Skvrny od potu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1177
3.8.07 18:03

skvrny od potu

Ahojky :-) potřebuji poradit, jak na skvrny od potu v podpaždí. Ačkoliv mívám trička (halenky, košile, košilky a pod.) na sobě obvykle jen jeden den a pak letí do špinavého prádla, po pár nošeních se mi na oblečení objeví zažloutlé skvrny, které zůstanou nevyprány. Zkoušela jsem před vhozením do pračky vyprat žlučovým mýdlem nebo jelenem. Sice to trošinku zmizelo, ale bůhvíco to nebylo. Vanish a podobné jsem nezkoušela, ale má cenu to vůbec kupovat? Je něco účinného? Poraďte prosím, ať nejsem za špindíru. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
3.8.07 21:08

Ahoj,
mně na tohle pomáhá opravdu Vanish. Nedávno mi došel a zkusila jsem místo něj koupit v Droxi jejich obdobu Vanishe „Spot - Odtsraňovač skvrn bez chlóru“, je to taky růžová lahev 1l a myslím, že je ještě lepší. Zrovna před pár dny jsem se taky zbavovala skvrn od potu na bílém triku a jsou téměř pryč.
Tak pokud máš někde poblíž Droxi, zkus to, je to taky o dost levnější než Vanish.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.11.07 18:37

Ahoj mám doma knížku-Rady v domácnosti a tam píšou,že je na to dobrý ocet.Zkoušela jsem to na bílé halence a pustilo to.Nevím ale jak to bude reagovat na barevné. (i když ocet se používá aby prádlo nepouštělo barvu,tak by tomu nemělo nic udělat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RMamka
5.8.12 19:54

Chlór

Ahoj, moje dcera si na koupaliště vzala pěkné triko, když vylezla z vody, dala si ho a šla s děckama na písek, tričko jsem právě oprala, a pod prsama jsou skvrny-zasolené od chlóru, poraďte prosím co mám dělat! :( :(

• Citovat
  • Upravit
3441
10.8.12 07:20

Ahojky - moje zkušenost je Vanish. Používám růžový na barevné prádlo a bílý na bílé…Nalej ho na skvrnu, trošku to protři, nech to tak 10 min, pak to tak na hoďku namoč a pak to hoď do pračky. A to by bylo, aby to nebylo. Mě to vždycky krásně zmizí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.8.12 14:25

jedině savo perex!

Ahoj, mám s tím velké problémy :( a používám jedině Savo perex, ostatní přípravky mi fakt nefungují.

A používám ho v koncentraci vyšší, než uvádějí na obalu k bělení. Funguje ale jenom na bavlněné, když je více umělé příměsy v bavlněné látce, pak zežloutne, nebo rozežere (pokud je v bavlně cca pod 10% příměsi, pak v pohodě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
11.8.13 10:53

Jak předejít "agresivnímu" potu?

Ahoj, můj chlap má asi nějaký agresivní pot 8o
Na barevných tričkách na zádech má vždy jak tričko od potu uschne šílené bílé fleky (už po prvním nošení), asi od soli a minerálů.
S něčím takovým jsem se poprvé setkala jen u něj, tak mi to po nějaké době nedalo a musela jsem se na to zeptat tady na emiminu :kytka:
Nevíte jak tomu předcházet? Změnit stravu? Nebo mu snad nějaké vitaminy chybí či to snad s vitamínama přehání? Pije jednu tabletku Maxi Vity rozpuštěnou ve vodě každý den, jinak nic. Někdy si dá na pití Magnesiu :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.8.13 14:29

@zvědavá borůvka tomu prostě nelze předejít :think: akorát oblečení včas namáčet - ať se ty fleky do toho nevyžerou úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
6.12.14 16:03

Ahoj, taky bych potrebovala poradit, uz sem z toho zoufala a nevím co delat. Nemám ani tak skvrny od potu na tričkách, jako spíš to, že místa v podpaží smrdí i když je tričko vyprané. Tricko voni, ale kdyz si cihnu k podpazi tam je to tam porad citit, a kdyz si pak vezmu tricko na sebe a zpotim se tak je to fakt hrozne. tricko mam na sobe den, maximalne dva, ale to je spise vyjimka. vsechny tricka mam takhle znicene, uz i ty co mam jen par mesicu..nevíte co s tím? jestli mam nejaky agresivni pot nebo co. :( zkousela jsem to odstranovat octem, jedlou sodou, kypricim praskem. ale zadn velky uspech to nebyl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MiTaMa
6.12.14 16:46

@simcaP Ahoj,a mužů se zeptat, v Jakem peres prášku?

• Citovat
  • Upravit
5854
6.12.14 16:51

A co citron? Ten umí odstranit i starou rez. Tu rez se mi podařilo odstranit z bílého trika. Chlap si dal sušit bílé triko na topení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
6.12.14 17:20

@MiTaMa kupovala sem driv bionux, nebo rex protoze byl levnejsi a bylo ho vic, al etedkon mam ariel a stejne nic.

@donaga tak to zkusim :-) ten sezene kde? nekde v lekarne, nebod orgerii?

@andrea.sb citron sem nezkousela, ale zkusim ho. je pravda ze citron se dava rozkrojeny do lednice aby pohltil pach, tak treba to pujde i s timhle :-)

holky dik moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MiTaMa
6.12.14 17:52

@simcaP S tím potem to resim u triček chlapa, ma hodně tmavých triček a to Peru v persil gelu a na 40 a po vyzehleni je to zase cítit.

• Citovat
  • Upravit
446
8.12.14 11:00

@MiTaMa ten mám doma taky, ale moc ho nepoužívám, protože mi ta jeho „vůně“ smrdí. já zkoušela už hodně zničená trička i vyvařit, ale stejně to nepomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MiTaMa
8.12.14 11:33

@simcaP Jo holka, tak to nevím jestli se toho zápachu už vůbec zbavíš, já jsem některé trika od chlapa musela hodit na hadry, protože mi to vadilo, že vyprané tričko smrdí potem.Taky ten persil doberu a už ho asi nekoupím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný