Škrobení háčkovaných ozdob

12.11.12 20:52

škrobení háčkovaných ozdob

Dala jsem se do háčkování vánočních ozdob, ale nevím jak je naškrobit. Škrob neředit vodou? Jaký druh škrobu? Můžu použít co mám na záclony? A nevíte jestli škrobení voda a cukr je dobré, prý je bělejší. Ale nelepí náhodou? Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
12.11.12 20:55

Ahoj, zrovna mi to tu schne :mrgreen:
Obalila jsem polystyren potravinovou fólií, vypnula ozdoby (mám jen placaté…) a napatlala škrobem zn. Alba efekt, neředěný. Vzala jsem si na to ojetý kartáček na zuby.
No a uvidí se zítra, jak to dopadlo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
12.11.12 21:54

Já jsem škrobila vždy škrobem na záclony. Dala jsem si ho do skleničky, namočila ozdobu ve vodě, vymačkala, namočila ve škrobu, vymačkala a vytáhla na formu nebo na ručník podle toho co to bylo. Jen minule byl problém, že mi zrezly špendlíky, tak jsme pak vytahovala párátkama, ty držely taky(vytahovala jsem andílka na polystyrenové formě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
13.11.12 06:41

@Pipet a když je až uschnou přejedeš žehličkou budou ještě líp držet tvar Alba efekt je v tomhle parádní, že žehlením ještě víc vytvrdne nevím jak to jinak napsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
13.11.12 07:34

Tchýně to „škrobí“ vodním sklem, drží to pak jak luteránská víra. když si to zadáš do googlu a mrkneš na obrázky, tak tam jsou i ukázané nějaké výtvory a možná i jak to napínali. tchýně dělala třeba i střevíc, to jsem vůbec nechápala jak udělala :lol: a jinak různé andělíčky a zvonečky tak ty vypínala tak, že tam měla strčený polystyrenový model a měla to přes to jen přetažené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.12 16:15

Tak děkuju holky za tipy. Dnes jsem si koupila ten alba efekt, tak to zkusím. Takže ten neředit a rovnou tím potírat ty ozdoby, jo? A to je nějaká žiravina, když špendlíky rezivějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.11.12 17:11

No spíše když to jsou nějaké šunty, tak prostě zreznou z toho vlhka, dlouho trvá, než to uschne (přes noc…).
Dopadlo to dobře :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.12 18:24

Pipet no nádherné, máš návody na ty vločky? Jsou moc krásné, já mám jiné, ale ještě tyhle bych zkusila. Prosím, prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
13.11.12 19:17

@Pipet já taky prosim o navod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
15.11.12 19:41

@Pipet moc děkuji už háčkuji jak o život jen mužskej nadává, že barva v tiskárně není nevyčerpatená citlivka jeden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.11.12 19:42

@Daanca Mi už barva došla, tak si akorát zvětším předlohu na monitoru a háčkuju u PC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
15.11.12 20:11

Dneska dal novou barvu do tiskárny tak můžu tisknou :P :lol: a před chvilkou jsem ho vyhodila do hospůdky tak ho to ani nebude stresovat a ještě jsem úžasná a tolerantní maželka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.12 20:46

Pipet moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
30.11.12 10:27

vánoční ozdoby

Zdravím, mohla bych také poprosit o návody k Vašim vánočním ozdobám? Děkuji moc Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
30.11.12 10:57

Napiš mi do sz adresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie