Smysl inzerátů daruji za...

840
7.12.24 09:00

Smysl inzerátů daruji za ...

Při hledání na barových stránkách mě nepřestávají udivovat inzeráty typu:

Daruji jen za XYZ.

Ignorujme teď, že v případě požadování něčeho za něco to není darování.
Ještě dokážu pochopit, že někdo chce získat na oplátku např. domácí vajíčka, jablka apod.
Ale často vídám inzeráty typu „daruji za 8 čokolád Milka“, „daruji za kapsičky a ovoce pro děti“, prostě za věci, které člověk prostě doma náhodou navíc nemá.

Zajímalo by mě, k čemu je takový obchod dobrý? Proč prostě nenapíšou rovnou, že za to chtějí třeba 200 Kč? Píšete podobné inzeráty?
Díky za objasnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21050
7.12.24 09:03

Jako daruji za drobnost pro děti ještě beru. Když je to regulérně symbolická věc. Nám se stejně stává, že když něco dáváme fakt zadarmo, tak člověk stejně něco donese.

Ale tohle má už být vyloženě „vyměním toto za toto“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.24 09:11

Ne ani to nečtu, je to pro socky ad socek.

• Citovat
  • Upravit
674
7.12.24 09:12

Podle mě pak mají pocit, že to opravdu darují a ty věci jsou jen jakoby poděkování za to 😁
Takový to když někomu něco dáte a on vám za to donese láhev nebo čokoládu. A jelikož se ty lidi neznají, tak napíšou rovnou co za to chtějí. Takže věřím tomu, že ty darující mají opravdu pocit, že darují. Když si řeknou o peníze, tak už prodávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
7.12.24 09:21
@Anonymní píše: Více

Ojojo, hrdinný anonym :mrgreen:
Mně naopak swapy a výměny přijdou sympatické. Já se tak zbavuji věcí, které jsou ještě hezké a funkční, mně se nehodí, ale jinému ještě udělají radost - oblečení po dětech, knížky, hračky, nádobí, povlečení, dekorace… lepší než to hodit do popelnice. Nejsem žádný echt ekolog, ale vyhazování funkčních věcí mě štve, stejně jako vyhazování jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31309
7.12.24 09:24

Obdobné inzeraty nepisu, ale obcas na ně odpovím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
7.12.24 09:26

No, já když tak daruji za odvoz. To znamená, že věc nebudu balit a posílat poštou, ale obdarovaný si pro ni přijede sám.
Daroval jsem za skácení a odvoz strom, který už před barákem přerostl, takže už jeho větve zasahovaly do ochranného pásma el. vedení. Maník si ho skácel, pořezal a odvezl na dřevo.

Proč tě to zajímá? Když to nechceš, tak to neber.

Příspěvek upraven 07.12.24 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.24 09:28
@Jahru píše: Více

To samozřejmě a souzním s tím přístupem, ale proč to rovnou neprodáš? Nebylo by to jednodušší?
Já se přiznám, že ty swapy taky nechápu - neomezuje se tím okruh zájemců? Někdo by tu mou věc třeba chtěl, ale nemá na výměnu to, co za to chci. Nebo to teda jde koupit (viz 8× Milka), ale to je zas vopruz - do obchodu, pak to posílat.. To bych ti radši převedla na účet dvě stovky a čekala na zásilku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12383
7.12.24 09:33

Daruji své játro za tvou ledvinu. Zn.: spěchá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
7.12.24 09:33
@klkakla píše: Více

Mne víc udivují inzeráty „cena dohodou“. Samozřejmě, cena je VŽDY dohodou, ne úředně stanovená. Ale jakousi představu o tom, co za to chce, přece inzerent má a v tomto případě tím dává najevo, že neví, co za to má chtít. Pokud věc nutně nepotřebuji, tak takový inzerát přeskakuji prostě proto, že jsem se z něj nedozvěděl podstatnou informaci. Ale třeba i na takový inzerát někdo odpoví (ale přijde mi, že víc protelefonuje a projezdí, než zaplatí za nějakou blbost v kdovíjakém stavu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12383
7.12.24 09:37
@eumedon píše: Více

Přesně tak. A moje představa o ceně může být diametrálně odlišná od představy prodávajícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
7.12.24 09:51

@Parfem_z_hadovky hele já mám v okolí takovou paní od který různý věci beru. Většinou za piškoty. Tak povídala, že naopak když dá věci úplně zadarmo nikdo se nepřihlásí nebo přihlásí ale nevyzvedne. Podle mě to není na posílání ale směnu v okolí. A dává i běžné inzeráty na bazoš a fb market třeba nový boty apod a říkala, že výměna frčí zdaleka nejvíc, tak když se chce věcí zbavit jakože chce dává tuhle výměnu. Já od ní beru hodně kytky pokojovky, dekorace na hroby a párkrát oblečení na dceru a na kostýmy, co si z toho vyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
7.12.24 09:53

Já nevím, proč nepíší vyměním za…daruji je daruji, za nic.. vždycky mě to pobaví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
7.12.24 10:12
@Parfem_z_hadovky píše: Více

Protože se mi nechce vymýšlet cenu, fotit každý prd, dohadovat se… tak to nechám za odnos, dražší věci za pytlík domácího česneku, kilo domácích brambor, smrkové větve apod. Za kupované věci nevyměňuju, přesně jak píšeš, pro to si můžu skočit do obchodu. A zásadně neposílám poštou/zásilkovnou apod. Jen osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16717
7.12.24 10:59

Kdyz jsem se zbavovala nabytku a vybaveni, tak zadarmo se ozvali jen ti, co me x dni blokovali a nic si neodvezli. Teda nakonec by radi, abych jim to zadarmo jeste privezla, to by me utyrali smskami. Takze prodavam za smesnou cenu, to se pak ozvali chatari nebo deti chataru. Bud si pro to prijeli nebo slusne dali vedet, ze nakonec neberou a proc- treba, ze si to premerili a nabytek by se tam nevesel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová