Poraďte ledničku

Anonymni
13.7.09 15:52

Poraďte LEDNIČKU

Prosím poraďte, jakou vybrat ledničku. Stará se rozbila… Má představa je, aby byla středně velká, s mrazákem spíš větším a tím asi končím. Dívala jsem se v obchodech i na netu a těm funkcím a značkám vůbec nerozumím, neumíte je někdo aspoň rozdělit podle kvality a jakým značkám se vyhnout a jaké funkce naopak požadovat? Ptám se hlavně na vlastní zkušenosti, případně doporučení. Sama mám divné zkušenosti, levná pračka i myčka fungují skvěle a naopak lednička byla střednědrahá a odešla… Na ceně záleží velmi, samozřejmě tisícovka sem či tam mě nezabije, ale kdovíjak velkou investici nechystám (nevěřím, že dvakrát tak drahá vydrží dvakrát tak dlouho), ale chci, aby to chladilo a mrazilo bez problémů. Na hlučnosti mi nesejde. Omlouvám se za zmatený dotaz, ale FAKT TOMU NEROZUMÍM a domácí spotřebiče jaksi nejsou oborem mého zájmu :) tak za jakékoliv postřehy díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43057
13.7.09 16:13

Nejkvalitnější a taky nejdražší ledničky jsou Liebherr, maji vyrazně vyssi kvalitu nez ostatni, dlouhou zivotnost a taky stoji majlant. Osttani lednicky maji zovotnost pry 7 let (nove).

My chteli hlavne velkej mrazak - se 120l mrazakem byla jen liebherr a gorenje, ktera stala 13 tis na internetu pred 3 lety, takze vyhrala ta. zatim slouzi v pohode, nic ji neni a je ticha.

Jinac obecne nejsmejdsi znacky jsou Ardo, Candy a Indesit. Fagor dela jak co, lednicku nevim. Zanussi, Elektrolux a AEG vyrabi stejna firma, lisi se kvalitou (a cenou) vzestupne jak uvadim, jinak jsou si i docela podobne. Whirpool bude asi dobra, ostatni moc nevim. Candy dava na vsechno 4 roky zaruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.09 16:40

Důležité je, aby měla energetickou třídu A.
Pak si vyber jenom mezi značkou, která je dobrá na ledničky, doporučuji Zanussi, Liebherr, AEG. A pak už vybírej podle ceny. Koukni třeba na bilezbozi.cz, tam si vyber a která se ti bude líbit nejvíc, tak jí dej do vyhledávače a na netu ti jí to najde nejlevnější a máš to. Obecně přes internet jí koupíš levněji než v kamenném obchodě.
Já osobně doporučuji Zanussi - cena a kvalita…
nepřihlášená malika

• Citovat
  • Upravit
2753
13.7.09 17:08

ja koupila pred pulrokem electrolux, zdal se mi dbory - sla jsem po energ. tride a velikosti mrazaku. je tichoucka a velmi skladna … mit vic penez, volim liebherr a miele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.09 14:56

Ja mam vetsi Ariston (patri do Indesitu) lednici za 1200 euro, A++, oddelene el. funkce, ventilator, 2 dlouhe prihradky na lahve, box na ryby ci syry, 2.box na zeleninu, v dolnim mrazaku je super freez suplik - ostatni spotrebice vsechny Indesit - spotrebice makaji jiz nekolik let a nemuzu si je vynachvalit!! Vse funguje jak ma, fyzicky jako nove a lednice velmi ticha. Maminka ma AEG pracku - jiz 2× vymenovana, Electrolux lednicka - po par letech musela snizit teplotu na minimum…takze se da asi velmi polemizovat o znackach! Podle me chtej: A++ anebo alespon A+ tridu, ventilator, super freez (casto vyuzivam) suplik, automaticke odmrazovani.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.7.09 15:40

Mame dvoukridlou americkou lednicku LG. Trida A+, velmi skladna jak lednice tak mrazak, navic ma drtic ledu/triste/automat na vodu a barova prihradka-ted hojne vyuzivana v lete, kdy nelezem do lednicky pro piti.
Jinak Liebherr je kvalita a Miele tusim lednicky nedela. Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.7.09 18:12

Prosím a co je to ten super freez suplik?

• Citovat
  • Upravit
14079
14.7.09 18:20

Já za sebe doporučím dvoukompresorovou a jak už ostatní zmiňovaly - minimálně A třídu.
Superfreez je něco jako rychlozamražení - docela šikovná funkce u větších věcí - neubírají zbytečně energii v mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
15.7.09 16:19

Tak my máme Liebherr a zas tak bezproblémové taky nejsou, docela rychle začly být problémy s nepříjemným cvakáním, dvakrát opravováno a objevilo se to znovu, ale už jsme se na to vykašlali a po čase to prostě přestala dělat. Mrazák měl být frost safe - jako že málo námrazový - namrazuje se tedy mnohem víc než třeba gorenje, která tuhle „funkci“ nemá… Ale jinak jí máme přes 4 roky a šlape, jinej problém nebyl, spotřeba malá a běhá dobře.

U dvoukompresorový bych doporučila zkontrolovat, jak má nastaveno vypínání. My máme taky dvoukompresorovou, chtěla jsem to záměrně, aby mohl běžet jenom sám mrazák nebo samotná lednička (třeba při úklidu mrazáku). A jaksi mi nedošlo, že by hlavní vypínač mohl být na mrazáku. Přiznám se, že asi při prvních 3 odmrazováních jsem mrazák nevypla - musí se tlačítko podržet, což jsem nevěděla - takže jsem se hrozně divila, že pořád nepovoluje a trvá to tak dlouho…

Já bych od ledničky krom velikosti, co mi bude vyhovovat, chtěla ještě no frost mrazák - funguje jako v ledničce, že se sám odmražuje (ale to bude zvyšovat cenu), nízkou spotřebu, samostatné vypínání, držak na láhve a nějaké šikovné šuplíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
15.4.12 11:15

S tématem to nesouvidí, ale potřebovala bych radu. Když se stěhuje lednička, musí stát 24 hodin, než se zase zapne nebo ne? Já mám totiž dojem, že jsem někde četla, že se nesmí hned zase zapnout, že jsou v ní nějaká vlákna či co.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
15.4.12 11:21

Máme od podzima Liebherr, spokojenost největší. Před tím jsme měli přes 1 let gorenje a 2× se s námi stěhovala a nebyla ani jednou opravovaná a slouží ještě teď, ale někomu jinému. Asi jsme měli štěstí na dobrý kus. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
15.4.12 13:32

@Tadelka Díky moc! Teď aspoň můžu říct manželovi, že mi to potvrdila „kámoška“, až bude držkovat, že to není pravda, že ji hned zapneme atd. Vážně děkuju! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
15.4.12 13:39

@rejžička :lol: no jo, na chlapi se musí jinak :lol: tak držím palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
645
15.4.12 13:48

Ahojky, tak tohle otázka přímo pro mě, lednice jsem pár let prodávala. Takže povím ti to tak požadavky nemáš příliš vysoko takže pokud chceš jen obyč. ledničku tak tu seženeš kolem osmi devíti tisíc a ve značkách indesit (někdo tvrdí, že je to šmejd, není to pravda jen se člověk o ni musí více starat a navíc nemůže čekat od levné lednice že vydrží věčnost, cena se odráží od kvality) a nebo electrolux, taky mají základní modely za slušné ceny, a to už je kvalitní značka. Co se týče těch různých „speciálních“ funkcí řeknu ti to tak čím více elektroniky tím kratší životnost, těch 7 let jak již tady psala jedna pisatelka je obecný průměr. Pokud budeš kupovat lednici no frost (beznámrazový systém) rovnou si k ní kup i potravinovou svářečku folíí když totiž v takovém mrazáku dáváš zamrazit věci tak aby se tam opravdu netvořila námraza nesmí tam být v sáčcích vzduch a vlhkost, jinak tahle funkce nefunguje a byly to zbytečně vyhozené peníze a to nemluvím o spotřebě. Když už jsem u té spotřeby kupuj lednici A++ opravdu se vyplatí, ale počítej s tím že čím více funkcí tím větší spotřeba tudíž pokud budeš porovnávat lednice mezi sebou dej si bacha ať je porovnáváš se stejnými funkcemi. Dvoukompresorovou lednici bych nekupovala teďka je ta spotřeba příjemná ale tak za 4 roky už to poznáš, navíc teďka za ní dáš jednou tolik peněz, a jakmile se ti zkazí 1 motor stejnak musíš kupovat novou lednici jeden kompresor stojí tak kolem 5 000 tis. Raději si kup dvouokruhovou funkce téměř stejné, ale s menší spotřebou. Ještě tady byla zmiňována funkce super freeze ano máš rychle zmrazené potraviny ale počítej s tím, že po dobu puštění této funkce si lednice krátkodobě vezme více elektriky než při běžném provozu aby tu potravinu zamrazila, takže je to na tobě, já za sebe nebrat.
Co se týče značek dobré jsou Electrolux, AEG - jeden koncern, Hotpoint Ariston, Bosch ( doporučovala bych ) Liebherr jsou dobré ale mě na to co umí příjdou zbytečně drahé. Určitě nebrat Candy (sice dlouhá záruka na houby ošetřený servis v případě poruchy) whirlpool (kdysi super dneska si už nejsem tak jistá). Pak jsou tu značky o kterých se nedá říct že jsou špatné, ale nelze od nich čekat zázraky Zanussi, Beko, Gorenje, Haier. Pak jsou tu ještě LG a Samsung nejsou špatné ale nejsem si tak jistá jak moc kvalitní je v nich ta jejich elektronika upřímně měli jsme na ně více reklamací, ale tím nechci říct že jsou to nějaké šmejdy. Omlouvám se za takový sloh, ale napsala jsem ti rady z praxe. Kdybys chtěla dál nějaké rady nebo tipy na konkrétní modely tak písni ráda ti pomůžu. Jo a není pravda že na internetu je vždy levnější než v kamenném obchodě, záleží totiž do jakého obchodu vlezeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
15.4.12 15:38

@Lorr ty jsi zlatíčko :hug: zrovna nám umírá lednička :,( máme vestavnou Aristonku byla drahá jako prase v akci stála 19 000 už nikdy v životě bych tak drahou lednici nekoupila,takže teď je pro mě strop maximálně těch 10 000.Už loni nám klekla ale opravář jí ještě zpravil,ptal se jak dlouho jí máme loni 9 let tak mi sám říkal že to už je za zenitem tak jak píšeš 7-8 let no mazec :zed: :zed: :zed: pak si kup drahou lednici,takže se zaměřím na to co jsi napsala budu hledat A++ a zkusím Elektrolux nebo Bosch,Bosch máme myčku a spokojenost 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí