Smrt rodičky při porodu

121
17.2.14 09:19

smrt rodičky při porodu

Zdravím. Chtěla bych se Vás všech zeptat, jestli znáte (nebo spíš znaly) nějakou ženu, co umřela při porodu, nebo bezprostředně po něm. Hodně mě to zajímá, statistika uvádí, že 10 žen ze 100 000 porodů ročně zemře, podle mě je to velké číslo, je to vlastně 10 žen za rok v čr. Já osobně ani z doslechu nevím, že by umřela nějaká při porodu ( teda krom mé praprababičky) :)
díky za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7765
17.2.14 09:21

Fakt? Další „super“ zjištění. Já se včera dočetla o náhle smrti novorozence a to číslo mi fakt sevřelo žaludek. Toto je taky děsivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
17.2.14 09:22

Neznám, ale podle mě je to malé číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
17.2.14 09:26

Zase článek do novin? Nechápu proč je třeba tohle rozebírat takhle. Bulvár toho napsal dost a jinak mi to přijde ponejmenším divný. Jiný by bylo kdyby ti teď umřel někdo hodně blízký a potřebovala by ses vypovídat, ale chytat horové story z porodu když to vlastně k ničemu nepotřebuješ a ještě defacto drbat ty co již nejsou mezi námi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.2.14 09:27
@astrulinka píše:
Zdravím. Chtěla bych se Vás všech zeptat, jestli znáte (nebo spíš znaly) nějakou ženu, co umřela při porodu, nebo bezprostředně po něm. Hodně mě to zajímá, statistika uvádí, že 10 žen ze 100 000 porodů ročně zemře, podle mě je to velké číslo, je to vlastně 10 žen za rok v čr. Já osobně ani z doslechu nevím, že by umřela nějaká při porodu ( teda krom mé praprababičky) :)
díky za příspěvky

to je jedna z 10ti tisíc. Jestli znáš 10tis. žen, co rodili, tak je pravděpodobnost, že je to jedna z nich.
JInak ano, znám, víc, ale profesně. V osobním životě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@astrulinka znám a není to zase tak dávno.. ale všeobecně je v čechách jedno z nejmenších úmrtí - jak u rodiček, tak u novorozenců. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370

Já teda neznám… ale mamka měla kamarádku co umřela. Nějak blbla placenta a ona vykrvácela. Ale to bylo ještě za komančů. Já to teda kolem sebe měla spíš holky s těžkejma porodama, ale žádný život ohrožující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.2.14 09:28

Osobně neznám, ale když jsem měla chvíli před prvním porodem, tak zemřela, kamarádovi mé kamarádky, žena při porodu. Chlapovi zůstala holčička, bohužel už bez maminky. Prý jí snad rupla céva v mozku, podrobnosi nevím, vím, že mi z toho tenkrát bylo zle a pár týdnů jsem se fakt bála jít rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.2.14 09:29

Kamarádku nedávno nahazovali. Zaplaťpánbůh přežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
17.2.14 09:30

:zed: že já to čtu, v 37. týdnu :zed:
Nikoho neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
17.2.14 09:32
@ana11 píše: :zed: že já to čtu, v 37. týdnu :zed:
Nikoho neznám

Ouu, nemysli na to. Pravděpodobnost je malinkatáááá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
17.2.14 09:34

@ana11

Přesně, bych si dala facku!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
17.2.14 09:34

@klarisk a proc by se nemohla zeptat? 8o tohle neni drbani, tech co nejsou mezi nami :roll: ja jsem se treba zacla bat tesne pred porodem? ze se to muze stat a kdyz ctu ze 10,tak mi to prijde jako maly cislo a vedet to tenkrat, tak me to uklidnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vartová
17.2.14 09:37

@astrulinka Môj kamarát, mal / má priateľku, ktorá pri pôrode upadla do kómy. Zatiaľ sa nezobudila, a problém bol dosť so synom, pretože nie sú manželia. Sociálku mu ho zd začiatku nedala a musel do dojčenského ústavu.

• Citovat
  • Upravit
G12
17.2.14 09:38

Nzenám, ale na chřipku umře lidí mnohem víc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení