Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, brala jsem nějakých 7 let HA, poté u mě udělali testy a zjistili leidena, od té doby zákaz HA pilulek, přešla jsem na injekci Sayanu a tu měla dva roky, během kterých jsem neměla měsíčky. Letos v červnu jsem vysadila, měsíčky stále nikde, jaké máte zkušenosti s těmato injekcema? Je to pro organismus dlouhodobě fajn?
Přítele stálého nemám, ale občas se potřebuji chránit a jen na kondom se mi fakt spolíhat nechce. Gynekolog mi nabídl tělísko, ale prý pod narkozou a že je to bolestivé. Tak nevím, vrátit se zpátky k injekci nebo?
Máte zkušenosti?
Zdravím,
taky mám leiden a vysadila jsem kvůli tomu HA, ale do injekcí jsem teda nešla.
Gynekoložka mi nabízela tělísko, ale nějak nemám žaludek na to mít v sobě dráty - taky vzhledem k tomu, že mi ho až trochu vnucovala mám podezření, že její motivace v tomhle není nezištná a má z toho nějaký provize… Nevím…
My používáme kondom, ale vlastně s tím nejsem až tak spokojená, spíš mi přijde, že jiná možnost není. Přeju si, abych na to, že mám leiden, nikdy nepřišla.
Měla jsem kvůli tomu nehormonalni telisko. K pilulkam bych se už nevrátila, byla jsem velmi spokojená s teliskem.
Měla jsem 3 roky tělísko, byla jsem naprosto spokojená, vůbec jsem o něm nevěděla. Zaváděli mi ho v ordinaci bez narkózy, záležitost 3 - 5 minut. A to jsem ještě nerodila.
Teď používáme kondomy, stojí to za p**, ale nechci si dávat tělísko na další 3 roky. O injekci jsem neuvažovala.
Za sebe se k tělísku za čas vrátím (třeba po dětech), je to pro mě nejlepší varianta. ![]()
@Monty1505 muzu se zeptat, co to bylo.za telisko?
Po dětech mam, leidna mi zjistili v tehotenstvi a brzo to chcije nejak resit. Ted jsou deti male, tak četnost neni nic moc a kondom zatim staci ![]()
@Ornwen Bylo to tělísko Jaydess. Je na 3 roky, má v sobě malé množství lokálních hormonů. Stálo okolo 4 tisíc. Dle mé doktorky jsou pak i na 5 let, ale ty jsou až pro ty, které už rodili. ![]()