Sladké u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
799
27.11.13 14:11

sladké u dětí

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak to máte vy s dětmi a sladkým..
moje dcera nemá ráda sladké(čokoládu, sušenky)je spíš na slané věci, je možné že se ji chutě ještě změní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15051
27.11.13 14:15

@Petra3890 Moje děti jsou na sladké jak vosy na med, ale já sladké ráda nemám už od dětství. Chutě se mi nezměnily. Tebe mrzí, že je masař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
27.11.13 14:19

Mě to nevadí, jen že je to u nás nezvykle, občas přemýšlím po kom to má, když my jsem všichni na sladké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.11.13 14:21

Buď ráda ;) ;)
nebudou třeba zkažený zoubky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
27.11.13 14:24

@Petra3890 Vidíš,to mne nikdy nenapadlo zkoumat jestli se dědí i chutě. Jestli jo, třeba to má po nějaké babičce, dědovi. Ale pamatuji si, jak mi vždycky k večeři babička udělala krupičkovou kaši a já se v ní hrabala, dodnes cítím, tu sladkou vůni a pomalu se mi zvedá žaludek. Nebo buchtičky ze šodo ve školní jídelně. Dnes už se přinutím, a trochu sním, kdyby se muselo vyhodit :D ale, hned si jdu vypláchnou hubu slaným ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
27.11.13 14:24
@Petra3890 píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak to máte vy s dětmi a sladkým..
moje dcera nemá ráda sladké(čokoládu, sušenky)je spíš na slané věci, je možné že se ji chutě ještě změní..

ahoj, mám to s jedním prckem stejné, zhruba do 3 let čokoládu nevzal do pusy, to stejné sladké obědy, koláče… teď má 4 a už nějakou čokoládu nebo koláč na milost vezme, ale je hrozně vybíravý. Já mu to nenutím, ani jsem nenutila, jen babička občas měla potřebu mu to cpát. Já sama sladké miluju, tak taky nevím, po kom to má. Ale je pravda, že tak po tom 3 až 4 roce se to lehce změnilo a už si dává, řekla bych, že to bylo se vstupem do školky, kde to vidí u ostatních, ale určitě se i chutě mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
27.11.13 14:27
@boball píše:
Dnes už se přinutím, a trochu sním, kdyby se muselo vyhodit :D ale, hned si jdu vypláchnou hubu slaným ;)

Mám to úplně stejně. Dcera (4) si včera místo perníku dala radši špenát a brambory. Nebo taková topinka s česnekem je pro ni delikatesa. Asi mi ji v porodnici nevyměnili, je po mně, otec byl čokoholik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
27.11.13 14:32

Chutě se změnit mohou, to určitě, jako malá jsem měla sladké ráda, ale sladké na mlsání, ne sladké jako hlavní jídlo, z buchtiček se šodou atd. je mi nanic a nedala bych je, ani kdyby se měly vyhodit, jen teda nevím, jak by se k nám dostaly :D

A teď sladké skoro nemůžu, nebo jen občas na chuť.

Ve Francii se tvrdí, že chutě dítěte se vytvářejí v těhotenství podle toho, co matka jí - plodová voda prý může být sladší či kyselejší, U nás to teda zatím dost dobře platí, dítě miluje přesně to, čím jsem se v těhotenství cpala - zbožňuje kozí sýr, sýry celkově, kyselé bílé ovčí a kozí jogurty (a to i takové, které už jsou i na mě moc), zeleninu, ovoce, ryby. Sladké jí zatím nedáváme, takže možná je to dítě jen všežravec…

Příspěvek upraven 27.11.13 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
27.11.13 14:32
@laducha píše:
Mám to úplně stejně. Dcera (4) si včera místo perníku dala radši špenát a brambory. Nebo taková topinka s česnekem je pro ni delikatesa. Asi mi ji v porodnici nevyměnili, je po mně, otec byl čokoholik ;)

Ono, právě kdo má rád sladké, myslí si, jak tomu dítěti podstrojí. Já jako dítě raději snědla chleba s máslem a cibulí, než třeba ten perník, nebo čokoládu. Takže se tvé malé nedivím, hned bych vlítla po špenátu z bramborem. Můj malej, zase nejí brambory, a to je fičák, když my je milujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
27.11.13 14:54

Synovec také není na sladké. Do 4 let jen ochutnal a to bylo vše. Teď v 5 letech něco sní, ale nevyžaduje. Já nikdy nebyla na sladké, také mi víc chutnalo slané, ale v těhotenství jsem si na sladkosti zvykla a už mi to zůstalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
27.11.13 15:02

Holky buďte rády, ty moje jsou na sladké jako kobylky. A to se snažím jim když tak nabídnout spíš domácí, než kupne. Třeba dneska jsem pekla celozrnne jablecne zaviny, trocha cukru se dává jen do těsta, jinak nedoslazuju.
Nedávno jsme dělaly s jedenáctiletou dcerou pořádek v jejím oblečení, no a pod tričkamá měla schované prázdné sáčky od vanilkového cukru. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.11.13 15:11

Můj starší syn se po sladkým může utlouct, ale mladší sladký bytostně nesnáší. na bonbonky ani neotevře pusu, čokoládu výjimečně sní jedno políčko, většinou olízne, zašklebí se a vyplivne. Brumíka s výsměšným výrazem začne drtit rukou. jogurty jen bílý nebo bílý smíchaný s neslazenou přesnídávkou, kupovanej slazenej nesní. Tuhle jsem kluků dávala čokoládovou hollandii, já tam ten spodek nemíchám, nejprve jíme bílý, a pak to sladký dole, tak na bílej jogurt ochotně otvíral pusu, a jak jsme se dostali k čokoládě dole, tak jsem mu dala mix čoko/jogurt, no vrhl na mě tak zhnusenej pohled, a odešel :lol: :mrgreen: akorát byl problém když byl nemocnej, tak jsem musela klusat pro čípky, protože sladkej sirup vytrvale plival a dávil se ze něj :pocitac: a jeho nejoblíbenější jídlo je zeleninová polívka. tu má rád i starší, ale ten furt chce i ladký..já přemýšlím jestli to není trochu i výchovou..před starším jsem existenci cukru hystericky tajila až do roka a půl, a od té doby co to poznal tak po tom jde jak slípka po flusu, mladší to od staršího dostával už kolem roka, párkrát ochutnal, ale cca od 15m se sladkýho dobrovolně takřka nedotkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
27.11.13 15:20

@Petra3890 nase mala sni sladky jogurt,, bobika a od babicky kus nejake kvalitni cokolady..ale celkove je taky spis na slane veci…spis, nez krupicovou kasi si da bramborou kasi, nebo hrnolky, ci maso…

• Citovat
  • Upravit
7241
27.11.13 16:02

Naše malá jí všechno - sladké i slané. Ale že by potom nějak extra šílela, to ne. Sní to stejně, jako když jí dám třeba rohlík, sýr.
Nejspíš je to ale tím, že ještě neví, že si jídlo může vzít kdykoliv, jí z hladu, ne z chuti. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí