Ve 23. týdnu těhotenství k moři?

13
8.6.11 19:12

Ve 23. týdnu těhotenství k moři?

Ahoj holky,plánovali jsme s přítelem letět po 20.6. na týden k moři a dnes, když jsem byla na ultrazvuku a zeptala se doktora, zda mohu jet, řekl mi, že jsem na neschopence a že bych neměla vycestovat ze země, že o tom nechce slyšet. :-( Cítím se skvěle, nemám žádný problém, tak proč bych se měla bát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5778
8.6.11 19:17

důvod neschopenky??

Já nevím, pokud asi umíš dobře cizí řeč, tak bych se možná nebála, ale předem si zjistila kde tam je v blízkosti nemocnice..

Ale za mě, já jsem pablb, na cizí řeči, miminko očekávám dlouho, takže až se to jednou podaří nehnu se z města co kdyby něco náhodou… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
8.6.11 19:18

Já jsem mohla letět v 19 týdnu do španělska, doktor vůbec nebyl proti, ještě mi řekl, ať si to užiju, že se pravděpodobně nikam po porodu nějakou dobu nedostanu. Na neschopence jsem teda nebyla, chodila jsem ještě do práce, ale já jsem to zvdala, bála jsem se, co kdyby se náhodou něco přihodilo. Ale nechápu, že ti doktor neodůvodnil, proč ti to nedoporučuje, pokud se cítíš dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
8.6.11 19:20

Já se od moře vrátila před týdnem - byli jsme tedy autem, ne letadlem. Byla jsem v 28. a 29. týdnu, takže ještě později než zamýšlíš Ty a úplně bez problému :palec: Samozřejmě záleží na tom, jak se cítíš… než jsem jela, tak jsem se taky ptala doktora a ten můj s tím neměl vůbec žádný problém… ani s letadlem, myslel, že poletíme…dokonce mi nabízel nějaké potvrzení pro leteckou společnost. Pak jsem řekla, že jedeme autem a to řekl, že tak to už vůbec nevadí… je to individuální :nevim: Opět jedna ze situací..co doktor, to názor… Jestli pojedeš, nezapomeň se připojistit :wink: Je fakt, že já na nemocenské nejsem…chodím normálně do práce. Ale co jsem slyšela, i na nemocenské se to dá…stačí se domluvit s doktorem…který by to snad měl i nahlásit na pojištovnu - jako náhradní místo pobytu, aby pojišťovna v případě kontroly věděla, že nejsi doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.6.11 19:21

Pokud jsi na neschopence, tak se mu nedivím. Pokud si na neschopence jen na oko, tak je to holt daň za tu „lež“.
Jako rizikovou těhotnou (což na neschopence jsi) tě žádná komerční pojišťovna nepojistí, v případě jakékoli komplikace si budeš náklady na zdravotní péči hradit ze svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.11 19:25

Na neschopence jsem od 7 týdne těhotenství, pracovala jsem jako servírka, tak asi proto. Myslela jsem, že všechny těhule, kteří přestanou chodit do práce jsou na neschopenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.11 19:28

oj, tak to jsem nevěděla. Tak to je v pr…Příští sobotu se vdávám a chtěla jsem jet na svatební cestu. Tak koukám, že kvůli neschopence pojedu tak maximálně na chatu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
8.6.11 19:29

ja si myslim ze neni problem letet ve 23tt k mori nebo na dovolenou.
Duvod je ta neschopenka. Pri neschopence, musis byt doma na nahlasene adrese nebo mas pouze vychazky. Pokud by se na to prislo ze jsi mimo CR nebo by nikdo neotevrel dvere pri pripadne kontrole vezmou ti neschpenku a nevim jake jsou dalsi postihy.
Myslim ze v tvem pripade neni problem 23tt ale to ze jsi na neschopence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.11 19:32

Vycházky mám neomezené, takže mi žádná kontrola nemůže přijít. Spíš mi jde o to, kdyby se něco nedej Bože stalo na tý dovolený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
8.6.11 19:34

A kam jste chtěli letět ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.11 19:36

Rhodos, Kypr,nebo Kanáry. Jen na 7 dní. Do Egypta to nelejsknu, tam jsem měla střevní problémy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
8.6.11 19:37

Tak se zkus poptat pojišťoven - třeba Tě přece jen nějaká pojistí. A když jo, tak neomezené vycházky, je Ti dobře, nevidím žádný problém… :wink: Jo a gratuluji ke svatbě :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.6.11 19:42

Pokud máš neschopenku, tak bys měla mít omezené vycházky, ne? Málo kdo dává celodenní. Pokud tě kontrola potom nenajde doma, jsou z toho v dnešní době už dost velké průšvihy… Já jsem na neschopence od 20tt a doktorka mě nenechala jet ani na chatu. Pravda, že já jí mám kvůli zdravotním problémům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
8.6.11 19:43

Problém je neschopenka ne to že by jsi nemohla letět - letecký společnosti přepravují těhotné do 28. týdne některé i déle.
A na neschopence se nemůžeš pojistit na cestu do zahraničí a v případě že by se ti něco stalo by jsi se měla dostavit k ošetření k tvému lékaři, pokud ne - berou neschopenku a jsou tam nějaké pokuty.

Jen teda nevím od koho máš neomezené vycházky - nejdelší vycházky které lékař může napsat jsou od 8:00 do 20:00 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.6.11 19:48

No, mohla by ses například bát toho, že přijdeš o nemocenské dávky, pokud se to profláke :think: Ovšem to je to nejmenší.
Doktor by ti měl vysvětlit, proč na té neschopence jsi - já se třeba taky cítila super, ale nález s rizikem potratu/předčasného porodu jsem doktorce věřila.
Je fakt, že v těhotenství se možná dost neschopenek předepisuje trochu „preventivně pro jistotu“, ale fakt chceš riskovat, že se nějaké akutní potíže projeví xx km od domova, kde se asi příliš nedomluvíš, nikoho neznáš a kde máš garantovanou víceméně jen akutní péči?
A pravděpodobně by sis případné ošetření musela hradit sama (viz článek ).
 Stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky