Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já neříkala ani jednou, že má prckovi dávat příkrmy
jen jsem demonstrovala, že naší malé nevadí nadýmavé věci
a že pokud není problém s prdíky, můžeš při kojení jíst i nadýmavé věci, když jsou nutričně hodnotné:) lépe číst méně psát ![]()
Psala si, že do příkrmu dostává hrášek…
Tak píšu jasně, ale v šesti týdnech příkrm s hráškem nedám…tudíž nebudu ani já jíst luštěniny.
Proto jsem psala, že by mi malá dala…taktéž - lépe číst ![]()
Pořád čtu a pořád mi to zní úplně jinak, ale nebudu řezat.. na dvě půlky
a pokud to malé nedělá problém, ať si jí kojící matka klidně i luštěniny:) znám plno takových a mají klidné, zdravé a prospívající děti:)
@La kofola píše:
luštěniny u kojení???
Jaaj, to by mi malá pak dala
já u druhé jedla zelí, fazole, čočku a bez problémů. Každé dítě to má jinak
@Lama Lama píše:
já u druhé jedla zelí, fazole, čočku a bez problémů. Každé dítě to má jinak
Já jsem taky vždycky jedla vše a bez potíží.
Dobrý den,,potřebuji poradit. malý se v poslední době moc vzteká u kojení. Z jednoho jakoby nestačí tak nabízím i druhé, ale pokaždé se po pár minutách začne vztekat, odsávat, hledat tak ho zas přisaju a to je dokola a křičet. Je fakt, že trpí i na prdíky, ale přije mi že má i mín pročůraných plenek. přitom podle mně mám mléka dost.tak nevím kde je zakopaný pes. pořád kříčí hlady. Malý má 7 týdnů…prosím o rady.
@rufinečka Jestli máš pocit, že mléka je dost, tak může být problém v jeho spouštění. V šestinedělí to teče samo, dítě si zvykne… po šestinedělí a pak ještě ve třetím měsíci se už MM netvoří do zásoby, ale začíná se tvořit dle potřeb dítěte. Něco se do zásoby udělá, ale pak se tvoří až během sání miminka.
10minut před kojením vypij hrnek horkého čaje a oblíkni si jednu vrstvu navíc nebo prsa zabal přes oblečení do deky… Před kojením si trochu promasíruj dvorec, aby změnul a trochu MM odstříkni, ať se rozjede spouštěcí reflex. Pomazej si mlíčkem bradavku i dvorec, aby miminko cítilo mlíčko.
Snad to pomůže
Pokud ne, tak střídej prsa tak dlouho, až se malý chytne a kdyby pořád ne, tak jedině teplá sprcha.
Hodně štěstí, kyžtak ještě napiš ![]()
Ahoj maminky, mužete mi někdo poradit? mám 2týdení dcerku, vubec se nevyspím, protože jí mám furt na prsou. pořád jen jí a pak zvrací a řve. uklidní se jen když jí opět přiložím k prsu, nemohu mít třeba slabé nebo špatné mléko? málo ho určitě nemám, to cítím jak jsou plné…tak nevim co s tím
Zkoušela jsi dudel? Ony ty mrňouskové občas mají silnou potřebu dudat, která moc nesouvisí s hladem.
Pokud dudlík nechce, tak holt vydržet, věčně dudlat nebude, mám doma to samé a jak roste, tak se to lepší, už tolik nebleje ![]()
Jestli to spíš nebude růtový spurt..mimi rychle roste a potřebuje víc mléka, to je typické. Za pár dní se to upraví. Pojem „špatné“ mléko neexistuje…je přesně takové, jaké ho holčička potřebuje
A doporučuju stránky www.kojeni.net
@ještěrka1982 Ahoj, slabé mateřské mléko údajně neexistuje, pokud máš plné prsy, tak zde problém nevidím, ale pokud ti po jídle zvrací, tak je něco špatně. Navíc odstup mezi kojeními se doporučuje minimálně hodinu a půl, protože pak dítka bolí bříško. A rozhodně bych ve dvou týdnech necpala dudlík, může se jí pokazit sání a bude odmítat prs…
Slabé mléko není…jen složení se mění a tělo to „musí poznat“. Když ti teď často saje, tvé tělo to zaznamená a tak do 3 dnů se začne dělat mléko silnější. Jde o to jen to vydržet a miminko krmit, jak si řekne. Kojení je trochu náročnější oproti umělému mléku. To prostě dáš, vidíš kolik vypije a zasytí na 3 hodiny. Zkus dát ten dudlík. A nebo to bude miminko, kterému je prostě dobře u prsa, tak bude pít, i když už hlad nemá, a pak samozřejmě blinkat…(měla jsem to taky
)
Proti blinkání je dobré dát hlavičku do zvýšené polohy. Ale ne polštář!! Já měla na postýlce kolečka, tak jsem je ma jedné straně sundala, aby byla postýlka trochu do kopce.
A dudlík měli moje děti obě už od narození, jinak bych je musela mít u prsa furt
Malého jsem kojila 15 měsíců a svou teď už 15měsíční dcerku kojím stále…
Já v tomhle věku kojila co 45 min, no možná častěji, nejlepší byl kec, že má vydržet aspoň hoďku a půl (nejlépe 3) a co se řvoucím miminem? Dudlík nechtěla, jestli ho tvoje vezme, tak jí ho dej. Moje taky blila, ale z přežrání.
Ked moji vracali po jedle, tak mi odporucili, ze davat papat castejsie a hlavne nech si pocas papania viackrat odgrgne.. dat papat, chvilku pockat a zas dat papat.. Ono sa sice zda, ze potom deti stale len papaju, ale tak aspon to nevygrcka.. Moji sa totiz vedeli napapat a potom si grgli a vsetko z nich vyletelo a boli hladni zas a zas papat a tak dokola..
Urcite by som necakala nejake 2-3 hodiny do dalsieho papania, to by bol drobec moc hladny a grckanie by hrozilo este viac..