Jak jet do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5158
4.1.13 10:52

Já volám sanitku, když to nebude možné, jinak mám nemocnici 10 min pěšky…samo doufám, že muž bude doma, a nebo bude plánovaný porod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

Manžel taky dělá krátkej/dlouhej tejden. Mám v plánu porodnici 60km daleko.
Ale řešit ještě neni co :)
Každopádně ti přeju, aby měl manžel zrovna volno :) A jinak sanitku…podle mě ti nevynadaj. A i kdyby, jsi prvorodička, víš prd, tak ať si trhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@valina1 mě vezl soused, kámošky chlap byl v práci 200 km daleko, volala si sanitku, švagrová si zavolala taxíka :mrgreen: záleží, co Ti vyhovuje, pokud je to 10 minut cesty, tak klidně ten taxik.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.1.13 10:53
@valina1 píše:
@Terezka111 no asi jo no…budu se modlit aby to vyslo zrovna na den, kdy bude manžel doma

Opravdu to neřeš, jestli máš volat nebo ne, vím o čem mluvím, já pro změnu řeším, kam dám svojí dcerku až to na mě přijde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:53

@j.a.n.i1 chci ho u porodu- dojel by pak rovnou do porodky… dělá kuchaře, ale dost pochybuju že by mu šef kyvl na to, aby se třeba pul dne nevarilo, kdyby potřeboval odjet :nevim: takže manžel se bude muset domluvit s kolegou aby byl na prijmu a v pripade nouze prijel a vzal smenu za nej…jenze kolega to má tak pul hodiny cesty autem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 10:55

@Terezka111 jestli jsi z olomouce klidne ti ji pohlidam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
4.1.13 10:56

Až to přijde dej si vanu a pokud ti bolesti neustanou tak až budeš mít kontrakce po 5 min vyzaž. Pokud začneš krvácet, prdne ti voda jeď hned.

Kdy odjet do porodnice?
1. jestliže mi odteče plodová voda - vezmu si vložku a po jejím prosáknutí se do dvou hodin dostavím do porodnice. Vždy hodnotím barvu toho, co odtéká. Je-li voda narůžovělá s příměsí mázku a nemám kontrakce, je vše v pořádku a nemusím spěchat. Má-li jinou barvu / žlutou, zelenou, nahnědlou nebo obsahuje jasnou krev/ na nic a nikoho nečekám, zavolám si sanitku a odjíždím do porodnice ihned.

2. jestliže začnu krvácet jasnou krví a je potřeba použít více než dvě vložky - na nikoho nečekám, volám sanitku a odjíždím ihned. Špinění nebo hlen s krví nejsou na závadu, to způsobuje otevírání porodních cest.

3. jestliže mám jakoukoliv pochybnost ohledně pohybů, ať se miminko hýbe moc až to bolí, nebo ať se hýbe málo, je dobré přijet kdykoliv do své vybrané porodnice a nechat si natočit kontrolní monitor. Nikdo se nebude zlobit. Je normální, že miminko má intervaly asi 20min. kdy spí a kdy se hýbe. Vždy se snažím rozeznat, zda se pohyby liší od běžného denního normálu.

4. jestliže mám pravidelné stahy, které zesilují a které mě nutí měnit rytmus dýchání a polohy těla. Intervaly mezi jednotlivými kontrakcemi by měly být asi 5minut a nelze od nich odpoutat pozornost a musím se plně každé kontrakci věnovat. Prvorodička by měla pociťovat tyto stahy zesilující alespoň 2 hodiny a z toho by nějakou dobu měla vyzkoušet koupel v příjemně teplé vodě asi 37 - 38°C. Musím cítit pohyby a nesmím krvácet. Jestliže mi ve vodě odteče plodová voda, nic se nestane, po koupeli zjistím, že teče a odjíždím do porodnice. Plodová voda teče až do porodu miminka, tudíž nelze přehlédnout.

5. jestliže mám velký tlak na konečník (ne jako při pravidelné stolici, ale jako při veliké zácpě), je čas jet do porodnice i při delším intervalu pravidelných zesilujících kontrakcí. Pravidelnou masáží hráze od 36. týdne těhotenství poznám tento tlak, je velmi podobný jako při masáži.

Odchod hlenové zátky nebo poslíčky mě do porodnice nemusí přivádět. Hlenová zátka zpravidla odchází 24 hodin před začátkem porodu, takže mohu očekávat v následujících hodinách, že začnou pravidelné stahy. Může být i narůžovělá, hodně vodnatá nebo naopak hodně hustá. Hlenová zátka odejde jednorázově a potom již nic neodtéká. Naopak plodová voda nikdy nepřestane téci, až po porodu miminka. Poslíčky dokážou být velmi nepříjemné, ale nemají pravidelné intervaly, nezesilují, jsou stále stejně silné a často i bolestivé ale koupelí v teple vodě zjistíme, zda ustupují či zesilují. Jestliže kontrakce ustupují, protahují se intervaly a slábnou, jedná se o poslíčky a ty nevedou k porodu. Jen porodní cesty se připravují na porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
4.1.13 10:56

@j.a.n.i1 no, můj muž by to asi nestihl ani v jednom případě :lol: takže je dobré mít vymyšelné různé varianty a napsaná telefonní čísla dopředu. My jsme měli všechno na lednici, podle potřeby, podle toho kdy bych začala rodit. Naštěstí v obou případech to začalo kolem 19h, jenže než člověk zjistí jestli to je jako fakt porod nebo poslíčci nebo co, než se sbalí a dostane do porodky, tak to trvá. U druhého jsme přijeli do porodky na příjem 45minut před narozením prcka (stihl se 20min monitor, vstupní vyšetření i vyplnění papírů), a to jsme se fakt neloudali. U prvního jsme taky měli přijet dřív (měla jsem streptokoka), ale též to nešlo, nevěděla jsem jestli je to ono dost dlouho a pak to nabralo rychlý spád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.13 10:57

@valina1 jinak když zavoláš sanitku, tak Ti určitě nevynadají. Kámoška volala, když měla stahy co 5 minut, oni přijeli s majákem, mrkli na ní, prej kde má tu paní, co rodí.. tak se společně zasmáli, že na porod nevypadá-měla malé bříško, dovezli jí s majáčkem do porodky, za půl hodiny bylo dítko na světě, dokonce saniťák se přišel podívat, že prej nechápe, kam to dítko dala, ještě jí poblahopřál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
4.1.13 10:57

Já při druhém porodu jela sanitkou. Po tom co jsem dorazila jsem do 1,5 hodiny porodila. Neměli jsme v tu dobu auto. Bylo to ve tři ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 11:00

@Blanka S díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 11:00

Děkuju holky… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.1.13 11:02
@valina1 píše:
@Terezka111 jestli jsi z olomouce klidne ti ji pohlidam :mrgreen: [/citac :D to děkuju, ale jsem na druhým konci reppubliky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
4.1.13 11:03
@andelka83 píše:
@j.a.n.i1 no, můj muž by to asi nestihl ani v jednom případě :lol: takže je dobré mít vymyšelné různé varianty a napsaná telefonní čísla dopředu.

Já u druhého nečekala ani chvilku… začalo to v noci a stejně se nestihla ani monitor ani příprava :-) a u prvního nebýt toho, že jsem zrovna byla na plánované kontrole v porodnici, tak je narozený doma, neb bych se řídila těma univerzálníma radama… nicméně právě proto jsem psala, že jsem ta vyjímka potvrzující pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.1.13 11:07

Taky bych nejradeji, kdyby si me nechali v porodce už pri kontrole :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie