Slavíte s dětmi Halloween?

13
21.10.22 18:12

Slavíte s dětmi Halloween?

My na Halloween nikdy nebyli. Teď to malá vidí v obchodech a pohádkách a chce kostým a koledu taky. Zajímalo by mě, jestli Halloween nějak s dětmi slavíte?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
163
21.10.22 18:16

Vydlabeme si dýni a trochu vyzdobime byt ( umělý pavouk, sošku dýně..) ale to je tak celý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.10.22 18:19

Ne neslavime a ani jsem si letos nevšimla nějakých mega ozdob v obchodech. Dlabeme dyni, to máme rádi, uděláme podzimní výzdobu a to je vše. Doufám, že ve školce nikoho nenapadne chtít kostýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
21.10.22 18:24

Dlabeme dýni, holky jako čarodějnice, já se třeba taky namaluju a obleču se do černého, aby se neřeklo, chlap je zarostlej konstatně, tam kostým netřeba. Víc to neřešíme, jen letos jsem koupila takový sešit s halloweenskými nápady (vyrábění, recepty), tak možná něco z toho zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
21.10.22 18:37

Dlabeme dýně, párkrát jsme byli na nějaké akci, letos to vypadá na strašidelnou bojovku. Líbí se mi to a dětem taky. Takže s tím nemám problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
21.10.22 18:38

My máme ve školce halloween :lol: když je hezky, neprší chodíme na stezku, tam se i dlabe dýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
21.10.22 18:40

Halloween neslavíme. Pro mě to není svátek. Uděláme podzimní výzdobu: vydlabeme dýni, když je maškarní, tak na něj jdeme, ale jinak na to dlabu.
Pro mě je důležité dětem předat, že tady máme dušičky a kdy mají jít na hřbitov, zapálit svíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
21.10.22 18:42

Neslavíme a slavit nebudeme, oslavy v MŠ a ZŠ neovlivním. Dceři sem vysvětlila, že žijeme v ČR a že tu se zapalují svíčky pro zesnulé. Takže buď to slavit budeš, nebo jí to prostě vysvětlíš. Neřiď se veřejností na eMiminu :)

Tchyně slaví a já to respektuji, má barák famózně vyzdobený tématicky na Halloween, Vánoce :palec:

• Citovat
  • Upravit
101710
21.10.22 18:42

@janickaIII U nás je to napadá i ve škole, ale děti to tak nějak ignorují sami od sebe, zejména starší tyhle akce nemusí a je jedno, zda je to helloween, čarodějnice nebo třeba teď měli den společenských oděvů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
21.10.22 18:58

Doma jsme ho neslavili nikdy, nemáme ani žádné dýně (dýňovou polívku nepočítám) nebo podobné dekorace. Pro mě Halloween nemá žádný význam ani kouzlo, takže v tomhle ohledu nemám dítěti co předat. V jeslích ho ale slavili a tam jsem jim to samozřejmě bojkotovat nechtěla. Ono taky co mají učitelky pro prťata pořád vymýšlet za program - chápu, že se chytají všeho, čeho můžou. Ve výsledku jen dlabali dýně, malovali netopýry a měli nějaký program v maskách, takže nic přehnaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
21.10.22 19:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.10.22 19:15

Ja bych nerekla, ze slavime, ale co je dcera vetsi, tak na nejakou tu akci zajdem, dlabali jsme dyni, i ve skolce, nejake ty souteze, lampionovy pruvod…ale vetsinou koncime u potravin z lidlu ve tvaru strasidel, dceri se to libi…nejake koledovani v kostymech a dalsi se tu asi neuchyti..to bych rekla, ze usa zvyky konci tou dyni a bojovkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
21.10.22 19:25

Neslavime, není to český zvyk.
Mame prece dusicky. udelame si cernou hodinu a povidame si o nasem detstvi a nasich prarodičich…

• Citovat
  • Upravit
37
21.10.22 19:45

Neslavím, max vydlabu dýni a to je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.10.22 19:45

Dětem koupím nějaké mlsání tématické. Většinou v Lidlu něco mají. Drobná výzdoba bývá. Dlabání dýní bylo dávno. Vlastní děti jsem pozvala na strašidelnou prohlídku. Loni nám to překazila karanténa dcery.
Ale v práci to rozjezdu vždycky víc (tvoření různé, můžou být kostýmy, párty). Už něco tvoříme a zdobí se nástěnky. Půjdu s družinou i na hřbitov. Přečteme si spolu o dušičkách i Halloweenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová