Smaltované nádobí

982
20.4.15 14:49

Smaltované nádobí

Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenost se smaltovaným nádobím. Chci si koupit nějaké nové nádobí, aby bylo cenově přístupné a natrefila jsem na smaltované nádobí. Nevíte jaké to je se zdravotní závadnosti. Vím, že hliníkové nádobí je špatné, ale které je nejlepší. Nerezové nádobí mám (od Tescomy), ale dělají se mi na něm fleky, tak chci zkusit něco jiného, ale všechno je docela drahé. Tak mě napadlo právě smaltované, ale ráda bych věděla, jestli je vhodné nebo ne pro vaření dítěti, jestli ho doporučujete koupit nebo zkusit něco jiného. Z druhé strany ale, drahé neznamená kvalitní. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
20.4.15 14:52

Mám jich pár doma a když nemusím, tak v nich nevařím. Snadno se mi v nich jídlo připaluje a oprýskávají se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
20.4.15 14:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
20.4.15 15:00

@Isia Urcite je vhodne pro vareni detem. Ja v smaltu varila rada, mene se mi to tam pripalovalo nez v nerezu, ale taky zalezi na kvalite.
Nedavno jsem si napriklad koupila jeden smaltovany hrnec a ten byl nejaky nekvalitni, pripaloval se a opryskal. Za to 15 let stare nadobi mi funguje na jednicku dodnes. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
20.4.15 15:13

Taky jsem vybírala nádobí a přemýšlela nad smaltem, litinou a titanem, našla jsem, že tyhle jsou nezávadné. Smalt má prý i dlouhou životnost a litina by měla mít také. Nakonec jsem včera koupila v Ikei za 600 litinu se smaltem a za chvíli ji poprvé vyzkouším, tak dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
20.4.15 15:26

@mon123 to me zaujalo. Nevis nahodou, zda ta litina se smaltem je vhodna i na indukci? Pripadne jak se jmenuje ta sada, zkusila bych kouknout na net. Dekuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
20.4.15 15:28

@PID jj právě, že je.. Taky jsem byla omezená tím, že mám indukci a musela jsem vybírat taky podle toho, akorát pánvička je těžká do ruky má 3 kg, víc odzkoušeno nemám. Je to tahle http://www.ikea.com/…ts/90264845/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.4.15 16:04

No nevím. Smaltované nádobí jsme měli doma kdysi a všechno se v tom připalovalo a jakmile např. něco spadlo, tak se to okamžitě odprýsklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
20.4.15 17:03

@Black Cat Na vaření vody je v pohodě a na jiné zdravotně nezávadné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
20.4.15 17:40

@PID Tak jsem na ní dnes dělala řízky, nepřipálili se, chuťově nevím protože jsou pro chlapa. Myla jsem ji ještě teplou a umyla se hezky a jednoduše. Akorát se na ni musí jen dřevěným nádobím. Když jsem se rozhodovala kterou koupit přemýšlela jsem ještě o těchto http://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/index.php?…

Ale teda ne ty s teflonem.. Dívala jsem se na tu keramiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
20.4.15 23:02

@mon123 dekuju za tip. Vypada dobre. :) Az tam pojedu, zamirim do sekce nadobi. :D
Sfinx je myslim taky dobry, teda aspon kdysi byval, to se tato firma myslim jmenovala jinak.
Ja si pred rokem koupila nejaky smaltak vyrobeny v Polsku a ten byl teda fakt blby.
Stare hrnce mam jeste z Normy Frydlant n. O., ani nevim, zda jeste hrnce vyrabeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
21.4.15 08:20

@PID no je výhoda, že sfinx jsou české výrobky… Chtěla jsem podpořit radši naši ekonomiku, pánve se mi líbily, ale chlap řekl ať zkusím tu z ikei, protože jsme tam zrovna jeli. No jsem zvědavá na další zatěžkávací zkoušku. Já mám staré smaltované nádobí ještě po babičce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.15 12:49

rozbitý kastrůlek

Ahoj, možná trošku přehnaný dotaz…ale..mam takový menší smaltovany kastrůlek a vařím v nem malému vodu na čaj, kaše atd. Dneska mi kastrůlek spadl a kus smaltu se oprýskl-tak, že i zevnitř je to oprysknute a je tam prostě černý flek…Je takový kastrol pořád zdravotne nezavadny na vaření vody pro male dítě? Aby se z toho plechu něco neuvolňovalo, nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5018
6.7.15 23:53

Neměl by být žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.11.15 08:15

Ahoj, chci si koupit smaltované nádobí od fy Sfinx, kdysi to byla kvalita, mamka na tom vaří léta, tak hledám něco co vydrží. Docela se mi líbí tyto.
http://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/…5-dilna.html
nebo
 http://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/…hu-2-mm.html

Nebo máte tip na jinou značku?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat