Slané pohoštění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.9.22 07:36

My teď pořád zobeme sušená dýňová semena (naložené v soli). To je náš místní folklór v tuhle dobu. Nechám je na stole místo brambůrek a návštěvy si automaticky loupají. Včera jsme tak rokovali večer se sousedy o výsledku voleb zastupitelstva :mrgreen:. V pondělí budu mít další kýbl čerstvých jader na sušení. Ještě 10 litrů jsem objednala. Snad do Vánoc vydrží 🙏. Je to totiž žravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
25.9.22 10:30
@Kelsey píše:
My teď pořád zobeme sušená dýňová semena (naložené v soli). To je náš místní folklór v tuhle dobu. Nechám je na stole místo brambůrek a návštěvy si automaticky loupají. Včera jsme tak rokovali večer se sousedy o výsledku voleb zastupitelstva :mrgreen:. V pondělí budu mít další kýbl čerstvých jader na sušení. Ještě 10 litrů jsem objednala. Snad do Vánoc vydrží 🙏. Je to totiž žravé.

Ježiš to by mě nebavilo to loupat. Já ani pistacie moc nemusím, ne že by mi nechutnaly, ale že je otravné to louskani. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.9.22 11:07
@Sonmi píše:
Ježiš to by mě nebavilo to loupat. Já ani pistacie moc nemusím, ne že by mi nechutnaly, ale že je otravné to louskani. :)

To u nás všichni. I děcka si berou na svačinu. Návštěvy automaticky trénují jemnou motoriku :lol:. Jak to vidí v misce, tak neodolají.
Kolegyně suší na zimní sezónu 6-7 10 l kýblů. U nich se louská pořád. To je jiná liga. Ale zas oni nejsou na sladké celá rodina. Každý rok říká, že to musí schovat a dávat po troškách. Jinak vše sní hned a na Vánoce nebudou mít nic na stůl. U nás v kraji se vlastně pěstují dýně jen na ta semena každý rok. Zbytek se vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí