Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
když smrkám nejdou ze mě hleny, ale takové sraženinky, stroupky, trochu i krvavé
neměl jste to taky někdo? co to bylo? čím kapat, léčit? ![]()
Mne to prijde jako zaschly nudle
zkus physiomer a pak vysmrkat ![]()
No já mám i pocit ucpaného nosu, ale zaraženou rýmu znám, tohle je něco jinýho a když pak smrkám tak jen ty cucky
Zvlhčovat… mořskou vodu do nosu… hlavně ne žádné nasiviny, olynth… to by se ti sliznice ještě víc poškodila ![]()
Přeschlá sliznice nosu… Dělá mi to dost často, hodně pomáhá tento olejíček, kterým si potřeš vnitřek nosu – http://nobilis.cz/…sni-olej-247. V nouzi lze použít cokoliv, co tu sliznici trošku ochrání, třeba bepanthen (tenká vrstva), mandlový olej…
Neustále zvlhčovat, třeba co 15 minut. Mně nejvíc vyhovuje obyč vincentka. Mám v ledničce velkou lahev a dolévám ji do malé lahvičky Vincentka s rozprašovačem z lékárny (stojí asi 80,–). Poradila mi to přímo doktorka, protože ta lahvička mi vydrží ani ne týden.
V nouzi na to může ORL doktor předepsat speciální nosní mast. Krásně to vyhojí. Na noc používám olejíček Coldastop z lékárny.
To mívám běžně, zrovna tedka taky
nevím, čím to, možná jak tu píšou - suchá sliznice?
Vůbec nijak neřeším, neobtěžuje mě to a časem to odejde samo.
Je to suchá sliznice. Máš asi v bytě hodně suchý vzduch, takže lepší je koupit zvlhčovač vzduchu (v zimě je to jednoduché, dá se mokrý ručník na topení, ale teď asi těžko
), než přímo zvlhčovat nosní sliznici. Ta sliznice si na to pak navykne a často se stává (i když se používají přírodní produkty), že je suchá pořád a je nutné jí pořád zvlhčovat. ![]()
Jj, je to hlavně ze suchého vzduchu. V létě to nijak neškodí, ale od podzimu do jara se to hodně podílí na snížené imunitě. Takové ty neustálé rýmy a nastydnutí. Takže to je pak lepší řešit a trochu tomu pomoct, předejde se tím mnohem nepříjemnějším zdravotním potížím.