Mirena - ano či ne ??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
11.9.17 15:53

Mirena - ano či ne ??

Ahoj všem,

ráda bych zde rozjela diskuzi na téma „Nitroděložní tělísko Mirena, jeho výhody a nevýhody“.

Vím, že na netu je milion diskuzí na toto téma, ale většinou jsou X let staré. Ráda bych aktuální informace, protože se právě rozhoduji, zda Mirenu pořídím nebo ne.

Před druhým těhotenstvím jsem měla tělísko Gynefix (nehormonální) a zavádění a vyndavání bylo teda peklo. Jinak naprostá spokojenost. Po zkušenostech se závaděním a vyndáváním se novému tělísku bráním, ale dle mého gynekologa je Mirena oproti Gynefixu naprostá pohoda a naprosto bezproblémová. Prostě mi tohle tělísko pořád doporučuje.
Prošla jsem si starší diskuze a poněkud mě to rozladilo - velice dlouhé špinění, bolesti v břiše, neuchycení tělíska, velice bolestivé zavedení i vyndavání. Vím, že to je člověk od člověka různé, ale ráda bych znala vaše zkušenosti.
Oba kluky jsem rodila císařským řezem.

Pomozte mi s rozhodováním prosím. Smile

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.9.17 16:05

Mám Mirenu třičtvrtě roku, možná poslední měsíc už nešpiním, předtím stále. Záváděli mi ji v narkóze. Jinak žádné problémy nemám. Jo a zatím mám každý měsíc regulérní menstruaci.

• Citovat
  • Upravit
44181
11.9.17 16:13

Doporucuje ji, protoze z ni má provizi.
Sama nemam zkusenost, ale mam dost znamych, které ji mely a mely problemy, co popisujes. Musely si ji nechat vytáhnout. Vyhodou je zaruka vraceni penez nebo poměrné casti, podle délky zavedení. Toto levnější nehormonalni teliska nenabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
11.9.17 16:18

Já mám už druhou a jsem spokojena. MS nemám

Ale teď bych šla do Levosertu- je to to samé, sice na příbaláku píšou na 3 roky, ale zavádí se na 5 let a je stejně účinná. Cena u nás 2550,–

Výměnu mi dělali v narkóze a ani jsem nekrvácela, libido mám, bolesti ne, nepřibrala jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
11.9.17 16:21

Ahojky, já ji mám zhruba 2 měsíce. Zavedení bylo ke konci MS a cítila jsem jen slabé štípnutí, jinak pohoda. Po týdnu jsem začala špinit, což stále přetrvává. Doufám, že už to nebude dlouho trvat!!!
Přeji co nejlepší rozhodnutí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.9.17 16:24

@ka-tka
v narkoze? mě můj doktor tuhle možnost nikdy nezmínil… hezky jsem si zavádění a vyndavání gynefixu protrpěla. Všude čtu, jak měly ženské problémy a o to fakt nestojím…na druhou stranu prášky nechci, injekce taky ne, náplasti taky ne, pesary jsou nespolehlivé… pokud nepůjdu do tělíska, budu asi muset doma držet jen kolena u sebe nebo nevím :D
Je pravda, že s Gynefixem jsem žádné problémy neměla, ale bolestivé zavádění a vyndávání mám stále v živé paměti a negativní recenze na Mirenu mě hodně znervozňují. Nechci zase u doktora omdlévat bolestí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 16:26

Mám druhou. Zavádění je dost nepříjemné, ale dá se vydržet o vyndavání jsem nevěděla. Při první jsem asi půl roku špinila a pak pohoda bez MS. Pak jsem dala rok pauzu a teď mám druhou asi půl roku, nešpiním, ale zatím mám pravidelně MS. Žádné jiné potíže jsem neměla. A hlavně ta pohoda, když nemusíme přemýšlet jak se chránit a můžem se milovat kdykoli a kdekoli.

• Citovat
  • Upravit
21
11.9.17 16:27

@Týna S
Spousta žen zmiňuje i nabírání na váze, akné, bolesti břicha atp. Po dvou měsících asi nepozoruješ žádné z těchto problémů že?
Já se toho zavedení trochu bojím - mě to bolelo, že to se mnou málem seklo tenkrát. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 16:36

Mám Mirenu skoro 2 roky, menstruaci nemám, špinila jsem slabě cca 2 měsíce nepravidelně. Taky jsem po dvou císařích, nechala jsem si ji zavádět v narkóze, méla jsem strach z bolesti.
Váha stejná, ale mám dojem, že u mně má Mirena negativní vliv na libido, opravdu jsem prakticky přišla o chuť na sex…????. Uvažuji o tom, že si ji nechám vyndat, do další určitě nepůjdu.
Anonymní B.

• Citovat
  • Upravit
144
11.9.17 16:39

@Kája_Mik Mám známou gynekoložku, tvrdí že je Miréna to nejlepší. No podle mě je hrozně jednoduché svést vinu přibírání na tělísko :think:
Jinak nic nepozoruji, naopak hubnu (jsem 6 měsíců po porodu) a tělísko jsem cítila jen první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
11.9.17 16:41

Mám Mirenu 3 roky, v termínu menstruace mírně špiním. Akné nemám, za poslední rok jsem zhubla 12 kg, na bolesti břicha netrpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 16:44

@Kája_Mik Já měla narkózu indikovanou, protože mám extrémě zakloněnou dělohu, navíc dva císaře, takže pevný čípek.

• Citovat
  • Upravit
22756
11.9.17 16:44

@Kája_Mik Mám Mirenu skoro 4 roky, dr. mi ji zaváděl cca 4 měsíce po 2. porodu, tehdy jsem ještě kojila, MS neměla. Zavedení v pohodě, slabé menstruační bolesti jsem měla pouze ten den. Slabounce jsem špinila asi týden, od té doby nic, MS nemám, jsem maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.9.17 16:45

@Týna S
Ano, máte pravdu, jednoduché to je… jen se ptám ;)
Já se spíš asi hlavně bojím toho zavedení, protože tenkrát jsem neměla vůbec MS a Gynefix se vlatně „kotví“ do děložní stěny. Proto to prý tolik bolelo tvrdí doktor. Takže si na jednu stranu říkám - přežila jsem Gynefix, tak Mirena musí být „pohoda“. Na druhou stranu si ale zase říkám - tuhle bolest už nikdy nechci zažit. :lol:
Ale jelikož další mimčo fakt neplánuju, tak rozhodnout se musím… pravděpodobně to risku a půjdu do toho. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.9.17 16:46

@Susanna
Děkuju, začínám být trochu klidnější :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...