Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím. Chtěla bych se Vás všech zeptat, jestli znáte (nebo spíš znaly) nějakou ženu, co umřela při porodu, nebo bezprostředně po něm. Hodně mě to zajímá, statistika uvádí, že 10 žen ze 100 000 porodů ročně zemře, podle mě je to velké číslo, je to vlastně 10 žen za rok v čr. Já osobně ani z doslechu nevím, že by umřela nějaká při porodu ( teda krom mé praprababičky) ![]()
díky za příspěvky
Fakt? Další „super“ zjištění. Já se včera dočetla o náhle smrti novorozence a to číslo mi fakt sevřelo žaludek. Toto je taky děsivé.
Zase článek do novin? Nechápu proč je třeba tohle rozebírat takhle. Bulvár toho napsal dost a jinak mi to přijde ponejmenším divný. Jiný by bylo kdyby ti teď umřel někdo hodně blízký a potřebovala by ses vypovídat, ale chytat horové story z porodu když to vlastně k ničemu nepotřebuješ a ještě defacto drbat ty co již nejsou mezi námi…
@astrulinka píše:
Zdravím. Chtěla bych se Vás všech zeptat, jestli znáte (nebo spíš znaly) nějakou ženu, co umřela při porodu, nebo bezprostředně po něm. Hodně mě to zajímá, statistika uvádí, že 10 žen ze 100 000 porodů ročně zemře, podle mě je to velké číslo, je to vlastně 10 žen za rok v čr. Já osobně ani z doslechu nevím, že by umřela nějaká při porodu ( teda krom mé praprababičky)
díky za příspěvky
to je jedna z 10ti tisíc. Jestli znáš 10tis. žen, co rodili, tak je pravděpodobnost, že je to jedna z nich.
JInak ano, znám, víc, ale profesně. V osobním životě ne.
@astrulinka znám a není to zase tak dávno.. ale všeobecně je v čechách jedno z nejmenších úmrtí - jak u rodiček, tak u novorozenců. ![]()
Já teda neznám… ale mamka měla kamarádku co umřela. Nějak blbla placenta a ona vykrvácela. Ale to bylo ještě za komančů. Já to teda kolem sebe měla spíš holky s těžkejma porodama, ale žádný život ohrožující.
Osobně neznám, ale když jsem měla chvíli před prvním porodem, tak zemřela, kamarádovi mé kamarádky, žena při porodu. Chlapovi zůstala holčička, bohužel už bez maminky. Prý jí snad rupla céva v mozku, podrobnosi nevím, vím, že mi z toho tenkrát bylo zle a pár týdnů jsem se fakt bála jít rodit.
@ana11 píše:že já to čtu, v 37. týdnu
Nikoho neznám
Ouu, nemysli na to. Pravděpodobnost je malinkatáááá ![]()
@klarisk a proc by se nemohla zeptat?
tohle neni drbani, tech co nejsou mezi nami
ja jsem se treba zacla bat tesne pred porodem? ze se to muze stat a kdyz ctu ze 10,tak mi to prijde jako maly cislo a vedet to tenkrat, tak me to uklidnilo
@astrulinka Môj kamarát, mal / má priateľku, ktorá pri pôrode upadla do kómy. Zatiaľ sa nezobudila, a problém bol dosť so synom, pretože nie sú manželia. Sociálku mu ho zd začiatku nedala a musel do dojčenského ústavu.