Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky sme po terminu dnes40+6 podle utz jeste vic..stale nic. ncekani je k zblazneni..ste na tom nektera podobne? jak se cutite..mate uz domluveny termin vyvolani? ![]()
@marus26
Tohle znám
Já jsem v létě rodila 9 dní po termínu. Byla jsem na vyvolání, samo se nic nedělo, dělali mi 5× Hamiltona - po něm jsem vždy měla večer trochu poslíčky. Nakonec porod bez komplikací, s epidurálem, 5 hodin
Drž se, už to musí být každým dnem. Přeju ať ti do dobře dopadne. ![]()
Ahoj pridavam se:)dnes sice prvni den, ale nevypada to vubec:(nejsem pry vubec pripravena:(a to mi od 33tt hrozil porod predcasny…No uz chci at je maly venku, ten konec je hruza!!
Já jsem rodila 42+3 a taky jsem to přežila
holt si musí člověk počkat… ![]()
Ahojky ja taky prenasela, rodila jsem 40+5 tt ale je to uz skoro 2 roky!!!Preji hodne stesti a neboj to zvladnes!!! ![]()
Taky mám po termínu, dneska už je to čtvrtý den
v noci jsem sice měla menší kontrakce, ale po chvilce to odeznělo a zase nic…jsem tam tvrdne břicho a taky bolí, jak při menstruaci…tak snad se to už už konečně rozjede, nebo to čekání kdy, to je strašně dlouhý
a jak se cítím, docela v pohodě, ale už se těším až bude venku, strašně mě pálí žáha ![]()
@wamp a v porodnici Tu řekli kdy budou vyvolávat když se to nerozjede?
@marus26 já jdu na kontrolu teprve v úterý a tam se to dozvím co a jak
, ale ráda bych aby se to rozjelo samo a nemuseli mi to vyvolávat, jsem slyšela, že prý je to horší a bolestivější, tak ![]()
@wamp my mame kontrolu v pondeli..a jak si mela terminy dle UTZ a MS..mne prave desi že první TP dle utz sme meli na 25.12.a už mi to prijde dost dlouho a dle MS 30.12 ![]()
Mě právě oba vyšli na toho 1.1. ato jak na ultrazvuku tak i podle MS…hlavně se neplaš, buď v klidu i když v klidu nejsem už ani já
hlavní je, jestly cítíš pohyby, nekrvácíš apod…uvidíš co ti řeknou na kontrole, třeba tě nechají už v nemocnici a vyvolají ti porod
@wamp to máš rehct v klidu neni už cela rodina..
nic se nedeja ani krvaceni..ani hlenova zatka..nic..tri dny sme meli posly jako blazen a ted druhy den klid po pesine, pohyby jsou ale taky mín..docela časti si chrupe no
@marus26 Rodila jsem v říjnu 5 dní po termínu
Ještě odpoledne jsem byla na výlovu rybníku a dělala jsem si srandu že s tím pupíkem tu budu snad do vánoc
vůbec nic se nedělo, nic mě nebolelo, prostě pohodička
nakonec jsem porodila druhý den v 10 hodin ráno, po 5 hodinách
Neboj ono to někdy přijít musí
Sice vyvolání není nejlepší, ale ten pocit po tom, co vám dají miminko na bříško…na nějakej porod si už nevzpomenete ![]()
Já jsem v červenci rodila 41+3 a porod musel být vyvolávaný, náš brouček stávkoval a nikam se mu nechtělo. Trvalo to šest hodin a skutečně to byl mazec. Ale holt, když je to potřeba, nedá se nic dělat. Já jsem ale v prvních minutách byla hlavně šťastná, že je prcek ok a venku. Pak už se mu věnoval tatínek a já se vzpamatovávala
Nebojte, ono to přijde a bude to za vámi. Ale to čekání je pitomý, soucítím s vámi!
No ono to vyvolani mi prijde takove divne, nucene:(ale z tokovou bych ho mohla porodit i 2leteho:))))))))))))))
To čekaní už mi nevadí nejak..hlavne mám strach z komplikaci a tak..da se skutecne jenom podle monitoru poznat ze miminku se dari jeste dobre? mne totiž UTZ nedelali tedka vubec pry az budu nastupovat do porodky tak to stačí..