Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Snažíme se s partnerem o miminko. Dělám si ovulační testy. Mám i kalendář ovulace by měla přijít podle kalendáře zítra. Začátek poslední menstruace byl 6.1
Ale když si udělám ten test, tak ta čárka je slabá. Nevíte proč, četla jsem si různé diskuze ze třeba vůbec nemusím mít ovualaci.
![]()
Dekuju za odpovědi.
Tak to, že ti jí vyznačí aplikace nemusí být přece pravda, ne? Bylo by k tomu vhodné třeba ještě měřit teplotu.
Ovulacni test provádět alespoň 3× denně, pokud se opravdu chceš potkat s pozitivním testem a nevíš, kdy ta ovulace je….
Já třeba měla odpoledne test pozitivní a večer už byl zase negativní.
Hlidej si jeden měsíc cely cyklus. Pokud by testy byly negativní, skakni si k dr, nabere krev a bude tě jeden cyklus taky hlídat, zda vůbec ovulujes.
Ovulace většinou nesedí podle kalendáře, počítají s cyklem jako hodinky a to většinou málokdo má. Pokud chceš reálně zjistit zda máš opravdu ovulaci nebo ne, tak zkus měření bazální teploty každé ráno, ale pouze pokud každý den vstáváš a chodíš spát pravidelně, protože pokud třeba děláš na směny, tak je stejně měření baz. teploty zbytečné, protože je to nespolehlivé. Potom můžeš ještě dělat ovulační testy (já dělala každý den když jsem chtěla zjistit jestli mám ovulaci), ale pozitivní ovu test je až v momentě kdy je testovací čárka stejně silná nebo výraznější než kontrolní. Na kalendář vůbec nespoléhej.