Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem.
Chtěla jsem se zeptat, jaké pohoštění na oslavu děláte? Chtěla bych udělat něco nového, pořád dokola točíme jedno a to samé… Chlebíčky, plněný hermelín, šneky, řízky, karbanátky, pomazánka (česneková), tlačenka, klobásy, salámy…Prosím, co dáváte při oslavě na stůl?
Děkuju za nápady
![]()
Plněné vejce, špízy z cherry rajčat a mini mozzarela, malé párečky v listovém těšte, závin z listového těsta plněný špenátem a balkánským sýrem nebo zelím a uzeninou. Různé druhy quiche (slaných koláčů) - s pórkem, špenátem, brokolicí, lososem, různými sýry, houbami…
Taštičky z listového těsta s klobásou, paprikou, okurkou a syrem.
Sýrová roláda
Slaný štrůdl
Muffiny s kuřecím masem
Zeleninové placičky
Kaprese na špejli
Sýrové brambůrky
Pagàčky ![]()
Teda vy mi tu děláte chutě
Mě napadají akorát ještě domácí slané tyčinky, to u nás vždycky bylo oblíbené na zobání.
@Amalthea píše:
Já dělala loni poprvé roastbeef a měl mega úspěch
No ale ten je! Naprosta nadhera
.
Jo a jestli je to na teď, na podzim, tak je období dýní, dělala jsem dýňové menu, protože mám halloweenské dítě
součástí byly minichlebíčky s dýňovou pomazánkou, s nivou a ořechy, ty oranžové samozřejmě, taky měly úspěch
A ještě se dají udělat i jiné pomazánky než česneková, třeba celerová se sýrem je moc dobrá na chlebíčky nebo třeba vajíčková.
@ontarova.stara píše:
No ale ten je! Naprosta nadhera.
Děkuju
taky to byly nervy, jestli to drahé maso zkazím ![]()
Syrová roláda, vaječná tlacenka.
Směs z nastrouhaneho tvrdého sýra, jemného parku nebo salamu, vajíčka, česneku, sůl, pepr. Natřít veku máslem, dát na to tuhle syrovou směs a zapect. Do pěti minut prázdný talíř.
Utopenci, kvasaky, zapečené bagety, sendviče apod.,chipsy z brambor, červené řepy, rajčat a paprik, tyčinky z listového těsta. U nás vedou jakékoliv zeleninové saláty.
Ja ted delala pastiku (jatra, maslo, smetana, rozmaryn, cesnek, salotka - rozsrotovat, posypat mandlema) a domaci chleba. To zmizelo jako prvni.
Já ještě dělala těstovinový salát… K masu nebo pro lidi co nejí maso..
Dá se dát i pohoštění.