Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, dnes jsem si všimla, že mi ve skleníku ožírá rajčata, papriky a okurky nějaký škůdce. Bohužel nevím co to je. Mohla byste mi nektera poradit popřípadě rict co na to? Děkuji
http://www.ireceptar.cz/…ohou-skodit/
ožírá je nejspíš něco jiného… Tihle neškodí.
Kdepak žerou mi to… Je jich tam Hafo a pravě jsem je sundavala z listu rajcat… ;( nic jiného tam neni a oni furt jen lezou k těm rájcatum - pozorovala jsem je a žerou mi to ![]()
@Zuzka10 Je to svinka obecná. Já jim s láskou říkám sviňky. Pokud nejsou přemnožené, tak jsou užitečné. Pokud jsou přemnožené, sežerou všechno, co se dá. Po letošní zimě se obávám, že jich bude zase hodně ![]()
Četla jsem radu, že se mají přemístit: „Připravte jim příjemný denní úkryt v podobě rozkrájeného jablka či přepůlených brambor, rozkládajícího se dřeva napadeného houbou nebo mokrého věchýtku slámy. Svinky tam nalezou a vy je pak můžete přenést na vhodnější místo – do lesa, mechu, na dostatečně vzdálený kompost a podobně“
To by asi bylo nejvhodnější řešení, ale nevím, na kolik efektivní. Abys to nemusela dělat denně ![]()
Ale na druhou stranu je to lepší, než stříkat na ně chemii, když to máš ve skleníku ![]()
Pravé ze jsou přemnožené
je to prote děsný
vse co tam dam tak do rana nemam ![]()
Holky nevíte co to je? Vyhodit celá rajčata, nebo odkrojit?
Byly krásné, zelené, pak se udělal flek a už takto dozrávaly s flekem. Buď je to nějaká „plíseň“, nebo schytaly míčem, když hrál syn fotbal.. nevím, jestli je to mechanické, nebo ne.. tedy jestli vyhodit, nebo odkrojit (všechny jsou z jednoho stonku, ostatní to nemají)
Jsem na mobilu, poradne na to nevidim, ale vypada to jako zacinajici plisen bramborova. Jak vypadaj listy?
Klasická plíseň, letos ji mají snad všichni, kdo nestříkají, je to tím častým deštěm, rajčata jsou na to náchylná