Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jde o to mu to slušně vysvětlit… že to prostě jíst nechceš ať ti to nenosí a když říkáš že zraje všechno ovoce tak ať ti nosí čerstvé… a toho můžeš sníst určitě víc než kdejakých buchet
u nás se teda všichni cpem čerstvým ovocem i zeleninou (ze zahrádek našich babiček - nebo mé tchýně) a to je k nezaplacení.
@Acinore píše:
sama sis odpověděla, prostě to NEJÍST, ať ti říká kdo chce co chce. Očividně moc pevnou vůli nemáš, když neodoláš ani po takovym úspěchu co už máš za sebou. Jednou je to tvoje tělo, tak ti snad může bejt jedno, jestli se rodina urazí, ne? Ty jim přece nevnucuješ svůj dietní jídelníček. Takže nebreč tady, ale to co jsi napsala dej přečíst doma
Že mi může být jedno, že se rodina urazí? To mi jedno není, nezlob se.
Nechci tady brečet, jen se podělit o zkušenosti. Pevnou vůli nemám, nebo ne tak pevnou, jak bych chtěla, i když pevnější než většina lidí v okolí, řekla bych podle věcí, které jsem dokázala. Ale skvělé domácí sladkosti, to je na mě silné kafe. A jsem vychovaná k šetřivosti a úctě k jídlu, jak už tu někdo zmiňoval, je opravdu těžké jídlo vyhazovat, aspoň pro mě, zvlášť to poctivé domácí. ![]()
@Anonymní píše:
Ráda bych po porodu ještě pár kilo zhubla, ale rodina mi to hatí. Nejvíc můj tatínek, teď zraje spousta ovoce a on pořád nosí nějaké buchty, švestkový táč, jablkový závin atd. Už jsem vyhazovala dva kousky plesnivé, protože to prostě nestíháme jíst. Vím, je to od něho moc hezké, ale to množství je prostě vražedné. No a do toho jsem měla narozeniny a taky to všichni řeší dorty, cukrovím atd. Naši, tchánovci, všichni. No a vyhoďte to, že. Dorty k narozeninám patří, ale co je moc, to je moc. Bohužel jsem z toho, co jsem pracně shodila, za poslední dva týdny nabrala dvě kila zpátky. Ono se řekne, nejez to, jenže člověku je toho jídla vyloženě líto. Po návratu z porodnice jsem dostala skoro hysterák, když v podobné situaci do všeho toho sladkého jídla přinesl táta ještě krabičku cukroví z cukrárny.
Ale fakt mi ruply nervy. Pokud se člověk „obětuje“ a sní to, tak pak nemá v žaludku místo na skutečně výživné jídlo.
Naši jsou oba tlustí a já prostě nechci, chci být štíhlá a chci mít štíhlé děti. A tohle mi dost kazí záměry, ale nevím, jak se bránit, tatínek se vždycky urazí.
a on ti tatínek stojí s pistolí u hlavy, a dokud to nesníš tak míří?
jako promiň, ale to je problém jako stehno ![]()
@MacinkaCZ píše:
No jde o to mu to slušně vysvětlit… že to prostě jíst nechceš ať ti to nenosí a když říkáš že zraje všechno ovoce tak ať ti nosí čerstvé… a toho můžeš sníst určitě víc než kdejakých buchetu nás se teda všichni cpem čerstvým ovocem i zeleninou (ze zahrádek našich babiček - nebo mé tchýně) a to je k nezaplacení.
No my máme sami toho ovoce a zeleniny tolik, že nevíme, co s tím. ![]()
@K-Black píše:
a on ti tatínek stojí s pistolí u hlavy, a dokud to nesníš tak míří?![]()
jako promiň, ale to je problém jako stehno
A jak bys to řešila, abys tatínka a ostatní příbuzné neurazila? Odmítala bys urputně a zásadově podobné dary? Nebo bys to potají vyhazovala?
Já to nakonec sežeru.
Když se u náš sešlo hodně bublanin a pod.. narvali jsme to v dózách do mražáku. Průběžně při jiných návštěvách vytahovali a nikoho jsme tím pádem nemuseli urazit, že to nechceme. S dortem to samé. Když jsme byli na návštěvě poprosila jsem jestli by mi mou porci zabalili domů, že mi není dobře a doma to buď zfutroval chlap nebo se to dalo na mrazák.. Ale já jsem na rovinu všem řekla, že jsem změnila životní styl a co jím si hlídám a pokud si mám dát dort popř. buchtu tak tehdy kdy se mi to „hodí“ do příjmu..
Jinak teda dodám, že jsem z hoodně obézní rodiny a já jediná jsem teda štíhlá. Ale vydřela jsem si to a stojí mi to za to.. Přece mně někdo nemůže nutit jíst to co nechci.. Dokonce i tchýně přežila, že už u ní nepojídám buchty, koláče apod..
@Anonymní píše:
A jak bys to řešila, abys tatínka a ostatní příbuzné neurazila? Odmítala bys urputně a zásadově podobné dary? Nebo bys to potají vyhazovala?Já to nakonec sežeru.
uplně normálně.
/taťko, já to opravdu nechci, chci zhubnout, tak teď koláče a buchty jíst nechci, je to výborný, to víš že mi to chutná, ale teď ne!" no a kdyby mi to i přesto nosil, tak bych si to teda vzala a vyhazovala, on to vědět nebude, nebude z toho smutný a ty to nebudeš muset jíst. Já vím že jídlo se vyhazovat nemá, taky to nemám ráda, ale nebudu jíst něco co nechci ![]()
@Wecernice2 píše:
Když se u náš sešlo hodně bublanin a pod.. narvali jsme to v dózách do mražáku. Průběžně při jiných návštěvách vytahovali a nikoho jsme tím pádem nemuseli urazit, že to nechceme. S dortem to samé. Když jsme byli na návštěvě poprosila jsem jestli by mi mou porci zabalili domů, že mi není dobře a doma to buď zfutroval chlap nebo se to dalo na mrazák.. Ale já jsem na rovinu všem řekla, že jsem změnila životní styl a co jím si hlídám a pokud si mám dát dort popř. buchtu tak tehdy kdy se mi to „hodí“ do příjmu..Jinak teda dodám, že jsem z hoodně obézní rodiny a já jediná jsem teda štíhlá. Ale vydřela jsem si to a stojí mi to za to.. Přece mně někdo nemůže nutit jíst to co nechci.. Dokonce i tchýně přežila, že už u ní nepojídám buchty, koláče apod..
Máš pravdu, měla bych to tak nějak řešit, s tím mrazákem. Normálně se ovládnu, ale kojím a někdy mám šílený chutě na sladký. Normálně to řeším ovocem a kvalitní čokoládou, ale je těžké pro mě odolat domácímu moučníku. ![]()
@Anonymní píše:
Máš pravdu, měla bych to tak nějak řešit, s tím mrazákem. Normálně se ovládnu, ale kojím a někdy mám šílený chutě na sladký. Normálně to řeším ovocem a kvalitní čokoládou, ale je těžké pro mě odolat domácímu moučníku.
A můžu se zeptat - kvalitní čokoláda je v čem přesně lepší? V obsahu cukru?
To s kvalitní - více kakaovou čoko mě baví, jak si všichni myslí, že je to ok
kaloricky totéž a obsah tuku je stejný jako u mléčné ![]()
k otázce : ano vyhodit, ano nejíst. Já peču několikrát týdně a nejím to, protože nechci být buřt, vezmou si děti, které kalorie vylítají a i potřebují, sní to manžel, je štíhlý, má dobrý metabolismus. Já mám radost z toho, že jim to chutná, že mi při pečení pomáhali kluci. Kdybych to jedla, bude ze mně sud
Všem co nechtějí buchty a sladké: pošlete mi to, já to hravě zvládnu sezobat ke kávičce
rozhodně to nevyhazujte
![]()
Dobry den, chci se zeptat po pohlavnim styku sem začala mít chutě na sladkost. Jenže na druhý den chutě nepřesli, myslíte ze mužů byt těhotná? Ale beru antikoncepci už druhý měsíc může to byt i tim? ![]()
sama sis odpověděla, prostě to NEJÍST, ať ti říká kdo chce co chce. Očividně moc pevnou vůli nemáš, když neodoláš ani po takovym úspěchu co už máš za sebou. Jednou je to tvoje tělo, tak ti snad může bejt jedno, jestli se rodina urazí, ne? Ty jim přece nevnucuješ svůj dietní jídelníček. Takže nebreč tady, ale to co jsi napsala dej přečíst doma