Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojda, šlapací autíčka nebo něco podobnýho max doporučuju!!! Honzík dostal ke druhým narozeninám šlapací traktor s vlekem, všichni jsem se na něj složily, tak se koupil dražší, ale dodnes na něm drandí. Je fakt, že krátce po těch druhých narozkách nedošlápl na ťapky a než pochopil to šlapání a tak, tak to taky chvíli trvalo, ale jde o cvik. Teď na něm vozí písek a hlínu a jezdí na něm tak moc, že už na zadním (plastovém) kole je ďoura, jak je to oježděný
. Rozhodně to pro malé děti já osobně schvaluju víc, než ty autíčka na pohon, na tomhle mají aspoň pohyb ![]()
já jsem na ten traktůrek koukala je super.asi do toho investuji.díky za tip
prosím tě packa jaký traktor ste malému úpořídily? já stále nevím, stále se nemohu rozhodnout…kupovaly jste mu ten prov ětší děti? v té kategorii 3 roky a výš nebo v té menší 2,5 roku a výš?
já už byla skoro ropzhodnutá, objednala jsem ten menší, ale řízením osudu, ačkoliv ho měly na stránkách, nakonec sem po týdnu kdy se nic nedělo, zjistila že ho nemají..a nemohou ho u dodavatelů sehnat..do thoo mi manžel začal sýškovat, že to cyrilek neuřídí a nebude ho to bavit..tak váhám, zdali to nekoupit déle a tudíž ten větší… tak budu vděčná za jakoukoliv radu a hlavně tu zkušenost ![]()
Od kolika měsíců vám děti dokazali jezdit a ovládat šlapací traktor, auto a pod? Uvažuji v jakém věku ho má smysl koupit. Různí vyrobci uvadějí min. věk od 1,5 - 2,5 roku.
To opravdu nemá více lidí zkušenosti se šlapacími hračkami?
Konkrétně by mě zajímal šlapací traktor od kolika s ním děti dokážou jezdit, si myslím, že výrobci zbytečně udávají vysoký minimální věk aby se jistily, takže by mě zajímali praktické zkušenosti.
My přemýšleli nad šlapacím autem teď,hlavně ze zdravotního hlediska,ale nakonec jsme nesehnali žádné,které by mělo šlapky vpředu,tak má malý tříkolku,dali jsme mu jí na okoukání přes zimu a teď zjara se na ní krásně naučil,takže kolem 2,5-3 let si myslím,že je dítě schopné,samozřejmě zase jak které.
zdravím.máte nějakou zkušenost se šlapac.autama nebo něčím podobným?.malý rád drandí na odrážedlech ale jsou takové malé ráda bych mu koupila šlapajdo ne drahé a tak.jedeme k babičce má velkou zahradu tak aby si vyhrál.má 16 měsíců.nebo sem s nějakýma nápadama.moc díky