Služební poměr ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.6.22 20:57

Služební poměr ÚP

Hezký večer,

je tu někdo, kdo pracuje na ÚP ve služebním poměru? Nejlépe někdo z odboru sociálních dávek?

1. Prosím, jak je to s platem (10.tř.)? Praxi mi zřejmě neuznají z předchozí firmy, tudíž bych začala od nulové praxe ve služebním poměru. Dávají ještě nějaké bonusy či je možné si nadělat víc hodin nebo 21tis budu mít jako základ a šlus?
  2. Služební poměr.. je v něčem,,výhodnější" než klasický pp? Našla jsem, že je i delší zkušební doba.
  3. Jak to je s pracovní dobou?

Omlouvám se, teprve půjdu na pohovor, kde se samozřejmě také zeptám. Jen nechci být za úplného neandrtálce :lol: Je mi 25let a dosud jsem pracovala jako sekretářka a ráda bych se posunula. Tato práce mi přijde zajímavá, ale dojížděla bych skoro 40km. Což by mi nevadilo, jen mě zaskočila ta mzda a při dnešních cen nafty :zed:

Moc děkuji za vysvětlení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21492
15.6.22 21:15

Zrovna s touto pozicí zkušenost nemám, ale celkově ve služebním poměru nevidím velké rozdíly oproti klasickému pracovnímu poměru, až na to, že je zaměstnanec víc chráněný proti výpovědi. Současně je tam delší zkušební doba a povinnost složit do roka od přijetí do služby služební zkoušky. Benefity jsou závislé na tom, jak to má služební úřad vnitřně upraveno. K základnímu platu můžeš po určité době dostat osobní ohodnocení, to se může na základě služebního hodnocení na začátku každého roku navýšit (záleží to ale na celkovém rozpočtu daného úřadu na platy). Přesčasy se neproplácí, pokud nejsou nařízené. No a desátá platová třída je teda tabulkově dost mizérie. Uvidíš, co ti řeknou u pohovoru. Ony se ty podmínky dost liší podle místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
15.6.22 21:18

Ve stanim se zapocitavaji az dve tretiny praxe jinde, az 6 let za peci o deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.22 21:23

@nozu
Z čeho si mám představit složení služební zkoušky? Z nějakých směrnic daného odboru? Moc ti děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.22 21:36

No, dělám na ÚP na Hmotný nouzi už třetím rokem, mám započítanou praxi 22 let, osobko 3.000,– Kč, jsem tedy v 9. třídě. Bonusy žádné, jen stravenky 90,– Kč, zaplatíš za ně 10,– Kč a o Vánocích dostaneš nějaké poukázky do lékárny. Pracovní doba pohyblivá, musíš tam být od 8.00 do 13.00, v úřední hodiny, tj. po a st do 17.00. Služební zkouška je ze dvou částí, všeobecná část je písemný test, ten jsem vyplňovala na ústřední na počítači, pak je zvláštní část a ta je ústní před komisí. Musí být splněná do roka. Zkušební doba je půl roku. Jo, přesčasy se opravnu neproplácí. Nojo, úřady práce jsou momentálně platově na posledním místě ze všech úřadů. Před rodičákem jsem dělala na OSSZ, to byl tenkrát na chvostu platově tenhle úřad, tak to jsem si pomohla :mrgreen: Ale nám tenkrát zmrazili platy, vzali fackovný (že když máme klientský centrum, tak tam se přímo nesetkáváš s klientem :nevim: ), vzali osobko. Pak už neměli z čeho brát, tak nám zůstal ten mizerný základ. Tak snad se dějiny nebudou opakovat… Jo, vlastně na ÚP to „fackovný“ je, myslím 1.100,– Kč.

• Citovat
  • Upravit
21492
15.6.22 21:51
@Anonymní píše:
@nozu
Z čeho si mám představit složení služební zkoušky? Z nějakých směrnic daného odboru? Moc ti děkuju :)

vše o služebníích zkouškách najdeš zde na webu Ministerstva vnitra, v sekci k úřednické zkoušce : https://www.mvcr.cz/…eratura.aspx
pokud by odkaz nefungoval, tak si to zadej do googlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21492
15.6.22 21:52

Ještě dodám, že v tom inzerátu bude určitě napsáno, o jaký obor služby se jedná. Budeš muset mít tu všeobecnou zkoušku a pak odbornou část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
15.6.22 23:28
@nozu píše:
vše o služebníích zkouškách najdeš zde na webu Ministerstva vnitra, v sekci k úřednické zkoušce : https://www.mvcr.cz/…eratura.aspx
pokud by odkaz nefungoval, tak si to zadej do googlu.

Kriste pane :oops: to se dá naučit? Má to nějaké využití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 18:53

Nějakou praxi ti uznají, i když není z oboru. Nicméně osobko dostaneš minimální, pak bezpečnostní příplatek(ano, je velmi oprávněný, zvlášť na dávkách), slovním atakům budeš čelit stále, fyzický též hrozí. Práce přesčas se neplatí, ale práci musíš udělat, je jí více, než je možné stihnout, takže zdarma. Platy jsou zmrazené, prémie neexistují, nečekej, že ti plat přeleze 25 hrubého a to bys na tom ještě byla dobře.
 Stačí?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat