl pomoct a poradit. Na mě by teda zařval jednou a rovnou bych se šla nahlásit jinam :-)tenhle přístup mi nepřijde v pořádku :-) ale to jsem odbočila od tématu ;-) hezky zbytek dne dámy

Mě by zajímalo, co je myšleno pojmem napolo uvařené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
8.6.11 19:03

Však já nikomu nic nenutím, pisatelka se ptala, tak jí odpovídám a zapojuji se do diskuze. Jsou věci, ve kterých lékařům věřím a navíc mi tato přijde dost logická. Já nepotřebuji být snědá, je mi jedno, jestli mi vyskočí pigmentová skvrna adt … ale teď mi jde o zdraví tvorečka, kterého nosím v břiše a pokud mi lékař s výbornými zkušenostmi zakáže opalování, tak se opalovat nebudu.
Pokud někdo ví, že se v těhotenství opaloval a nic to neudělalo, tak ať se ostatní řídí jeho radami …

Alpaka píše:
BaraF píše:
Zkušený lékař si zu tebe nejspíš dělal srandu!
Taky mi to tak přijde. Zajímalo by mě, jak vypadá vařené mimino.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.6.11 19:16

Pojem napůl uvařené dítě mi přijde jako napůl uvařená brambora. Moc odborným dojmem na mě nepůsobí, chtělo by to trochu přiblížit.
Já s tebou naprosto souhlasím, že opalování nikomu neprospěje, dlouhodobý pobyt na sluníčku není vhodný - může dojít k přehřátí mimina. Jen nesouhlasím s tím, že přehřátí lze předejít zakrytím břicha. Stejně tak ho odkrytí břicha nemůže zhoršit. Teplota dělohy a plodové vody je přímo úměrná celkové tělesné teplotě jádra matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
8.6.11 19:30

Opalování se v těhotenství nedoporučuje. Dochází k přehřátí nejen maminky,ale hlavně i miminka.Dospělý organizmus si nějak poradí,ale co ten chudák v břiše.Ten na tom asi bude hůř,vždyť termoregulace není vyvynuta a i malá miminka špatně snášejí přehřátí.Myslím,že zakrytí břicha na tom nic nezmění,možna naopak se teplota v břiše ještě zvýší.Nevím určitě bych se neopalovala, v sezení na zahradě pod stromem třeba problém nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.6.11 20:41
Mě by zajímalo, co je myšleno pojmem napolo uvařené dítě.

To bude asi naměko nebo nahniličko. Prostě tuhé po okrajích a měkoučké uprostřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.6.11 20:44
BaraF píše:
Mě by zajímalo, co je myšleno pojmem napolo uvařené dítě. To bude asi naměko nebo nahniličko. Prostě tuhé po okrajích a měkoučké uprostřed.

Jdi na medicínu, probírá se to na pediatrii v páťáku. Jsou 3 stupně. Neuvařená, napůl uvařené a úplně uvařené. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
8.6.11 21:39

no hlavně aby to dítě už nezačalo vonět že…

podle měmáte pravdu svým způsobem všechzny, prostě nic se nemá přehánět ale vyhýbat se sluníčku a tak hodně mimču prospěšnýmu vitaminu D je taky blbost.. kjaždá poznáte sama na slunci jak vám bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
9.6.11 07:39

Je „fajn“, jak si tady děláte z „uvaření“ miminka srandu. Ale někdo, kdo si na miminko musel „chvíli“ počkat a ještě ho to stálo pak spoustu slz, nervů, času a peněz, se na to bude dívat jinak. Ať už uvaření věří či ne, každopádně se bude případným rizikům vyhýbat, aby si pak nemusel něco vyčitat a nebude tvorečka/y v bříšku vystavovat nebezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.6.11 08:11
Sluníčko28 píše:
Je „fajn“, jak si tady děláte z „uvaření“ miminka srandu. Ale někdo, kdo si na miminko musel „chvíli“ počkat a ještě ho to stálo pak spoustu slz, nervů, času a peněz, se na to bude dívat jinak. Ať už uvaření věří či ne, každopádně se bude případným rizikům vyhýbat, aby si pak nemusel něco vyčitat a nebude tvorečka/y v bříšku vystavovat nebezpečí.

JO, ale pak se bude sluníčku vyhýbat celý, nebude sedět na slunci s parapletem nad pupkem, které to všechno zachrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.6.11 08:12

sluníčko: to je jasný, já třeba nerozlišuju radost z těhotenství přirozenýho nebo vymodlenýho, taky bych své dítě nikdy nevystavyla zbytečným rizikům, ale to přiměřený opalování, nebo slunění není…

to by pak ta ženská nesměla vykročit z baráku aby se jí náhodou někde něco nestalo, třeba neskočil na ní pes, nešťouchl jí kolemjdoucí do pupku, nebo aby náhodou nenachladlA NĚKDE, NESMĚLA BY POMALU NOC JÍST A PROSTĚ NIC…

v novinkách byl článek o tom jak jsou děti narozené na podzim zdravější díky tomu že jejich matky byly v těhotenství vystaveny slunečnímu záření, díky němuž měly spůoustu vitamínu D a dalších prospěšných látek!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
9.6.11 11:12

Já nevím proč se tady hádáte! Stejně každému v těhotenství vyhovuje něco jiného, to co jednomu dělá dobře, druhému vůbec ne a naopak! Mě je pořád zima a než abych seděla ve stínu a měla zase (jako každé léto a několikrát do roka) nastydlý močák, tak se budu průběžně nahřívat!Tak když se budu opalovat jen třeba odpoledne (prostě ne přes poledne) a ne 2 hodiny v kuse (což stejně nevydržím), budu hodně pít a dávat pozor abych se nepřehřála, tak to zakladatelce napíšu a nevnucuju někomu že na sluníčko nesmí nebo musí!!!!!!!

Já plně souhlasím Gabčou , má pravdu! TO BYSME NEMOHLI ABSOLUTNĚ NIC! Těhotenství není nemoc!

Příspěvek upraven 09.06.11 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.6.11 11:13

nicky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
9.6.11 11:19
Gabrielaaa píše:
nicky :dance:

Jsem to musela opravit,.. :mrgreen: Jsem napsala s Gačou, místo s Gabčou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.6.11 11:22

nevadí, víme o co je :-)

přesně jak si psala každýmu vyhovuje něco jinýho, taky se ráda i teď v těhu opaluju a poznám kdy mám dost.. a tím jak je zvýšená pigmentace jsem hnědá jako keště nikdy, naštěstí beze skvrn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí