Škytavka u novorozence

554
16.1.13 12:36

Škytavka u novorozence

Můj syn po každém kojení má škytavku a tím pádem vyblinká :( všechno mlíčko co spapá…kojím po 2 hodinách, vždy ho nechám pořádně odříhnout, ale stejně to nepomáhá. Máte někdo podobný problém a jak jste to řešily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
16.1.13 12:42
@wamp píše:
Můj syn po každém kojení má škytavku a tím pádem vyblinká :( všechno mlíčko co spapá…kojím po 2 hodinách, vždy ho nechám pořádně odříhnout, ale stejně to nepomáhá. Máte někdo podobný problém a jak jste to řešily
Škytavka je u kojenců celkem normální věc, malá mi taky hodně škytala a škytá do teď občas ( 5 měsíců). Myslím že všechno mlíčko ti určitě nevyblinká, to jen tak vypadá, že je toho hrozně moc… Pokud by ti nenabíral na váze zvážila bych koupit Nutriton (může se dát před kojením a zahustí obsah žaludku) doporučovala mi ho doktorka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
16.1.13 12:43

Můj syn na to taky trpěl, dávala jsem mu kapky Sab simplex, po kojení ho nechala chvilku ležet a až po chvíli dala říhnout… a když to bylo nejhorší a už opravdu řval, protože mi vyškytal troje kojení za sebou, musela jsem odstříkat a dávat mu to pomalinku po lžičkách… ve čtyřech měsících už mi škytal jen když se smál a teď v 6 m. už skoro neškytne! Trpělivost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.1.13 12:46

Mně obě holky škytaly, když byly nedostatečně odříhnuté. Takže jsem pak začla dávat krknout i během krmení, třeba i dvakrát, a škytání skoro zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
16.1.13 12:57

@zuzouš vyřešila jsem to stejně. Pak neškytal skoro vůbec. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
16.1.13 13:33

Mam 5ti týdenního chlapečka - taky mi hodně blinká a škytá.. dr doporučila přikrmovat - že to prý zahustí stravu - ale pak bude mít problem se stolicí.. takže dávám po 5minutách kojení odříhnout - záleží na tom, jak dlouho pije - někdy je to i 3krát za kojení.. a je to majinko lepší..i když i tak se občas rozškytá a rozblinká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
16.1.13 13:40

Mám 3.měsíční miminko, jako novorozenec taky hrozně škytala, a blinkala.. teď jsme na UM a blinkáme stále ;-) člověk si zvykne, a škytá už jen třeba 1× za 2 dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
16.1.13 13:51

Maminky kvůli škytání se nevzdávejte mateřského mléka! je to strašná škoda přecházet na UM… nebo zkuste nenechávat miminka tak vyhladovět, aby tolik nehlatala a kojit častěji v měnší míře… třeba jen tohle zabere! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
16.1.13 16:36

@Lucmic ja se sveho mlika vzdat nehodlam - syn pribira nadmerne (podle dr) i kdyz blinka, takze mu to asi nevadi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.5.15 09:18

Ahoj, holčičce je 10 dni a trpí na škytavky, pač ji nejde si odkrknout. Vždycky ji dam přes rameno a chodíme po byte a nic. Pak ji uložím ona si buďto ublinkne, nebo škyta. Staci ji dat malinko cucnout mlika (kojim) a skytavka je pryč ;-) Nemate radu jak spravne odkrknout, pls? Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
23.5.15 09:30

Skytavka je křeč branice, brkani vychází ze žaludku. Nevím, jestli to má souvislost. Syn měl skytavku často už v břiše a s brkanim nebyl problém. Možná to dceři jen dele trvá, četla jsem, že to může být až půl hodiny třeba. Skytavky se zbaví, když začne dýchat v jiném rytmu, to je právě u kojení nebo jí zkus jemně fouknout do obličeje. A na odbrknuti najít jinou polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.5.15 10:20

Skytavka je vetsinou kdyz jim je zima, nebo kdyz se prepapaji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
23.5.15 10:33

Ja nedávala odkrknout vůbec. Protože ji to skytani zhorsovalo. Jinak je lepší tygrik nez na rameni. Nejde to proti gravitaci, posiluje a nedostane se do nevhodný svisly polohy. Ja kvůli skýtají držela stále na boku. To pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.5.15 09:58

Děkuji všem za rady. Prosím co je tygřík? :) z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
31.5.15 14:43

Položíš si dítě břichem na předloktí. Zkus zagoohlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí