Sluha dvou pánu déj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sluha dvou pánu déj
Ahojte, omlouvám se za asi nejdivnejsi diskuzi na emiminu, ale jsem zoufalá.
Měla jsem za úkol mít rozbory knih k maturitě. A bohužel jsem je nestihla všechny přečíst. Mnoho z nich mělo zcela jasný dej a tak to nebylo tak těžké napsat. Jenže u dila - Sluha dvou panu. Je ten dej, vždy trochu jiný, což mě znervoznuje. Takže jestli je tu někdo, kdo to četl a trochu si to pamatuje, jestli by mi tu mohl napsat stručný dej (především toho konce, ten se vždy mění) budu vám strašně vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počkej, v září řešíš úkol k maturitě? To je nějaký divný termín, buď na to máš třičtvrtě roku čas a nebo trošku s křížkem po funuse. A na fóru o miminech?
Co trocha práce s informacemi? Přečti si buď tu knihu nebo několik těch rozborů a sestav si ten děj, ne? Je to tvoje vzdělání, ne naše. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… a nakonec se objevil kat, sluhovi dvou pánů usekl ruku a napsal báseň o tom, že podvádět se nevyplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč si nepustíš záznam divadelní hry s Donutilem, když už to teda nechceš číst?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
Asi tak.
Navic ta divadelni hra je prostě skvělá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Sluha dvou pánů“ od Carla Goldoniho je komedie, kde sluha Truffaldino slouží tajně dvěma pánům najednou, což způsobuje spoustu zábavných situací a zmatků. Nakonec se všechny tajné identity odhalí, Truffaldino se z těch jejich problémů nějak vylíže, a ve více obměnách končí s jeho pravou láskou. Většinou to dopadne dobře, ale různé inscenace mohou mít mírné variace v detailech finále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit