Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KKK85 píše:
Děkuji mockrát. To si ukládám…udělám asi hned v pondělíjsem doma s dcerou s covidem na očr. Vypadá to luxusně. Děkuji děkuji. Stačí skladat tu anglickou dolu, pak sýr, maso, sýr maso a zabalit?? A takto to drží pokupě krásně po upečení? Nemám vůbec zkušenosti…
Myslím, že ano, je to rok, co jsem to dělala. Drží to, ale já to servírovala studené, takže vychladlé to drželo krásně, pak k obědu po ohřátí už to bylo horší. Řekla bych, že čím více se dá sýra, tím více to pak za tepla teče…
Já zkusím najít ten původní recept, dle kterého jsem to dělala, pro jistotu ![]()
@Amalthea píše:
Myslím, že ano, je to rok, co jsem to dělala. Drží to, ale já to servírovala studené, takže vychladlé to drželo krásně, pak k obědu po ohřátí už to bylo horší. Řekla bych, že čím více se dá sýra, tím více to pak za tepla teče…
Já zkusím najít ten původní recept, dle kterého jsem to dělala, pro jistotu
Děkuji
Tak a poslední inspirace, jak tak brouzdám tím svým food albem.
Dělala jsem nedávno takové minichlebíčky s kouskem opečeného kuřecího prsa, rajče, mozzarella… jen na bazalku jsem zapomněla. to byla taková trochu netradiční obměna s tím masem, syn mi po covidu nejí uzeniny totiž. A pak z kynutého těsta takové slané trojúhelníčky, je to obměna známých šneků, ale zas to jinak vypadá, naplnit lze samozřejmě kde čím.
Možná ten sýr nastrouhat a smíchat s vajíčkem. Na to pak dát to kuře v mouce. Kdyby tam bylo to vajíčko všude v té hmotě okolo masa, drželo by to asi víc pohromadě. ![]()
@KKK85 píše:
Děkuji
Tohle bude asi ono
https://www.youtube.com/watch?…
Ještě k těm všem dobrotam přidám další
Směs z nastrouhaných tvarůžků, tvrdého sýra, šunky, přidá se vajíčko, syrové, pepř, sůl, trochu strouhanky na spojení. Namazat na chleba potřený lehce máslem a zapéct v troubě. Na hotové může být i cibulka a pažitka.
@Amalthea píše:
Jo, našla jsem fotky, jak jsem to dělala, je tam více sýrů, nějaký uzený s nivou a pak gouda, kuřecí prsa obalená v mouce a pak vymáchaná v rozšlehaném vajíčku s kořením. Taky šla hodně na odbyt a ještě jsme měli na oběd pak s kaší
Já mám hlad
trošku OT, ale u tohohle se nedá nic jiného říct. A to jsem myslela, že stačí nečumět na Masterchefa a ono už je to i tady
![]()
Máme u nás nejraději chlebíčky. Vím, je to ohraná klasika. Ale té prostě neodolám. Chlebíčku se prostě nikdy a nic nevyrovná.
Pak jsou u nás oblíbené různé variace - listové tyčinky, párek v listovém těstě atd. nebo mini pizza. Klasika obložené mísy, jednohubky a kanapky různé.
Naše dcery teď propadají sushi. Takže zvažuji, že pořídím nějakou tvořící sadu. Pro holky teda sushi. My ostatní to nikdo nejíme.
Ráda dělávam plněnou panenku podle masové kuchařky z edice Apetit (nebo je to Vaněk??).
Do vepřové panenky se udělá po celé délce uprostřed nožem díra, ta se vycpe sušenými švestkami a meruňkami, obalí plátky slaniny nebo špeku, stáhne provázkem a upeče. Solí a pepří se, myslím, až po upečení. Snadné a efektní.
Pak mě napadá jazyk s křenem, sýrová fondue, raclette, řezy z velikonoční nádivky, kynutý závin na slano, kremrole s křenovou pěnou, utopence, ruské vejce, nakrájená zelenina s hummusem.
Jo a masové koule z Ikey. Anebo popcorn.
@Karolina0311
Hermelín se rozřízne a vydlabe se. Vnitřek hermelínu se smíchá s nasekanými oříšky a česnekem. Pak se to dá dovnitř a nechá se to odležet přes noc. Rozkrájíme na 6-8dílků a na talíři to zdobíme kuličkami hroznového vína. Ale náplní je mnoho, třeba se šunkou.. My máme rádi jen s ořechy a česnekem