Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový dotaz: beru antikoncepci už 4 roky, každý měsíc pravidelně jsem měla pauzu a vše bylo OK. Tak před 4 měsíci jsem zkusila vynechat až po druhem platicku. Menstruace se normálně dostavila akorát byla silnější. Teď jsem to taky tak udělala ale menstruaci mám strašně slabou a mám pořad bolesti v podbrisku. Mate někdo nějakou zkušenost??
Ne, já takhle neblbnu. Jedna věc je brát antikoncepci a druhá si s ní vědomě rozes..at cyklus. Že vám to za to stojí. ![]()
Jinak znám holčinu, co teda takhle jede nonstop a ještě s požehnáním gynekologa - nekomentuju, pointa je, že ona to snáší skvěle měsíc za měsícem. Ale taky znám holky, u kterých to bez problémů není ani na první a poslední pokus. U mě je zase cyklus s HA pravidelný jak hodinky, ale pokaždé jiný, jak co se týče síly krvácení, tak bolestí. Popravdě bych řekla, že v tomhle smyslu je možné úplně všechno. ![]()
@Anonymní píše:
Ne, já takhle neblbnu. Jedna věc je brát antikoncepci a druhá si s ní vědomě rozes..at cyklus. Že vám to za to stojí.
Jinak znám holčinu, co teda takhle jede nonstop a ještě s požehnáním gynekologa - nekomentuju, pointa je, že ona to snáší skvěle měsíc za měsícem. Ale taky znám holky, u kterých to bez problémů není ani na první a poslední pokus. U mě je zase cyklus s HA pravidelný jak hodinky, ale pokaždé jiný, jak co se týče síly krvácení, tak bolestí. Popravdě bych řekla, že v tomhle smyslu je možné úplně všechno.
Vědomě si cyklus rozesíráš tím, že jí vůbec bereš
Menstruace při užívání HA není menstruace, ale krvácení ze spádu.
@Domcula17 Také se mi stalo, že jsem někdy měla krvácení slabší, nic to nebylo ![]()