Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj lidicky, je mi nejak smutno uz rok se snazime s manzelem o miminko a porad nic… Beru proveru a tento mesic mi dr. Nasadlila clostik. Pomuze to k otehotneni?
@dafninka brala ti hormonální profil? Budeš chodit na pravidelné ultrazvuky v půlce cyklu?
Hormon. Profil jo ale na ultrazvuk nemem prijit:-( 5.- 9. Den cyklu mam brat clostik a od 16. Dne proveru…
@dafninka nebud smutna a objednejte se do CARu - prece jen je to specializovane pracoviste a ne vzdy se musi vse resit pres IVF. estli vyjde dobre spermio tak zkuste inseminaci. a neboj urcite to vyjde, ja jsem cekala pres dva roky a take jsem uz nedoufala, ted me v pokojicku lezi 5.mesicni holcicka ![]()
@dafninka gynekology, kteří předepisují hormonální stimulaci bez toho, aby zkontrolovali jak na to žena reaguje a jestli jí jen zbytečně nezatěžuje organismus svinstvama, bych nakopala do prd.ele
Pro tebe by bylo lepší navštívit centrum asistované reprodukce kde jsou odborníci a vyšetří vše co je potřeba. Partnera na spermiogram poslala?
@dafninka přesně stejný postup byl u nás, napřed hlídaná ovulace ultrazvukem, pak clostík a nakonec IVF, byl partner na spermiogramu? my po něm šli rovnou na IVF
A co něco alternativního? To by jsi nezkusila? Nebo i masáže. Máma je masérka a řikala, že když je zatuhlý spodek a kyčle, tak se neprokrvuje co má a proto to pak nejde. 8 let co masíruje už má kolem 20 miminek na triku.
Zkus to. Za to nic nedáš ![]()
Taky se snažíme už rok o druhé. V CAR jsem byla v létě (už se mi nechtělo čekat), zatím jen já, vyšla mi trochu hůř štítná žláza. Před 14 dny jsem byla na endokrinologii a dostala Euthyrox. Dr. v CAR říkala, že podle té krve by to vliv na otěhotnění mít nemělo, ale endokrinoložkla řekla, že ano. Že sice nemám poškozenou činnost, ale je tam zánět a vliv to prý určitě má. Léčba by měla zabrat cca za 6 týdnů, tak doufám.
O první jsme se taky snažili dlouho, měla jsem ZT a pak to nešlo. Byla jsem i na IUI. Nakonec jsem se objednala na rehabilitaci a cvičila Mojžíšku, byla jsem na mobilizaci. Po té jsem otěhotněla okamžitě
.
Teď jsem šla na rehabilitaci zas, všechno dobrý, ale stále nic. Tak doufám v tu štítnou žlázu.
Na spermiogramu jsme nebyli. Holky ja se v tech nazvech moc nevyznam,
Jelikoz jsem se o to nikdy moc nezajmala a v zivote by me nenapadlo, ze budu mit
Problem otehotnet:-( na to CARu musim mit doporuceni? A kam se vubec jezdii? ![]()
@dafninka tak na to už vážně nemám slov-ona tě cpe hormonama a neví jestli není problém v chlapovi
![]()
CAR je centrum asistované reprodukce. Žádanku mít nemusíš. Odkud jsi?
@dafninka je to Centrum Asistované Reprodukce - CAR. Záleží odkud jsi, najdi si nějaké nejblkižší. Doporučení mít nemusíš, jen občas chtějí nějaký papír o poslední prohlídce od tvé dr. Zavoláš tam a objednáš se.
@dafninka tak tam máš docela slušný výběr, holky si myslím chválí dost Gennet
@dafninka píše:
Hormon. Profil jo ale na ultrazvuk nemem prijit:-( 5.- 9. Den cyklu mam brat clostik a od 16. Dne proveru…