Škrobení háčkovaných ozdob
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vytahování háčkovaných záclon
Dobrý večer,
mám po babičce a od mamky krásné háčkované záclony a větší ubrusy. Nevíte prosím Vás někdo, zda je někde „vytahují“?? Malé dečky dávám po vyprání a naškrobení proschnout pomocí špendlíků na polystyrenovou desku, ale ty velké kusy nemám možnost takto ošetřit.
Na internetu jsem zatím žádné kontakty na tyto služby nenašla.
Děkuji, Majda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím vás, snad někdo poradí. Potřebuji naškrobit ubrousky na stůl, ke zkouškám. Nikdy jsem škrob nepoužila. Mám tu dečku nejdřív vytvarovat a nastříkat jí škrobem z rozprašovače, nebo jí klasicky do toho namočit, vytvarovat a nechat uschnout? Marně si s tím tady lámu hlavu
dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball Já to namočím - vyperu, pak zabalím do ručníku a vysaju co nejvíc vody, našpendlím na polystyren obalený folií a natřu ten škrob štětcem ![]()
Asi by šlo i namočit do škrobu a pak vypnout, ale budeš celá upatlaná…
I když na dečku ten škrob nemusí být tak silný, asi by stačil i naředěný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@boball Já to namočím - vyperu, pak zabalím do ručníku a vysaju co nejvíc vody, našpendlím na polystyren obalený folií a natřu ten škrob štětcem
Asi by šlo i namočit do škrobu a pak vypnout, ale budeš celá upatlaná…
I když na dečku ten škrob nemusí být tak silný, asi by stačil i naředěný.
Díky, ale holka musí z toho ubrousku vytvarovat růži, tak já to právě vypínat nechci. Spíš bych potřebovala vědět, jak docílit, aby ten tvar držel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak… no to nevím, leda mít nějakou „formu“ ![]()
Nebo ono to drží jen tak poskládané? A tím škrobem by se to jen pojistilo?
Zkusila bych skládat z už naškrobeného, předtím nechat trochu proschnout, ale ne zas moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
Jo tak… no to nevím, leda mít nějakou „formu“
Nebo ono to drží jen tak poskládané? A tím škrobem by se to jen pojistilo?
Zkusila bych skládat z už naškrobeného, předtím nechat trochu proschnout, ale ne zas moc
Drží to jen tak poskládané, ale bude se to převážet, a tam už není čas něco skládat. Zkusím, to tedy naškrobit, trochu usušit, a uvidíme. Myslela jsem, jestli by šlo, nastříkat ten škrob už na udělanou kytku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball Nebo to zkus tak… Jestli ale škrob neucpe rozprašovač ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@boball Nebo to zkus tak… Jestli ale škrob neucpe rozprašovač
Když to naředím, snad ne. Napíšu jak to dopadlo, nic jiného nezbyde než to zkusit, Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec spáchala lotosový květ, nastříkaly jsme ho ředěným škrobem, ale nedrželo to, tak natvrdo neředěným. Už je to docela v pohodě, ale čekala jsem, že to bude tvrdší. Už to tak necháme, snad to převoz vydrží. Díky za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, můžete mi poradit, čím škrobit, aby to nemělo ten děsný (podle mého typický) zápach?
Koupila jsme si Škrobenku a ta mi dost smrdí. Taková ta těžká „vůně“. V obchodě jsme čichala i k jiným tekutým škrobům a smrděly mi všechny.
Na háčkované ozdoby mi to nevadí, ale chtěla bych zkusit naškrobit povlečení a tam by mi to vadilo hodně.
A ráda bych se vyhla klasickému vaření škrobu.
Příspěvek upraven 08.11.13 v 10:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka koupila jsem škrob ve spreji v DM. Ten „voní“, ale ta vůně je dost silná a já bych jí na povlečení nesnesla (ale já nesnesu ani prací prášek). I když netuším, jak se škrobí povlečení a kolik se tam toho dává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kup si bramborovy skrob v krabicce, nebo prodavaj takovy vlockovy, ale ten nevim jak se jmenuje.Chce to mensi drogerii na tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čau holky, prosím jak se přesně dělají vánoční koule na balonku. Nafouknu balonek, omotám vlnou nebo bavlnkama a potřu herkulesem, pak to nechám zaschnout a píchnu balonek?
- Citovat
- Upravit