Jak jet do porodnice?

5130
4.1.13 10:38

jak jet do porodnice?

Ahojky :)
vím, že je brzy nad tím přemýšlet, ale nedá mi to.
až mě „to“ chytne, jak jet do porodnice? manžel pracuje krátký x dlouhý týden a když je v práci, tak je tam do noci až. co když ale budu rodit zrovna v den, když bude v práci? (dovolenou třeba na týden si vzít nemůže)
jezdí se taxíkem, nebo se volá sanitka nebo jak? kamarádku, která by mě odvezla a byla mobilní nemám, tchánům volat nebudu (to bych driv porodila než by dorazili :mrgreen: )
porodnici mám autem cca 10 minut
díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3429
4.1.13 10:41

@valina1 Normálně si můžeš zavolat převozovou sanitku. V těhotenské průkazce bys měla mít napsané číslo, já jsem to tak měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.1.13 10:43

Hele uvidíš ;)… já mám porodku autem tak 10min, pokud by mi rupla voda a nic nebylo, jela bych asi sama.. pokud by to přišlo najednou, bolesti a tak, tak sanitku… taxikem bych nejela…
treba moje mama, kdyz cekala 4.mimco(segru), tak jela sama o pul 1 v noci do porodnice, cca 15min autem. nikoho nebudila, ani tatu ne. dokazes si pak predstavit ten sok? sme se rano vzbudili a mama nikde, tata spal… a chudak tata pak ani nevedel, jestli uz porodila nebo ne a bylo mu blby do porodnice zavolat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644

No, ve většině případů (já tedy byla ta vyjímka potvrzující pravidlo) není odjezd do porodnice až zas tak horký a je dost času… takže prostě zavoláš manželovi do práce a on přijede a pojedete.
Jinak se samozřejmě dá zavolat i sanitka, ale ta by se měla volat spíš až ve chvíli, kdy je to akutní… což napoprvé někdy blbě poznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902

Pokud bych ybla sama, zavolala bych sanitku. Já rodila vždycky večer o víkendu, tak jsme poprvé jeli s mužem taxikem, podruhé zrovna se brácha vracel z práce, tak nás hodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.1.13 10:44

10minut? šla bych pěšky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:45

@j.a.n.i1 no právě, nepoznám, jak dlouho to ještě může trvat :nevim: no a manžel se uvolní z práci nejdřív během 2 hodin- prostě až dojede druhá směna
no nevim…
sama autem nepojedu, jednak bych se bála a jednat bude mít auto manžel
prekérka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:46

@atominnka :mrgreen: máma je éro teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
4.1.13 10:46
@atominnka píše:
Hele uvidíš ;)… já mám porodku autem tak 10min, pokud by mi rupla voda a nic nebylo, jela bych asi sama.. pokud by to přišlo najednou, bolesti a tak, tak sanitku… taxikem bych nejela…
treba moje mama, kdyz cekala 4.mimco(segru), tak jela sama o pul 1 v noci do porodnice, cca 15min autem. nikoho nebudila, ani tatu ne. dokazes si pak predstavit ten sok? sme se rano vzbudili a mama nikde, tata spal… a chudak tata pak ani nevedel, jestli uz porodila nebo ne a bylo mu blby do porodnice zavolat :mrgreen:

moje mám azas šla do porodnice pěšky nechápu :nevim:

Já bych si zavolala sanitku. Mám to tyky za pár 38+5 a manžel pracuje tak půl hoďky na cestě takže si myslím když by to přišlo tak vpohodě dorazí domu. Jsem druhorodička a s dcerou jsem jela v 10h a myslela jsem, že porodím v Ječný na předním sedadle a narodila se až za čtyři hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:47

@ynax jako fakt? pěšky je to tak 25 minut…nevim nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.1.13 10:47

Když zavoláš 155 a řekneš o své situaci a že nemáš odvoz, tak ti někoho pošlou, buď rychlou, nebo jenom převozovou. A klidně tam zavolej, lidi volaj i kvůli méně závažnějším věcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:48

@Blanka S a nebudou mi nadávat pak, když to třeba bude planý poplach a já zavolám sanitku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:49

@Terezka111 no asi jo no…budu se modlit aby to vyslo zrovna na den, kdy bude manžel doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
4.1.13 10:51
@valina1 píše:
@j.a.n.i1 no právě, nepoznám, jak dlouho to ještě může trvat :nevim: no a manžel se uvolní z práci nejdřív během 2 hodin- prostě až dojede druhá směna
no nevim…
sama autem nepojedu, jednak bych se bála a jednat bude mít auto manžel
prekérka :mrgreen:

A co dělá? TO by se to tam bez něj chvíli neobešlo? A ty ho nechceš u porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
4.1.13 10:51
@valina1 píše:
@Blanka S a nebudou mi nadávat pak, když to třeba bude planý poplach a já zavolám sanitku???

oni s tebou po telefonu zkonzultují stav. Já když rodila prvně tak jsem volala do porodnice jak jsem na tom (stahy, krvácení atd…) a jestli mám dorazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí