Smrad z pračky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8283
31.10.11 17:33

smrad z pračky

ahoj vím, že se to tady už několikrát řešilo ale asi jsem přišla z čeho to mám já, při vyndavání prádla jsem zavadila o těsnící gumu a můžu vám říct, ta je černá jako bota, a to bude asi ono co to tam nemile voní ale jak to sundat… máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5278
31.10.11 17:48

dělám to tak, že cilit bang použiji na umytí těch částí, co lze a pak do pračky naliju octový čistič RinGo, který se dá koupit v kauflandu tuším za 25,– a hodim tam jeden ručník a „naprázdno“ pustim prací program…pračka je čistá a nesmrdí! ten čistič používám i do myčky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
31.10.11 18:02

A zmizne i to černý???Mě se to stává občas taky,ale měla jsem za to,že to černý je spíš plíseň :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
31.10.11 18:11
Mateska 31 píše:
A zmizne i to černý???Mě se to stává občas taky,ale měla jsem za to,že to černý je spíš plíseň :think:

tak to nevim…černý jsem to nikdy neměla, vytírám to po praní, páč se tam usazuje takovej maz s pracích prášků…a jednou tak za dva měsíce udělám to s tím octovým čištičem… :nevim: ale zkus a uvidíš a jinak třeba vyměnit těsnění za nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
31.10.11 18:16

Ja tu gumu utiram po kazdem prani, bo se tam usazuje neporadek a pokud to necistis, tak je jasne, ze po nejake dobe je ta guma cerna, coz je plisen.
Proto cisti, protoze si predstav, ze pri kazdem prani ti to pak jde s vodou spolecne na pradlo. :poblion:
Tak jako umyvam a cistim tu nadobku na prasek/avivaz.. Fuj, co tam je po urcite dobe spiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
31.10.11 18:24

já bych to nechala projet octem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
31.10.11 18:27

kdyby ten ocet nepomoh, tak bych ještě asi zkusila savo na plísně......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
31.10.11 18:32

Tak já to vytírila a vytírám,ale malej mi dřív chodil házet věci do pračky,tak jsem ji preventivně zavírala :zed: .Jaksi jsem nedomyslela a vlhko udělalo svoje.A dolů už to ted nejde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
31.10.11 18:36
nj, ale otázka je, co by to udělalo s tou gumou? :think:
dvojmatka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
31.10.11 18:40
Januliiik píše:
dvojmatka píše:

Nic,to už mám za sebou :cert: :cert: .Jsem to tím potírala a pustilo to trocha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
31.10.11 18:47
aha, já to na gumu nikdy nepoužívala tak s tím nemám zkušenosti :-) ale já liju ocet do pračky při každém praní a nikdy se mi nestalo, že bych tam měla plíseň nebo by pračka smrděla
Mateska 31 píše:
Januliiik píše:
dvojmatka píše:
Nic,to už mám za sebou :cert: :cert: .Jsem to tím potírala a pustilo to trocha
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
31.10.11 18:53
Januliiik píše:
dvojmatka píše:

toho bych se nebála…kámoš co dělá opraváře praček mi právě poradil pračku propírat buď tím octem nebo savem…stejně tak myčku…říkal, ať se vykašlu na drahý přípravky na čistění myček, ale naleju tam ocet nebo savo a pustím naprázdno a stejně tu pračku…stejně tak odmítá změkčovače vody…prý je to tahání peněz z lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
31.10.11 19:00

přesně to si myslím i já, ať jde nějaký calgon a jemu podobné někam. Ale já dávám ocet do pračky normálně i s prádlem a nikdy to nebylo cítit
Mě by bylo líto pustit pračku naprázdno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
31.10.11 19:25
Januliiik píše:
přesně to si myslím i já, ať jde nějaký calgon a jemu podobné někam. Ale já dávám ocet do pračky normálně i s prádlem a nikdy to nebylo cítit
Mě by bylo líto pustit pračku naprázdno

dneska už Ti to líto být nemusí…pračky mají množstevní automatiku a vezmou si jen tolik vody, kolik je tamprádla…proto ten jeden ručník…ale ocet do každýho praní…proč ne. já používám ten octovej čistič, protože má i vůně - jabko nebo broskev a tolik mi to nesmrdí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
31.10.11 20:15

pracku nechavam po prani otevrenou a obcas gumu utiram,pred 14 dny jsem to trochu propasla a opet mela na pradle sede smouhy -ta spina se drzi prave v te gume. ale az je guma cerna,tak to jedine vymenit…s tim savem to zkusim taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný