Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
goldenka píše:
už 40minut je po bolestech a zatím dobrý, tak to porod nebude s takovýma intervalama.
to nebude porod, asi jen poslíčci
Já to mívám taky. Bolí mě břicho v kuse, nebo třeba dvě hodiny, pak nic a pak zase. U mě jsou to teda poslíčci, většinou se mi to podaří rozchodit a hlavně si toho nějak nevšímám. Takový ty kontrakce, jako jsem si představovala, že poslíčci jsou, jsem neměla ani jednou. Dokonce se mě porodní asistentka na monitoru ptala, jestli je cítím (slušně mi tam skákaly) a já fakt necítila nic.
Monny89 píše:goldenka píše:to nebude porod, asi jen poslíčci
už 40minut je po bolestech a zatím dobrý, tak to porod nebude s takovýma intervalama.
Přesně tak, taky tohle mívám.
gabi.design píše:Monny89 píše:Přesně tak, taky tohle mívám.goldenka píše:to nebude porod, asi jen poslíčci
také jsem to mívala.. a oproti pak kontrakcím v porodnici, to bylo peříčko ![]()
Goldenko, fakt, oproti těm posledním kontrakcím, na konci.. poslíčci byli peříčko ![]()
no mě čeká císař tak to asi nepoznám, ale nedokážu si to ani představit.ty jsi nakonec taky musela na císaře ne-se mě zdá, že jsem to na e-miminu četla.jaký to potom bylo?
goldenko já mívám taky že mě dost bolí podbříšek a pak to ustoupi a pak se to vrátí, oběvuje se mi když se fyzicky namáham a přeženu to, pomůže mi relax na lůžku,třeba to můžeš mít taky tím,ale kdyby to ani pak neustoupilo radši bych jela k DR,
goldenka píše:
no mě čeká císař tak to asi nepoznám, ale nedokážu si to ani představit.ty jsi nakonec taky musela na císaře ne-se mě zdá, že jsem to na e-miminu četla.jaký to potom bylo?
Jojo, po 37hodinách s prosakující pak už i odteklou plodovkou v kontrakcích, byl nakonec akutní císař…
Potom? Šílený, psychicky i fyzicky jsem byla úplně mimo.. Ale tak každý to snáší jinak..
Neboj, držím palce, ať ti vše dobře dopadne ![]()
Tak když jdeš na císaře, tak ti to napíšu, jinak jsem nechtěla strašit
Já měla hodně silný poslíčky, horší než kontrakce při prvním porodu a bohužel i porod co se kontrakcí týče byl dost výživný
Jestli se obáváš císaře, tak se aspoň můžeš uklidňovat, že se tomuhle vyhneš ![]()
kadlina píše:
Tak když jdeš na císaře, tak ti to napíšu, jinak jsem nechtěla strašitJá měla hodně silný poslíčky, horší než kontrakce při prvním porodu a bohužel i porod co se kontrakcí týče byl dost výživný
Jestli se obáváš císaře, tak se aspoň můžeš uklidňovat, že se tomuhle vyhneš
…
no jo, ale po tom císaři je to ještě větší maso. Je to velká operace a hodně hluboká jizva, která se hojí strašně dlouho. Je strašně zavádějící si myslet, že když bude mít někdo císaře, že to má v „pohodě“. Já se z něj hrabala rok. Já to měla stejně, jak Monny
je mě jasný, že císař není žádnej zázrak, ale bohužel to jinak nejde, takže musíme to vydržet ![]()
goldenka píše:
je mě jasný, že císař není žádnej zázrak, ale bohužel to jinak nejde, takže musíme to vydržet
hele, tak pokud bych měla plánovanýcho císaře, kterej by z nějakýho důvodu musel být provedenej, tak bych určo valila do porodky, jelikož když dítě zestoupí do porodních cest, tak císař není možej. Nebo tak nějak to podle mě je.
Taky jsem u jednoho dítka mívala poslíčky.. a to takové, že jsem se musela zastavit v chůzi, předklonit a rozdejchávat.
Ale pak zase mi to vynahrazuje samotnej porod - rodím bolestně, ale rychle. Velké děti (skoro 4 a půl kg ten poslední), ale do 2 hodin jsou vždycky venku. (DÍKY BOHU!!!).
Hodně se hýbat, fakt jakože ne jenom pidi večerní vycházky, ale poctivě - děloha je sval a musí se trénovat. Za poslíčky jsem byla vždycky ráda, i když mě v té chvíly otravovaly. ![]()
Já bych ejla do porodky, nevim proč máš plánovaný císařský řez ale pokud by se rozjel porod tak už císaře nemůžou udělat. A CS 6 je docela dost takže bych zajela a třeba císaře udělají dřív ![]()