Slehlá hlavička u 8 měsíčního miminka

Miraclestar
6.10.21 09:16

Slehlá hlavička u 8 měsíčního miminka

Ahoj holky,

zajímalo by mě, jestli se hlavička sama zakulatí (vím, že to nebude asi úplně dokulata, nikdo nejsme dokonalý). Jde o to, že jsme byli dvakrát objednaní na plagio kvůli helmičce, ale bohužel vždy do toho termínu skočila nemoc, nakonec jsme teď na vážkách, zda už není pozdě, protože koncem měsíce je malému 9 měsíců a má pořád slehlou hlavičku, hlavně vzadu a na jedné straně víc. Trošku se to začalo lepšit, když začal spinkat na boku, na zádíčkách už skoro vůbec nespí. Je nějaká šance, že se to srovná samo tím, že spinká na bocích? Neuroložka říká, že nepreferuje helmičky, že nikdo není dokonalý a hlavička se srovná, ale ne úplně. Nejsem si jistá, zda do toho ještě takhle pozdě jít, nebo ne. Obvzlášť, když už jsme tam dvakrát měli jet a nevyšlo to kvůli nemoci malého. Zase na druhou stranu nechci něco zanedbat. Zkušenosti? Děkuji :srdce:

Příspěvek upraven 06.10.21 v 09:29

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9025
6.10.21 09:19

Dej sem fotku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miraclestar
6.10.21 09:32
@Serpentini píše:
Dej sem fotku :nevim:

Teď jsem přidala dvě, víc jich zatím nemám. Omlouvám se za kvalitu fotek, je to focené hodně brzy ráno a malý se děsně vrtěl. Teď spí. Nedokážu už ani říct, jestli je to s hlavičkou tak zlé, nebo jsem si na to už zvykla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1105
6.10.21 09:34

Tak asi záleží jak moc to má :hug: já se ptala doktora na roční prohlídce (taky máme šišoid) a říkal že se to srovná než půjde do školy :nevim: ale jestli jste byli objednaní na plagio tak bych tam zašla aspoň ať to zhodnotí tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
6.10.21 09:38

Já bych tam zajela a zeptala se, oni budou vědět nejlépe, jestli to ještě má cenu. Slehlé to je dost,.no… Dcera měla taky z predilekce, ale do 4m se to cvičením a polohováním upravilo. Mně tehdy říkali, že helmička se případně dává právě od toho 4. měsíce, že to má největší efekt.

• Citovat
  • Upravit
4072
6.10.21 09:39

Noo, ten to ma chudak hodne. Ja bych se bala hlavne toho, ze jednou jako kluk bude spis nosit kratky uces, nez holka a taky muze vyplesatet uplne, tak aby nevypadal jak lebkoun.
Ja bych chtěla jeste jeden názor lekarsky jak moc se to spravi samo. Syn mel teda taky slehlou, ale krasne se mu vykulatila do 4. mesice, takze neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
6.10.21 09:41

Na té druhé fotce ze strany to tak hrozně nevypadá, ale na té první teda dost. Asi bych tam pro klid v duši radši sjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
6.10.21 09:45

Chtěla jsem psát něco o samosrovnani, ale má to opravdu dost. Helmu bych dala, děti jsou tvárné a zvyknou si na dost věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miraclestar
6.10.21 09:53

Tak teď jsem dostatečně vyděšená, snad ještě není úplně pozdě s tím něco dělat. :-(

• Citovat
  • Upravit
1554
6.10.21 10:22
@Miraclestar píše:
Tak teď jsem dostatečně vyděšená, snad ještě není úplně pozdě s tím něco dělat. :-(

Známé syn začal helmičku nosit až v roce a hlava se mu krásně zakulatila. Pozdě není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9289
6.10.21 10:28

Já bych šla do té helmičky. Má to fakt dost. A čím dřív tím líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
6.10.21 10:29

Dala bych helmičku :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
4072
6.10.21 10:36
@Miraclestar píše:
Tak teď jsem dostatečně vyděšená, snad ještě není úplně pozdě s tím něco dělat. :-(

Urcite ne, deti jsou tvarne dlouho, ale na tu helmicku bych se nevykaslala, prece jen at si to jednou nevycitas. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
6.10.21 11:13

Tohle je určitě na helmičku. My měli slehlou hlavu z predilekce, teda min a vadilo mi to, samozřejmě kvůli synovi do budoucna. Naštěstí jsem to ale konzultovala kde jsem mohla a hlavička se opravdu srovnala.Na neurologii, kde jsme byli preventivně sledováni z jiného důvodu, mi ale právě kolem toho 9.měsíce říkali, źe bez pomoci se hlavička dítěte v tomhle věku sama už těžko srovnává. Bavili jsme se právě o větších ploškách

Příspěvek upraven 06.10.21 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
6.10.21 11:14

Běžte do helmy, má to opravdu hodně. V pubertě by ti určitě nepoděkoval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí