Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, o vánocích jsem byla na revizi (potrat v 7tt), pak mi 2 měsíce nepřišla ms - šla jsem teda k doktorovi, říkal že sliznici mám tak málo narostlou jako pár dní po ms
Dal mi orgametril - 3× denně na 10 dní. Teď jsem to dobrala a měla by přijít ms. Je to už třetí den a zatím nic ![]()
Nevím co se to děje, chci miminko, proč mi neroste sliznice (pila jsem i kontry. čaj)?? Měl jste to někdo taky takhle rozhozený po revizi??
Jéžíš to mě mrzí, já zkušenost nemám, po revizi mi došla ms asi po 30dnech a ted to mám tak střídavě po 26,27dnech ale otěhotnět mi také nějak nejde:(((( zkus se informovat u mudr
A jak dlouho jsi ten caj pila? me pomohl.. ale nekupovala jsem sackovy, ale sypanou kontryhelovou nat v lekarne. drzim pesti.. ![]()
@Hannkie: čaj jsem zašla pít hned po té revizi, 2× denně, ale teda sáčkový. Taky jsem ho koupila v lékarně
No zkusím ještě koupit sypaný…
@ninuska100 píše:
Jéžíš to mě mrzí, já zkušenost nemám, po revizi mi došla ms asi po 30dnech a ted to mám tak střídavě po 26,27dnech ale otěhotnět mi také nějak nejde:(((( zkus se informovat u mudr
A jak dlouho po revizi už jsi? Testuješ ovulaci? Já se na to chystám poprvé v životě
Ale nevím jestli z toho akorát nebudu jen víc vystresovaná
Ahojky ![]()
Já jsem v podobné situaci. Na revizi jsem byla v září a ještě dodnes (půl roku od revize) se první porevizní MS nedostavila. První dva měsíce jsme to nijak neřešili a čekali, aby MS dorazila ¨přirozeným¨ způsobem. Bohužel nic… Teď beru antikoncepci na srovnání MS a pokud to nedostanu ani tentokrát, tak budu muset jít na laparoskopii, kde mi bude Dr. vloží do dělohy tělísko. Protože je prý možné, že se po té revizi slepila děloha, a tak nemá sliznice místo kde se tvořit. Tak nevím no…
Jsem z toho taky zklamaná.. o jedno mimiko jsme s manželem přišli, tak jsme se chtěli začít snažit o další.. ale jak tak koukám, je to cesta na dlouhou trať
![]()
Ahoj Rito, no mě nakonec po těch tabletkách ms dorazila, sice až 4.den po dobrání, mělo to být za 2-3, ale to je asi jedno
Moc ti přeju ať ms přijde - to je hrozné co píšeš. Myslela jsem že jsem jediná, všichni měly starost jestli čekat cyklus jeden nebo tři a já řešila že žádný cyklus nemám. Moc držím palečky!!!
@aleba
Jak píšeš… ostatní holky řešily po kolikátém MS se začít snažit a my teprve čekáme na tu první. Myslíš, že ti pomohl i ten kontr. čaj? Já ho taky začala pít, tak doufám, že to bude v pohodě ![]()
Jinak moc díky za podporu, to opravdu potěší ![]()
No, netuším, spíš asi ty tabletky. Každopádně kontryhel jsem začla opět pít a přestáváme se chránit. Stejně tuším, že to bude běh na dlouhou trať ![]()
Ještě jsem zkoušela Femigard, ale přiznávám, že jsem zapomínala to užívat, takže místo 3× denně jsem si většinou vzpomněla až večír, půlku toho mám ve skříni, přemýšlím že bych se k tomu taky ještě vrátila. No a dost holek taky chválí mojžíšovku. Jenžeto jsou všechno jen moje úvahy a stejně se nedokopu k ničemu ![]()
Se znám ![]()
@aleba na revizi jsem byla 7.12. 2012 potom jsem čekala na 2ms, a třetí jsme začli zkoušet nezadařilo se, v březnu jsem zkusila ovu testy a doporučuji
díky ním bude asi brzo
![]()
@Rita84 pokud jsi nedostala od září stále ms a léčba hormony nezabírá, je možné, že se tam utvořili srůsty. Počti si kdyžtak v Neplodnosti Ashermanův syndrom
@krokodylek
Díky za radu! I můj Dr. mi říkal, jestli hormony nezaberou ani tentokrát, tak budu muset na laparoskopii
Ani nevím, co od toho čekat!? ![]()
@Rita84 já jsem pročetla tu diskuzi na základě řešení jiného tématu tady, takže se kdyžtak do ní přidej, holky ti tam jistě dobře poradí…některé z nich už mají i mimina ![]()
@aleba
Ahoj, ráda bych zkusila obnovit diskuzi.
Mám podobný problém, potrat v 7tt-8tt (konec února 2024), revize začátek března, revize konec dubna, hysteroskopie konec června. Menstruace přišla v srpnu po šestinedělí, ale stále se mi netvoří sliznice, resp. 11. den cyklu mám 4mm. Chodím na akupunkturu, užívám kontryhel a nově estrozin a dávám tomu čas.
Vaječníky i vejcovody fungují, vajíčko se tvoří, jen se nemá kde případně uchytit.
Můj dotaz zní, tato diskuze je celkem stará, jak to s vámi dopadlo? Vyřešilo se to nějak, co tak čtu, tak bez sliznice se nedělá ani IVF. Jsou nějaké jiné šance? Jak pokračoval váš příběh? Děkuji moc za sdílení