Mám krev ve stolici

592
11.7.12 18:11

mám krev ve stolici

Ahoj, chtěla bych se poradit. Už několik let občas krvácím při stolici. je mi 23 let. Před dvěma lety jsem byla na vyšetření, nevím jak se jmenovalo, pila jsem projímadlo a pak mi vyšetřovali konečník všelijakýma trubičkama. Našli několik hemeroidů, tak mi je odstanili gumičkami. Byla to hrozná bolest, ale nevím jestli to pomohlo. Asi jo, nějakou dobu to bylo dobré, ale zase se to vrátilo…Tenkrát si myslím, že to hemeroidama nebylo, pač mě vždy po tuhé stolici bolel konec konečníku a měla jsem tam jakoby prasklinu, takový výčnělek tam mám pořád. Ale o tom mi při tom vyšetření nic neřekli. Je to jasně červená krev, na papíře, někdy v záchodě. Někdy pár dní a pak měsíc nic, někdy jen jednou, někdy třeba ob den několik dní…myslíte, že by mohlo jít o rakovinu tlustého střeva? Z toho mám strach největší… Jak se projevuje? to se krvácí pořád? Mě ale připadá, že je to z té trhlinky, ale jistá si nejsem. Jestli jsou to hemeroidy, chtěla bych si je radši nechat, bolest to byla neuvěřitelná a jak jsem psala, nějak moc to nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.7.12 18:14

Ahojky! myslim si, ze se jedna opet o hemeroidy! ja je mela v tehu…o rakovinu urcite nejde…neboj! myslim si, ze se ti to vratilo zpet! zkus zajit k lekari, aby jsi mela jistotu;-)hodne stesticka! ale nemej strach!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.7.12 18:16

Budou to buď zase hemoroidy, nebo trhlinka (lékařsky fisura). Pokud se tak strašně bojíš rakoviny (která je málo pravděpodobná- předpokládám, že jsi mladá), jdi na vyšetření- ta samá kolonoskopie či rektoskopie, na které jsi už zřejmě byla (záleží, jak daleko ty hadičky zasunou :mrgreen: ). Hemoroidy se dají odstranit operativně, to by snad tak bolet nemělo. Jinak jako první ošetření si kup Faktu čípky nebo mast, po stolici po omytí si aplikuj, uleví se ti. Taky je dobrý pečovat o stolici, aby nebyla tuhá (tekutiny, vláknina). Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 18:20

Mamžel to měl taky tak - užívá na hemeroidy Detralex tablety a čípky Faktu - vše mu dobře zabírá, můžeš užívat i dlouhodobě, ale musí ti to předepsat lékař, takže bez nepříjemné návštěvy Dr. se asi neobejdeš. Návštěva Dr. nemusí vždy znamenat, že budeš muset jít na ten bolestivý zákrok, o kterém jsi psala… Jsou i léky bez předpisu, ale raději bys to měla řešit přes Dr., právě aby se vyloučily jiné nemoci.
Taky se zaměř na větší příjem vlákniny ve stravě - zelenina, ovoce, celozrnné obiloviny (ovesné vločky, rýže natural, celá pohanka), můžeš si i koupit vlákninu v lékárně, která se dává do vody a pije se. To vše zajistí vláčnou stolici, která se mnohem lépe vylučuje než tuhá ;) A hlavně nezapomeň tělu dodávat hodně tekutin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.7.12 18:23

Faktu jsou volně prodejné. Ale i tak asi není špatné s tím jít příležitostně na vyšetření, už jen proto, že by to třeba bylo vhodné na nějaký zákrok (jiný, než škrcení gumičkama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
11.7.12 18:24

Na rakovinu co vím tak pokazuje tmavší, třeba sražená krev, naopak čerstvá poukazuje na hemoroidy nebo poškození konečníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.7.12 18:38

@Kulišanda Asi to budou ty hemoroidy, po několika letech se většinou vrací. Po klasické operaci většinou trvá dýl, než se hemoroidy vrátí, ale taky ten zákrok víc bolí. Taky to může způsobovat ta trhlina (latinsky fissura ani). Rakovina tluistého střeva to nebude, ta se neprojevuje jasnou krví, u té je spíš okultní krvácení. Zkus si koupit mast na hemoroidy, dělat sedací koupele… K doktorovi zajdi, do operace tě nikdo nutit nemůže, ale aspoň budeš vědět, na čem jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
19.7.12 23:10

Ja mela po porodu ty same potize jak popisujes ale hemeroidy jsem nemela, mela jsem trhlinku na konecniku.Mela jsem po stolici takove bolesti, ze jsem kolikrat nemohla ani sedet :( Samozrejme jsem byla i na vysetreni strev nastesti vse v poho.Na trhlinu mi daly mast ktera nepomahala a po delsi dobe mi rekly ze by se to dalo vyresit operativne.DO toho jsem nesla. Je tomu 14dni co jsem se rozhodla s tim „sverit“ sve nove doktorce.Ta mi rekla ze operace vetsinou pomuze jen na chvily, ze ma pacienty kteri to podstopily a vratilo se jim to. Predepsala mi Detralex a k tomu jsem si koupila Factu mast a je po problemech. 2 roky jsem trpela a ted (tuk tuk, musim to zaklepat) mam konecne pokoj a a na WC nechodim se strachem.Zni to blbr, ale je to tak.3HE ma pravdu ohledne te stravy. Nevahej a zajdi opet k lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
19.7.12 23:15

Jo a ten Detralex mi pomohl i na otoky nohou. Mam krecaky a nosim kompresni podkolenky prave kvuli tem otokum a s tema tabletkama jsem je nosit nemusela a (zatim) ani nosit nemusim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí