Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, potýká se zde někdo se slavností v puse a zvláštní nevoností? Slano v puse je hrozně nepříjemný. V souvislosti s tím me bolí i záda. Mám to cca rok. Absolvovala jsem prohlídky na neurologii, infekčním, Orl.. Nikde nic. Léky neberu.
Co oči, nemáš suché oči a pocit sušší pusy?
Taky bych teda zašla na gastro, jestli je ti nevolno. Může to být nějaký reflux, zánět, cokoliv.
@KarlKarlson oči se mi zdají v pořádku, v puse mám pocit větší suchosti. Ta slanost a její stupňování je šílený. Koukala jsem, ze tu před časem byl Anonymní příspěvek, který se z velké části shodoval s mým problém, bohužel autorka byla anonym a na dotazy nereaguje.
@Anonym0210 píše: Více
Ten oživený dotaz jsem četla. Jestli se to shoduje, tak bych zašla k zubaři, nechala si zkontrolovat slinné žlázy, jestli budou polomrtvý, pošle tě ještě na oční. A určitě i gastro. Dělali ti někde CRP? Odběry? Ono se tam toho moc nepozná, ale jestli bude zvýšený crp a zvýšený nebo snížený bílý krvinky, mohlo by je to navést.
Jinak to může být fakt „kravina“ typu reflux, je to i dost pravděpodobný, ale může to hodně trápit. Určitě zajdi hlavně na to gastro.
Dělali mi crp, slinné žlázy jsem byla a jsou v pořádku, u zubaře jsem byla před 14 dny a chodím pravidelně. Do těch příznaků jsem chodila jen k zubaři a na gynekologii na prohlídku. Díky za typ..
Tak to je dobrá zpráva, že můžeš vyloučit onemocnění slinných žláz ![]()
Nicméně chápu, že není dobrá zpráva, že nevíš, co ti je a je ti blbě. Určitě to gastro, bez toho se nepohneš.
@KarlKarlson To určitě ano, ale mám to i těma zádama, úplně stejné jako pisatelka toho příspěvku. Loni jsem měla 4× stejnou ataku močového měchýře, bolí mě v bedrech a pálí me trochu nohy. Je to jak přes kopírák… Stupně slavnosti se mění a s tím i ostatní.
Zkus si najít ještě fyzioterapeuta, ideálně dobrého soukromého. Ony pohybové problémy taky umí leccos. Jinak to gastro, no, může být někde nějaký zánět, který oslabuje a spouští problémy i jinde. Gastroenterolog bývá zároveň internista, takže ten vnitřek vezme z gruntu.
@KarlKarlson děkuji za radu, škoda, ze dotyčná pisatelka (zřejmě z důvodu časového odstupu a vyřešením problémů) nemůže poskytnout zpětnou vazbu, tím by ušetřila hromadu času.
No jo, když ono by ti to třeba nepomohlo, protože tohle jsou tak nespecifický příznaky, že to může být tak milion věcí a akorát bys třeba ztratila čas, protože by ses vydala špatným směrem.
Držím palce, ať se najde příčina.