Směny v Kauflandu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dle zákoníku práce ti musí dát rozpis směn MINIMALNE 14 dní dopředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Na pohovoru jsem byla 23.července, do teď nevím směny a zítra mám jít podepsat smlouvu. Přemýšlím nad tím celou noc, vůbec nemůžu spát. Všechny ty procesy na mě trvají hrozně dlouho. Čekala jsem že mi dávno řeknou jak budu chodit do práce, říkala jsem že si partner může směnu prohodit, ale ne abych chodila každý den jinak.
- Citovat
- Upravit
@Ha139 Kaufland nevím, ale Lidl mívá směny každý den jinak a ještě nemají klasický ranní a odpolední, ale i mezi směny. Ale tohle sis musis jasne domluvit, podle věty že si manžel může prohodit směnu fakt nikdo neusoudi, že potřebuješ celý týden stejnou směnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od čeho ty pohovory jsou?
To ses bála zeptat na tak základní věc a teď čekáš, že ti to někdo řekne v internetové diskuzi? No ty vole ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ha139 vždycky to záleží na vedoucím, jak to napíše, jak to mají zavedené.
Mého spolužáka žena tam take pracuje s tím, že on má ranní/odpolední, dělají proti sobě. Takže ano tady ji vyšli vstříc.
Zítra se je dozvíš, urcite jsou dávno napsané a řekla bych, že až tam budeš pracovat, vždycky to budeš vědět min. 14 dní dopředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dobré známé pracující v Kauflandu, sem tam jim hlídám děti. Dělají tam oba, ale každý na jiném úseku. Dávají jim protisměny, ale oba tam pracují už léta před narozením dětí. Jinak by se s tím prý tak nepárali. Musí se počkat, až má jeden rozpis a podle toho udělají druhému. Zároveň musí být dodržena určitá pravidla. Dělají se i mezisměny a tak dvakrát do roka vyjde noční k vůli pořádnému uklidu úseku. Na to nechtějí nezaučené brigádníky.
Dále tam pracuje víc známých a určitě není většinou celý týden jedna směna. Někdy padne mezisměna, volný den a potom se to otáčí. Známá tam dělala brigádu v období RD a brala si jen odpolední a mezisměny. Že na ráno hlavně nevypraví děti k babičce.
Pokud jsi měla určité požadavky na směny a nevysvětlila jsi to dostatečně na pohovoru, měla jsi tam následně zavolat. Teď budou muset překopat směny všem, jestli vůbec budou ochotní.
Taky moc nechápu nevyjasnění si těchto základních věcí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já dost pochybuju že budou překopávat směny všem ostatním kvůli jedné co zrovna nastupuje…buď si to nějak tento měsíc zaridis a pak se domluvíte jasněji a uvidíš jestli ti vyjdou vstříc nebo ne..a nebo nezaridis a nenastoupis…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První měsíc asi budeš muset vzít za vděk tím co ti rozepíšou. Ale další měsíc vyhledej toho co píše směny a řekni mu své požadavky asi ti nebude úplně vyhověno, protože jak již bylo řečeno dělají se i mezisměny, ale nějak se s ním určitě domluvíš. Měla jsi jim u pohovoru říct jak to máš a jak to potřebuješ. Já to udělala a neměla jsem s rozpisem směn potom problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děláš max 6 směn. Není to tak, že budeš dělat celý týden jednu směnu. I když možnost takového pozadavku to je.. záleží na ochotě vedoucího, a taky na tom jak to má nastavené s ostatními spolupracujícími, jejich složením a požadavky.
Směny na nadcházející měsíc se dávají max do 20.dne v měsíci stávajícím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Prosím jak je to se směnami v Kauflandu? Mám od 1. nastoupit, ještě pojedu podepsat smlouvu, ale vrtá mi hlavou jestli jsme se dobře pochopili s vedoucím. Sice jsem mu říkala že kvůli dítěti si partner může směny prohodit. Tvrdil mi že rozpis směn vždy budu vědět dopředu, jenže já potřebuji kromě víkendu mít od po-pá vždy jednu směnu. Nechci si jako nováček moc vyskakovat, jen mě zajímá jak to tam tedy s těmi směnami chodí. Děkuji.