Sluha dvou pánu déj

28
29.9.24 16:17

Sluha dvou pánu déj

Ahojte, omlouvám se za asi nejdivnejsi diskuzi na emiminu, ale jsem zoufalá.
Měla jsem za úkol mít rozbory knih k maturitě. A bohužel jsem je nestihla všechny přečíst. Mnoho z nich mělo zcela jasný dej a tak to nebylo tak těžké napsat. Jenže u dila - Sluha dvou panu. Je ten dej, vždy trochu jiný, což mě znervoznuje. Takže jestli je tu někdo, kdo to četl a trochu si to pamatuje, jestli by mi tu mohl napsat stručný dej (především toho konce, ten se vždy mění) budu vám strašně vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148647
29.9.24 16:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
29.9.24 17:04

Počkej, v září řešíš úkol k maturitě? To je nějaký divný termín, buď na to máš třičtvrtě roku čas a nebo trošku s křížkem po funuse. A na fóru o miminech? 8o Co trocha práce s informacemi? Přečti si buď tu knihu nebo několik těch rozborů a sestav si ten děj, ne? Je to tvoje vzdělání, ne naše. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
29.9.24 17:58

… a nakonec se objevil kat, sluhovi dvou pánů usekl ruku a napsal báseň o tom, že podvádět se nevyplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.9.24 19:06

A proč si nepustíš záznam divadelní hry s Donutilem, když už to teda nechceš číst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.9.24 20:13
@Janli píše: Více

Asi tak.
Navic ta divadelni hra je prostě skvělá :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
6.10.24 15:58

„Sluha dvou pánů“ od Carla Goldoniho je komedie, kde sluha Truffaldino slouží tajně dvěma pánům najednou, což způsobuje spoustu zábavných situací a zmatků. Nakonec se všechny tajné identity odhalí, Truffaldino se z těch jejich problémů nějak vylíže, a ve více obměnách končí s jeho pravou láskou. Většinou to dopadne dobře, ale různé inscenace mohou mít mírné variace v detailech finále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze