Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
, tohle je smutné. Navíc když to nebyl starý pes, ale štěně
Ale pomohla jsi jí, trpěla bolestí a tohle by se asi nevyléčilo. Ostatní z vrhu jsou ok? Řekl veterinář proč se tohle stalo? Ty přece za to nemůžeš a ty bolesti musela mít šílené ![]()
Veterináře bych neobviňovala. Bohužel pes neumí mluvit a neřekne si jak to cítí, tak dělají nejprve rentgeny, berou krev a potom i další vyšetření. Minulý týden jsme uspali taky psa. Byl už 10 let starý, ale smutek mám v sobě pořád šílený. My už dalšího psa teď momentálně nechceme, protože se nám narodí miminko a nemohla bych se věnovat oběma, ale až miminko povyroste, tak pořídíme dalšího. Jak se staneš jednou pejskař, tak jsi jím na celý život. Tak jen popřemýšlej, jestli i tato varianta, že by sis pořídila nového psa, nepřipadala v úvahu. Přeji ti hodně sil ![]()
@Vesničanka1 strasne mě bolí u srdce když to čtu. Je mi to moc líto… udělala jsi maximum
jsem rada, ze te u sebe v poslední chvíli měla ![]()
Předem se ti omlouvám, nedokážu to přečíst celé. Taky jsme ne tak dávno museli udělat stejné rozhodnutí a je mi zle při sebemenší vzpomínce. Ale proč ti píšu… pomohla jsi jí, udělala jsi maximum pro to aby jí bylo lépe a to je to co je důležité. Teď tě to neutěší, protože tomu sama nejspíš ještě nedokážeš věřit a bolest je větší. Ale když to budeš držet v paměti, časem ti to pomůže překonat část bolesti. Je dobře se vypovídáš, klidně se vyvztekej, breč, nepotlačuj ty emoce v sobě, protože pak to bude jenom horší. Budu na tebe myslet
drž se
je mi to moc líto…
@Vesničanka1 Je mi to moc líto, zažila jsem si podobné trápení, jen u starého psa a i když je to už 8 let a tu čubinu jsme si vzali na dožití, takže u nás byla necelý rok, tak doteď nejvíc lituji toho, že jsem to nechala zajít tak daleko a a nebechala jí uspat o týden dřív. A i když máme teď další dvě super čubiny, tak nedávno jsem při úklidu narazila na očkovací známky té první fenky a skoro dvě hodiny jsem brečela. Ono to přebolí, jenom občas člověk nárazově najde takovouhle památku a složí ho to. Mě moc pomohlo že za dva měsíce jsme si jeli pro štěně, teď už je to psí dáma co pomalu začíná stárnout, ale hrozně mi pomohla překonat tu ztrátu. Na veterináře se nezlobte, ono to co měla je dost atypický stav, se kterým se asi nikdy nesetkali, možná by bylo dobré, až to nejhorší přejde, jim třeba zavolat aby věděli co vašemu štěňátka bylo, třeba to v budoucnu pomůže zachránit jiného pejska.
Udělala jsi dobře. Nesmíš si to vyčítat. Snažila jsi se jí zachránit. Nešlo to, udělala jsi pro ni to nejlepší, zbavila jsi ji utrpení. Nemá smysl přemýšlet nad tím, jestli jsi neměla nechat uspat dřív. Znám to dobře, jen u mě nešlo o štěně. Naše měla nádory kolem páteře, a já odkládala to uspání, zdálo se mi, že ještě žere, že se ještě raduje, že se jí ještě líbí venku na sluníčku na zahradě. Měla jsem ji nechat uspat o týden dřív, taky si to vyčítám. A taky jsem byla v pátém měsíci těhotenství. Je to osm let, 14.8. to bylo osm let, dodnes so vzpomenu, i teď brečím, když ti to píšu. Ta bolest ze ztráty byla až neuvěřitelná na to, že to prostě bylo zvíře.
U zvířete je dobré, že se dá pořídit další, to další štěně zmírní tu bolest, tak to prostě je. Já jsem se zařekla, že žádné zvíře už doma nechci, ani omylem. Trápila jsem se a trápila. A štěně jsem si dovezla 14 dnů po porodu, měla jsem doma štěně a mimino. Pak to začalo být lepší. Přeju hodně sil.
Příspěvek upraven 16.10.19 v 08:59
Ahojky to je mi lito.nam pred dvema mesici umrela fenkapyrenejskeho mastina.bylo ji 6let.mela zanet delohy. veterinar ji operoval a volal nam, ze vse v poradku, at si pro ni prijedem.kdyz jsme tam prijeli, zacal doktor litat, ze ma zastavu, srdicko nahodil ale uz se nenadechla. cekala na nas az nas uslysi a odesla.bylo to pro nas hrozny, jeste ted je ale mene.muzu se zeptat, pejska si mela od chovatele? co ostatni stenata? zkus byt trosku v klidu, cekas miminko, vim je to tezke ale musis. hodne sil
Holka zlatá
Udělala jsi maximum, byla jsi pro ni ta nejlepší panička a ona to věděla. Nic si nevyčítej. Já to taky znám, pochovala jsem už tři psy, žádný z nich se nedožil ani šesti let, všichni odešli buď v mém těhotenství, nebo těsně po porodu. Bude to chvíli trvat, než se to zlepší, ale přejde to… a až bude ten správný čas, i nový pejsek ti pomůže zmírnit bolest ![]()
To me moc mrzí. Co to bylo za plemeno? Chápu tě, taky jsem těhotná a kdyby se něco stalo mým psům, nevím, jak bych to zvladala. A hlavně te nejmladsi, která je jako mimino.
Chápu i tvůj vztek má veterináře, ty kecy, že je cuba hysterka
To si snad mohli odpustit. Jo, najít dobrého diagnostika…
Nicméně už se s tím nedá nic dělat. Drž se. Je to strašná smůla. Netyrej se myšlenkami na to, že se trápila v hospitalizaci, to ti vůbec nepomůže.
Teď nevím, jestli's to psala, uvažuje casem o dalším psu?
To je strašné. Je mi to moc líto. Na druhou stranu jsi udělala vše, co jsi mohla. Bohužel to někdy nejde zvrátit. Jsi silná, žes jí umožnila odejít. Tu lásku musela cítit a odešla milovaná a doma. Teď to strašně bolí a bolet bude. Tohle pochopí jen pejskař. Objímám na dálku a myslím na Tebe. Bohužel mám taky zkušenosti s úmrtím pesanů a je to strašná bolest.
Je jí takhle líp. Když oni ti neřeknou, že je to bolí. Nás to čeká. Máme psa 15 let, nedávno jí zjistili náhodou velký nádor na jatrech. No tak zatím ji držíme, žere, chodí na prochazky a hlavně si nás hlídá. Ale víme, že jak neco z toho přestane, musíme jí přát ten klid. A tak se s ní loucime.
@inkakřivák ježíš, to měla našich třináctileté fena, před pár lety odešla. Fungovala s tím docela dlouho, potom už to nešlo.
To mě mrzí.
No, zažili jsme to všichni pejskari, ten odchod je strašný.
Jo kdyz umre stenatko je hrozne, bolestive. Znam to, taky nam umrelo stenatko, pro me jak miminko. Je uz to hodne let, ale tenkrat to bylo moc bolestive. Kdyz mi umrela 15 fenka, bolelo to, ale vedela jsem ze mela krasny zivot a uz se moc trapila. A kdyz jsme museli nechat uspat 8 letou fenu s rakovinou, bylo to taky hrozne, nespravedlive.
I mě to moc mrzí. V pátek jsem taky musela nechat uspat svého mazlika
. Nebyl to tedy pejsek. Bohužel bakterie byla hrozně rychlá a zákeřná a sepse byla velká. Nedalo se nic dělat. Doktorka naznačila, že má stejně tak dvě hodiny života, že radši zkrátit utrpení a nechat udělat pitvu, aby se vědělo, co to je. Mám doma totiž ještě jednoho. Takže jsem večer ještě jela do státního veterinarniho ústavu ho tam nechat
.
O moji pejskovou jsem přišla před dvěma lety, bylo ji 15 a zabila ji ta příšerná tropická vedra. Byla to moje nejlepší kamarádka, hodně jsme toho zažily, podnikaly dobrodružství. Stáří nebylo moc pěkné, ale starala jsem se, jak nejlépe jsem dovedla. Dodneška brečím, když narazím na nějakou její fotku.
@g.sandova blbý je, že prostě člověk má strach, ab se netrápila a přitom zase nechci nechat uspat zbytečně brzy. A jak ji víc sledujeme, tak pořád chodí a chce mazlit a hned si říkáme, jestli ji něco neboli. Začarovaný kruh.