Smrad z pračky, pomoc!!!
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Smrad z pračky, pomoc!!!
Ahoj holky,
nevím co s pračkou, ale děsně smrdí je to opravdu neidentifikovatelný puch, jak doperu nechám jí pootevřenou, ale máme malinkou bytovou koupelnu bez větrání a nemůžu nechávat otevřené dveře kvůli dcerce.
Ještě jsem s ní nic nedělala, spodní filtr je čistý. Jinak nevím jestli se dá něčím vyčistit, třeba něco jako myčky, nějaké tablety, myčku nemám tak nevím přesně, už jsem uvažovala že do ní naliju Savo a zapnu třeba jako na vyvářku, ale nevím nevím.
Ale už jsem na ten smrad tak alergická, že mám pocit že dneska mi smrdí i prádlo a to používám zrovna Ariel a aviváž Lenor.
Mám pocit jestli to nezačalo když jsem začala používat aviváž, tu používám asi 3 měsíce, předtím jsem nemohla dcera se osypávala, ale teď mám pocit že ten smrad roste co jí používám.
Jinak mám přihrádky na prášek a aviváž vymytou. Prosím poraďte. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mrkni sem, třeba se ti bude něco hodit..
https://www.emimino.cz/modules.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Re: Smrad z pračky, pomoc!!!
trixinka píše:
Ahoj holky,
nevím co s pračkou, ale děsně smrdí je to opravdu neidentifikovatelný puch, jak doperu nechám jí pootevřenou, ale máme malinkou bytovou koupelnu bez větrání a nemůžu nechávat otevřené dveře kvůli dcerce.
Ještě jsem s ní nic nedělala, spodní filtr je čistý. Jinak nevím jestli se dá něčím vyčistit, třeba něco jako myčky, nějaké tablety, myčku nemám tak nevím přesně, už jsem uvažovala že do ní naliju Savo a zapnu třeba jako na vyvářku, ale nevím nevím.
Ale už jsem na ten smrad tak alergická, že mám pocit že dneska mi smrdí i prádlo a to používám zrovna Ariel a aviváž Lenor.
Mám pocit jestli to nezačalo když jsem začala používat aviváž, tu používám asi 3 měsíce, předtím jsem nemohla dcera se osypávala, ale teď mám pocit že ten smrad roste co jí používám.
Jinak mám přihrádky na prášek a aviváž vymytou. Prosím poraďte. Díky.
..ahoj já osobně mám na pročištění kyselinu mravenčí…je to takovej roztok na vymývání praček, myček, varných konvic..a myslím i žehlička…dáš 2-3 závity když se pračka napouští a pereš bez předpírky na 60*. ..nebo další alternativa 2-3 sáčky sody ty za 3 kč…dáš do všech přihrádek nekdy jsem dala i ocet 1/4l a to jsem postila na vyvářku. A uplně nejlépe když jde měsíce do „NOVU“…tak se krásně zbavuješ všeho svinstva, jak s těla tak v domácnosti.
TO MÁŠ ZROVNA TED
PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eliška3 píše:
A uplně nejlépe když jde měsíce do „NOVU“…tak se krásně zbavuješ všeho svinstva, jak s těla tak v domácnosti.TO MÁŠ ZROVNA TED
PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHU.
To jako že teď mám šůrovat a vše půjde samo? No jdu na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zkus se ještě mrknout pod těsnění (pokud máš pračku s plněním nahoře). Po vyprání a otevření vika se na me v pračce taky kolikrát vynořil smrad a nadzvedla jsem tu gumu (těsnění) malinko a tam byla plísen a jeste další neidentifikovatelná špína
. Nastříkala jsem tam savo a pořádně vymyla hadrem. A od té doby je klid. Ale jednou za dva měsíce to opět vymývám pro jistotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
jdu vyzoušet ten ocet, ještě jednou vyčistím vše kam se dostanu od gum po filtr a pak budu prát ocet, zatím díky za rady a okazy moc to pomohlo. Pak dám vědět, mějte se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lacenka píše:..ANO SKVRNY SMRAD JDE MNOHEM SNADNĚJI PRYČ..to samé když chceš něco vyvařit, tím myslím vodní kámen i ta plísen by se pak tak neměla rozrůstat.Eliška3 píše:To jako že teď mám šůrovat a vše půjde samo? No jdu na to
A uplně nejlépe když jde měsíce do „NOVU“…tak se krásně zbavuješ všeho svinstva, jak s těla tak v domácnosti.TO MÁŠ ZROVNA TED
PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHU.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem zrovna v pátek vyvářela v pračce ocet
taky to z ní pěkně táhlo, takže jsem vytřela to gumové těsnění, vyprala filtr a nakonec vyprala ten ocet a už zase voní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím octem bych to taky ráda zkusila. Já jsem na tohle antitalent. Poradí mi hodná duše přesný postup? (jaké množství octa, kam ho nalit, jaké pradlo prát, stačí na 70C? Větší teplotu nemám. ) A nebude ten ocet při dalším praním citit? Děkuju moc. Jsem asi uplná trouba
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem tak ocet jsem vyprala a zatím je to taková jemná octová vůně. Smrad zatím cítit nejde.
Kykoušku já taky přesný návod nenašla, ale první jsem vše co šlo pořádně umyla, škatulky na prášek už potřetí za týden
a pořádně gumu kolem dvířek a filtr.
Když jsem to měla tak jsem zapla samotnou pračku bez prádla na 90 jako by s polovičním množstvím prádla, takže to neveme tolik vody. A ocet jsem nalila do všech škatulek, jako předpírka, praní i aviváž, vzalo si to všechno a je vše čisté, jinak jsem tam nalila od oka tak něco přes půl litru
jistota je jistota, jen se neděs jestli ti praní bude skřípat jako mě, tu gumu jsem mytím odmasila a ocet ještě více tak to pískalo ![]()
Mějte se a snad se smradů zbavíme
Papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže mužu v klidu bez prádla? Já se bála kvuli bubnu, aby se s ním na prázdno nic nestalo. A na druhou stranu nemám žádné prádlo na praní v octu
. Zitra se do toho dám, taky to dám jen na poloviční režim, děkuji a smradu zdar neboli radši nazdar
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pracka
ja jsem měla stejný problem dala jsem do pračky savo a zapla pračku bez prádla na vyvářku doporučuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A savo jako na koupelny, nebo perex? Já dvakrát v týdnu dala na vyvářku ten ocet a zatim dobrý. Ale to savo bych mohla příště. Nezničí se tim něco? Přeci jen ten ocet mi přijde šetrnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kykoušek píše:
A savo jako na koupelny, nebo perex? Já dvakrát v týdnu dala na vyvářku ten ocet a zatim dobrý. Ale to savo bych mohla příště. Nezničí se tim něco? Přeci jen ten ocet mi přijde šetrnější.
…ááá řekla bych, že i mnohem ekologičtější…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potřebuji poradit!! Přestěhovala jsem se do nového podnájmu a pračka byla Bůh ví jak dlouho zavřená a šíleně smrdí
Napadlo mě, že bych do ní dala ocet a nechala naprázdno prát, ale efekt žádný
Už jsem v tom i prala prádlo, ale zrovna nemám extrémně voňavý prací prášek a při věšení jsem měla pocit, že prádlo smrdí tou pračkou, po usušení to není tak hrozné, ale stejně to cítím
Naštvala jsem se a vytáhla ten šuplík na prášek (byl celý plesnivý), umyla celý prostor vodou se savem. Jak je u bubnu ta guma, tak jsem se podívala i tam a taky celé černé od plísně
Taky jsem to vytřela savem a doufala, že to bude dobré, ale i když nechávám pračku otevřenou, stále smrdí
Myslím, že je i v těch trubkách celá shnilá
Nevíte někdo, prosím, co s tím? Pračku mám v kuchyni a je mi dost nepříjemné ten zápach čichat v často navštěvované místnosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit